Dit zijn de spirituele boodschappen van de heilige moeder Maria voor jou hier op aarde

Heart + Soul
maria, revolutie van het hart
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
05.01.2018

Moeder Maria is de personificatie van de vrij geworden vrouw, de liefhebbende oermoeder die het lijden door en door kent én het heeft overstegen. In elk mens ziet ze het kind dat het ooit was. Ze herinnert ons aan onze onaantastbare onschuld. Dat is de Maria volgens schrijfster Anna Myrte Korteweg, die in een jaar tijd diverse boodschappen van de heilige moeder doorkreeg en daar een boek van maakte. In ‘De revolutie van het hart’ channelt ze met Maria. Door het leren kennen van Maria’s energie wist Anna Myrte haar grootste nachtmerrie (alleenstaande moeder worden en verder leven in armoede, eenzaamheid en oververmoeidheid) om te zetten in iets positiefs en ontving zij een groot cadeau. Ze schrijft er over voor Holistik, om ook jou te helpen herinneren wie je in werkelijkheid bent. Net als Maria, is dat heel veel liefde.  

Dit zijn de spirituele boodschappen van de heilige moeder Maria voor jou hier op aarde

maria, revolutie van het hartAnna Myrte Korteweg: “Drie jaar geleden begon ik met het opschrijven van channelings (het ontvangen van boodschappen van onzichtbare spirituele entiteiten en geesten aan levende personen, genaamd mediums). Ik zat in een zware periode met drie kleine kinderen, had weinig tijd voor mezelf en een ongelukkig huwelijk. Zo wilde ik niet leven! Ik had een paar uur de tijd om te schrijven en trok mij terug met mijn laptop. Zonder na te denken begon ik te typen. ‘Laat je last los en straal met de goden’, waren de eerste woorden. Ik zag Maria voor me zoals je haar ook op afbeeldingen ziet: haar handen voor de borst gevouwen, een tegelijk liefdevolle, meelevende en gelukzalige blik in haar ogen. De woorden kwamen vanzelf als ik me op haar energie afstemde. Het begon met een sterk, zuiver liefdevol inzicht, dat ik dan vertaalde in woorden. Steeds gaven die woorden antwoord op de pijn in mezelf, het was alsof ‘haar’ woorden de harmonie herstelden.

Slachtoffer wordt held

revolutie van het hart anna myrte kortewegIk schrijf ‘haar’ bewust tussen aanhalingstekens, want ik geloof niet dat er per se een entiteit buiten mij was, die mij de weg wees. Het was meer alsof ik in aanraking kwam met dat deel van mezelf dat wijs, heel en verlicht is. Als ik mijn aandacht met een zekere vastbeslotenheid naar binnen richtte, werd het hoogste in mezelf aangeraakt en kwamen de antwoorden vanzelf. Ik bleef maar schrijven. Pagina’s achter elkaar met diepe wijsheden over het leven. Steeds kwam het er op neer dat je maar één ding te doen staat, namelijk trouw aan jezelf zijn. Word handelende hoofdpersoon in plaats van slachtoffer van je omstandigheden. Alles verandert als je niet meer wegloopt voor je pijn, maar deze juist erkent en toelaat. Als je je omkeert naar het monster dat je achtervolgt en hem in de ogen kijkt, zul je wat anders zien dan dat wat je vreesde. Dat is de revolutie van het hart*: je hebt NU de kans om in liefde en vrede te zijn, no matter the circumstances.

Ontdek je innerlijk kind

Maria associeer ik in eerste instantie niet met het Christendom. Zij is de personificatie van de vrij geworden vrouw, de liefhebbende oermoeder die het lijden door en door kent én het heeft overstegen. In elk mens ziet ze het kind dat het ooit was. Ze herinnert ons aan onze onaantastbare onschuld. Je hebt er niets aan om je schuldig te voelen. In plaats daarvan kun je elk moment opnieuw beginnen.

