Koop het Holistik Handboek en krijg een beauty van een Rituals theeblikje t.w.v. €6,50 cadeau

Food
rituals thee
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
11.04.2019

Er gaat geen dag voorbij op de Holistik redactie of we zetten een flinke pot thee. Het pruttelen van de waterkoker geeft een knus gevoel en we zijn dan ook behoorlijk verslaafd aan het aanschaffen van thee. Zeker als de gedroogde biologische kruiden, bloemblaadjes en specerijen verpakt zitten in een beauty van een blikje. Onze favoriete theesoorten delen we natuurlijk graag met jou. Daarom krijg je bij aankoop van het Holistik Handboek een blikje organic Rituals thee t.w.v. €6,50 cadeau. En de smaak? Die mag je zelf kiezen!

Koop het Holistik Handboek en krijg een beauty van een blikje cadeau (t.w.v. € 6,50)

Als je het ons vraagt dan is thee veel meer dan een verwarmend drankje. Thee brengt samen, thee troost, thee geneest én thee brengt in balans. Ook binnen de ayurveda gelooft men in de heilzame kracht van thee. Met de juiste thee kun je jouw dosha (body-mind type) ondersteunen. Er zijn 3 dosha’s: vata, pitta en kapha. Weet je niet wat jouw dosha is? Lees dan vooral dit artikel van ayurveda therapeut Jeroen Mei. Weet je eenmaal wat jouw body-mind type is, dan kun je voortaan thee drinken die er goed bij past. Rituals heeft het je makkelijk gemaakt door thee blends samen te stellen die precies zijn afgestemd op vata, pitta en kapha.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Vata thee

vata theeVata’s zijn beweeglijk, snel, enthousiast en idealistisch. Een Vata kan zowel uitgesproken introvert als extravert zijn. Vata’s houden van verandering en wisselen makkelijk van gedachten, kunnen snel iets in zich opnemen, maar vergeten doen ze het ook zo weer. Onder druk ervaart het Vata-type snel stress of angstgevoelens. Het zijn creatieve en enthousiaste geesten die houden van reizen, praten, lachen en filosoferen. Het humeur van een Vata is net zo veranderlijk als het weer. Vata’s hebben een elegante lichte bouw, zijn vaak lang of juist aan de kleine kant, hebben vaak een droge huid en zijn eerder te licht dan te zwaar. Biologische chai thee past perfect bij vata types. Deze verwarmende mix van kaneel, zoethout en kardemom is speciaal gecreëerd om je Vata dosha te voeden. Het is een ideale thee om ‘s avonds te drinken, omdat het geen cafeïne bevat.

Pitta thee

pitta theePitta’s zijn intens, gedreven, gepassioneerd, charmant, ze verlangen naar succes en hebben meestal geen gebrek aan zelfvertrouwen. Door hun moedige en besluitvaardige karakter gaan ze recht op hun doel af zonder zich door allerlei hersenspinsels te laten afremmen. En komt dit type obstakels tegen op haar pad dan ruimt ze die meteen uit de weg. Vaak hebben Pitta’s een goed analytisch verstand en een hoge intelligentie waardoor ze dol zijn op uitdagingen. In hun werk zijn ze meestal heel succesvol. Pitta’s hebben een goed geproportioneerde bouw en een opvallend sterke spijsvertering. De kalmerende biologische Pitta thee van Rituals is speciaal ontwikkeld om je Pitta dosha en energiestroom te voeden. Deze kruidenthee bevat de warmte van kardemom en zoethout en de verzachtende elementen van citroengras en rozenbottel. De thee is cafeïnevrij en kun je gerust voor het slapengaan drinken.

Kapha thee

kapha theeKapha’s zijn zorgzaam, invoelend, tevreden, liefdevol en vol vertrouwen en geduld. Deze dosha is goed geaard, nuchter en heeft vaak een voorliefde voor luxe en comfort. Kapha’s bieden hun vriendinnen een oprecht luisterend oor en staan altijd voor iedereen klaar. Ook in materiële zin zijn ze vrijgevend. Stressbestendig is een andere belangrijke eigenschap van dit body/mind type. Kapha vrouwen hebben een zachte gladde huid, ronde vrouwelijke vormen en zijn vaak goed bedeeld. Geef jezelf meer energie en breng je Kapha dosha in balans met biologische kapha thee met gedroogde gember, kardemom, kaneel en venkel. Deze theemelange revitaliseert lichaam en geest en geeft je een boost als je laag in je energie zit.

Nog meer keus

Zit jouw favoriete thee er niet bij? No problem! De Rituals thee collectie heeft nog een paar prachtige blikjes voor je in petto. Wat dacht je van Happy Buddha thee met biologische citroen en gember? Of toch liever verfrissende Hammam thee met pepermunt en kruizemunt? Kijk vooral rond op de site van Rituals en kies jouw favoriete thee. Koop vervolgens het Holistik Handboek. In het boek vind je een voucher. Plak de roze sticker die op het boek zit op de voucher en ga naar een Rituals boutique bij jou in de buurt. Tegen inlevering van de voucher + sticker krijg je een blikje thee t.w.v. € 6,50 cadeau.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link