Je relatie goed houden in tijden van Corona? Zo herstel je de verbinding in 10 minuten

Heart + Soul
Je relatie goed houden in tijden van Corona? Zo herstel je de verbinding in 10 minuten
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
22.03.2020

Veel relaties komen onder druk te staan door het Coronavirus. Niet alleen omdat je partner misschien anders met de gang van zaken omgaat, ook omdat je ineens veel tijd samen weer doorbrengt. Als alle afleiding buitenshuis wegvalt, word je weer met elkaar geconfronteerd. Het kan zelfs voelen alsof je opnieuw moet leren samenwonen. Gelukkig is er een eenvoudige, maar super effectieve manier om de verbinding te herstellen…

Je relatie goed houden in tijden van Corona? Zo herstel je de verbinding in 10 minuten

Weet je nog waar je verliefd op werd bij je partner? Wat maakte dat je voor hem of haar viel? Vaak is het antwoord op die vraag; ‘Ik voelde me echt gezien, gehoord en geliefd. Ik voelde me bijzonder.’ Het voelt heerlijk om echte aandacht van de ander te krijgen. De eerste maanden samen zijn vaak intens: je wil alles van elkaar weten, elkaar aanraken op ieder vlak. Jaren later is er soms nog maar weinig van deze intense aandacht voor de ander over. Partnerlief opent zijn of haar mond en jij hebt het idee dat je allang weet wat hij gaat zeggen. Je luistert maar half en vult de rest in. Het gouden lijntje dat ooit tussen jullie liep, wordt steeds dunner. Uiteindelijk hangt jullie verbinding nog slechts aan een heel dun draadje. Het hoeft geen betoog dat deze snel kan knappen, wanneer er druk op de relatie komt te staan, zoals nu tijdens de Coronacrisis.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Herstel de verbinding

De Coronacrisis zet onze wereld op z’n kop en dat maakt angstig en onzeker. Met het biedt je ook een kans: herstel de verbinding met je partner! Corona zorgt ervoor dat er weer tijd en ruimte voor jullie samen is. Maar hoe ga je het aanpakken? Hoe versterk je de verbinding zoals deze ooit was? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Iets wat je relatie onvoorstelbaar veel winst gaat opleveren, is om elkaar iedere dag een minuut of 10 stilzwijgend in de ogen te kijken. Om elkaar echt aan te kijken. In het begin kan dit heel ongemakkelijk voelen. Bijzonder he, om je weer ongemakkelijk te voelen ten aanzien van de persoon waar je misschien al zo lang mee samenleeft. Misschien schieten jullie in de lach: heerlijk, geniet ervan. Maar pak daarna de stilte weer op. Adem rustig en diep door en kijk de ander zo open mogelijk aan. Misschien voelt het fijn voor je om je eerst op jezelf af te stemmen. Sluit dan rustig je ogen en adem eerst een minuut naar je onderbuik. Adem de volgende minuut door je hart heen. Vervolgens kijk je elkaar aan. Echt aan.

Behoorlijk spannend

Merk op wat er in deze stilte kan gebeuren. Soms kun je gedachtenflarden waarnemen die omhoogkomen van de ruzie die je die ochtend had. Misschien komen er tranen of voel je je ontroerd. Misschien ben je verbaasd: ik leef al zolang met je samen, wanneer keek ik voor het laatst echt naar je? Misschien kun je weer liefde voelen voor de ander. Merk hoe sterk je neiging kan zijn om deze oefening af te doen als ‘zweverig’ of ‘vervelend’. Misschien verzucht je ‘dat je er geen zin in hebt.’ Trap er niet in! Deze gedachten komen van je ego die deze oefening behoorlijk spannend kan vinden.

Aan het ego voorbij

Wat je doet in deze oefening is voorbijgaan aan het ego. Het ego blijft onbewust vaak hangen in ruzies, drama’s en gevoelens van afstand. Doordat je elkaar werkelijk weer aankijkt, kan dat allemaal wegvallen. En misschien is het maar voor even en voel je je binnen een uur alweer boos op de ander. Je hebt echter een fijn vooruitzicht: morgen kun je weer tien minuten in vrede samen doorbrengen. Door deze oefening de komende paar maanden dagelijks te doen, of – doe eens gek-, gewoon als standaard in je leven in te voegen, zorg je ervoor dat de sprankeling tussen jullie blijft. Je herstelt immers hiermee jullie liefdesverbinding op zielsniveau. Niet voor niets is de zegswijze: ogen zijn de spiegel van de ziel. Grijp deze kans in deze tijd van Corona-stress: zorg goed voor jezelf en dus ook je relatie!

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Tekst: Irene Verweij, Lightworker Academy

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.