Grootste nachtmerrie werd zegen

Terugkijkend wees het boek me de weg uit een levenssituatie waarin mijn zelfbeeld tot ver onder het nulpunt was gedaald. Een paar maanden voordat de ‘Revolutie van het Hart’ uitkwam, besloot ik om te scheiden. Alleenstaande moeder worden was mijn grootste nachtmerrie. Ik vreesde armoede, eenzaamheid en oververmoeidheid. Maar het bleek anders te gaan. Drie weken nadat ik mijn huwelijk beëindigde, ontmoette ik een man waar ik als meisje van veertien verliefd op was geweest. We hadden destijds maar één keer afgesproken: hij was eenentwintig en studeerde, terwijl ik in de vierde klas van het gymnasium zat. Toen we elkaar in 2015 weer ontmoetten, hadden we precies dezelfde klik. Niet alleen voelde het alsof ik mijn soulmate had ontmoet, ik werd door hem ook steeds weer herinnerd aan mijn veertienjarige zelf, aan een ongeschonden staat van zijn, nog niet aangedaan door de zwaarte van het volwassen leven. Ik grapte wel dat ik door onze ontmoeting weer (een heilige) maagd was geworden.

Maria als heilige spiegel

Inmiddels woon ik met mijn 3 kinderen bij hem en zijn we getrouwd. Mijn leven is zoveel leuker dan drie jaar geleden. Ik denk wel eens dat ik dit aan Maria te danken heb. Niet aan Maria als een heilige die buiten mij vereerd moet worden. Maar aan Maria als een spiegel van de heiligheid – lees: heelheid en grootsheid – in mezelf”.

Zelf channelen doe je zo:

Anna Myrte: Channelen is niet ingewikkeld. Het enige wat je doet, is je afstemmen op je innerlijke zelf. Jij bent je eigen leraar. Het antwoord op je diepste vragen zit in jezelf. Om met je innerlijke wijsheid in contact te komen, richt je je aandacht met een open houding naar binnen. Luister nu goed. Als je jezelf zonder oordeel tegemoet treedt, dan komt er vanzelf iets in je op: een woord, een beeld, een gevoel. Schrijf op of teken wat je waarneemt. Als je je echt onbevangen afstemt op je binnenwereld, ervaar je mogelijk ook weerstand en pijn. Geef ook daar woorden aan of teken het. Als je je toewendt tot het negatieve gevoel, dan merk je waarschijnlijk dat het minder pijnlijk is dan je dacht. Er is geen goed en slecht. Je bent precies goed zoals je nu bent. Adem rustig door terwijl je de aandacht naar binnen blijft richten. De natuur streeft altijd naar balans. En jij bent deel van de natuur. Dus geef de natuur alle ruimte en laat haar de balans herstellen als deze is verstoord. Waar een vraag is, is een antwoord. Het één kan niet zonder het ander.  Schrijf je inzichten op, zonder er iets van te vinden en zonder er iets van te verwachten. Laat je verrassen! Wat leer je nu over jezelf?

Contact zoeken met het hogere

Anna Myrte: Wil je contact maken met ‘hogere’ energieën of wezens zoals ik deed met de heilige moeder Maria? Werk dan vanuit een zuivere intentie. Je stelt jezelf nu beschikbaar als een voertuig van energie. En je wilt niet alle energie toelaten. Het helpt als je het doet met de intentie een kanaal van liefde en licht te zijn. Niet om iets te halen. Of je dan Maria ontmoet (in jezelf), dat kan ik niet zeggen. Ik weet ook niet goed waarom ik haar in mezelf zag. Misschien is het de godheid waar ik het blijste van word, of de energie die ik toen het meest nodig had. Misschien heb jij wel een andere heilige, of een ander beeld waar je blij van wordt. Iets wat je herinnert aan je hogere, wijzere zelf. Aan eenheid. Een andere oefening kan zijn dat je je focust op bijvoorbeeld Maria. Je ziet haar voor je, in je. En je voelt wat het met je doet als je aan haar denkt. Dan komen er wellicht ook beelden en gevoelens. Ik word er altijd vrolijk en rustig van. Maria-energie is voor mij de energie van vergeving. Als vrouw hebben wij sterk de neiging om ons schuldig en niet goed genoeg te voelen. Maria geeft daar geen ruimte voor. Voor de oermoeder ben je elk moment weer zuiver en puur. Het leven kan je niet besmetten, elk moment kun je opnieuw beginnen. Met dat gevoel/ innerlijk weten brengt het mij in aanraking.

*Met code holistikhart bestel je t/m 31 januari 2018 het gesigneerde boek van Anna Myrte, De Revolutie van het Hart (€19,95) zonder verzendkosten (a €3,80) via nuvrij.com/boeken-bestellen.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.