Transformatiecoach: met deze inzichten houd jij je relaties in 2021 gezond en veilig

Heart + Soul
2021 relaties gezond
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
31.12.2020

De jaarwisseling is een mooi moment om al je relaties eens goed onder de loep te nemen. Waarschijnlijk herken je in die relaties ‘veilige’ en ‘onveilige’ mensen. Veilige mensen moedigen je aan om op jezelf te vertrouwen. Onveilige mensen herinneren je aan je tekortkomingen. Ze laten je bezorgd of boos achter. Transformatiecoach Daniëlle Stotijn moedigt je aan om schoon schip te maken wat je relaties betreft. Onderstaande inzichten helpen je daarbij zodat 2021 de meest stralende versie van jou te zien krijgt. 

Transformatiecoach: met deze inzichten houd jij je relaties in 2021 gezond en veilig

meditatie, danielle stotijnJe relaties leggen vaak feilloos je belemmerende gedachten- en gedragspatronen bloot. Denk aan patronen van aanpassen, oordelen of twijfelen. Patronen die jouw autonomie, vrijheid en geluk in de weg staan. Om deze te gaan herkennen en doorbreken, is het belangrijk dat je met een afstandje naar je leven leert kijken. Zo begrijp je niet alleen beter hoe jouw relaties in elkaar steken, maar kom je vooral ook jezelf tegen. De verbinding die je namelijk met anderen maakt spiegelt de connectie die jij met jezelf hebt.

Blokkades

Blokkades in die verbindingen ontstaan meestal vanuit aanpassingen. Je geeft een stukje van je autonomie op omdat je denkt dat dat er nu eenmaal bij hoort. Helaas zorgt deze blokkade juist voor een verbroken verbinding; met jezelf én de ander. Je bent niet meer loyaal naar jezelf en laat als gevolg daarvan een niet-authentieke versie van jezelf aan de ander zien.

Holistik Sparkling Winter Box

Blauwe plekken en alarmknoppen

De mensen op je levenspad komen je allemaal op een bepaalde manier testen. Ze raken blauwe plekken aan en drukken rode alarmknoppen in. Gezonde verbinding maken is voor elk mens soms een uitdaging. Maar als je heel veel zere plekken aan eerdere verbindingen hebt overgehouden, kan het echt lastig worden. Toch is de enige manier waarop je die wonden kunt helen door weer in een veilige verbinding te komen met anderen. ‘Veilige’ mensen zijn daarvoor essentieel. Maar hoe weet je nu wie veilig en wie onveilig is?

Onveilige mensen

‘Onveilige’ mensen zullen je herinneren aan je tekortkomingen en je vragend, bezorgd of boos achterlaten. Ze zullen alles naar boven halen wat je dacht te hebben verwerkt en raken je precies daar waar je nog wankelt. Zie het als touwtrekken: onveilige mensen trekken je eerst over een onbewuste grens heen, om het touw vervolgens plotseling te laten schieten. Een gevoel van machteloosheid en onzekerheid is het gevolg. Deze mensen nodigen je uit om je oude wapenrusting weer aan te trekken: perfectionisme, mensen behagen, verslavingen, jezelf klein houden, liegen, beheersen of manipuleren.

Veilige mensen

Dan zijn er ‘veilige’ mensen. Hoewel niemand perfect is, herinneren deze mensen jou eraan van hoe ver je bent gekomen. Ze herinneren je aan wie je werkelijk bent en moedigen je aan om op je sterke punten te vertrouwen. Deze mensen laten je voelen dat jouw verleden niet meer is wie je nu bent. Ze raken je daar waar het onwennig voelt, maar aangenaam en ontspannen. Ze bouwen je op, inspireren je en spreken zachte waarheid over je. Ze herinneren je aan je goedheid en laten je niet in de war achter. Eerder zelfverzekerd en veilig.

Luisteren naar je intuïtie

Soms is het moeilijk om te achterhalen of iemand onveilig is of je laat zien wat er nog geheeld mag worden in jou. Vind je de intimiteit een beetje spannend, of is iemand écht onveilig? Gun jezelf de tijd om weer op je intuïtie te durven vertrouwen. Dat zachte stemmetje vanuit je onderbuik dat stiekem heel goed weet of iemand veilig is of niet is jouw werkelijke stem, die het beste met je voor heeft. Neem aan het begin van dit nieuwe jaar de tijd om je af te vragen wie op dit moment in de ‘veilige’ en ‘onveilige’ categorie valt voor jou. Welke lessen liggen in deze relaties verborgen? En wat zijn je wensen ervoor in 2021? Is het tijd om ergens afstand van te doen of juist kwetsbaarder te zijn? Durf, als je je daar geroepen toe voelt, ook mensen los te laten. Wees dankbaar voor de lessen die ze je hebben geleerd en open je hart voor nieuwe verbindingen. Ik wens je een helder, sprankelend en vrij 2021.’ Kijk voor meer informatie over Daniëlle en haar werk op houseofmastery.nl

Meer lezen van Daniëlle?

1. Transformatiecoach: maak jij nooit iets af? Zo doorbreek je het overlevingsmechanisme ‘Doe je best’
2. Transformatiecoach: dit is hoe je loskomt van jouw verslaving aan productiviteit
3. Transformatiecoach: dit is hoe ‘Wees Sterk’ als overlevingsstrategie je emoties verdooft 
4. Transformatiecoach: zo werkt jouw ‘Pas je aan’ overlevingsstrategie in tijden van stress
5. Transformatiecoach legt uit: zo werkt jouw ‘Wees Perfect’ overlevingsstrategie 

Holistik Sparkling Winter Box
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.