Eye-opener: dit is de heilzame kracht van regen

by Evelyn van Hasselt 08.09.2017

Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is? Het is een zin uit het gelijknamige boek van schrijver Jan Jaap van Hoeckel. Volgens hem bestaat er geen ‘slecht’ weer. Het is slechts een negatief label dat we op een bepaald weertype hebben geplakt. Als je regen een tweede kans geeft zie je vanzelf de glans van de druppels.

Waarom regen geen slecht weer is

Eerlijk is eerlijk: het huilen stond me vandaag nader dan het lachen toen ik tot twee keer toe tot op het bot was natgeregend. En toch probeer ik ook de mooie kant van regen te zien. Met een beetje fantasie en goede wil kun je regen zelfs beschouwen als spirituele leraar. En de belangrijkste les is misschien wel dat de natuur geen grote ongelijkheden tolereert. De rol van het water is balans brengen om zo vruchtbaarheid en productiviteit te stimuleren. Dit zie je ook terug binnen het taoïsme.

Klein, zacht en rustig

Binnen het taoïsme gelooft men in het samenspel tussen yin en yang. Yang staat voor mannelijke energie en de positieve stralende kracht van de zon. Typische yang woorden zijn: buiten, doen, denken, presteren, verandering, hard en snel. Je kunt yang energie doelgericht kunt inzetten om bepaalde prestaties te leveren. Maar je kunt niet eeuwig uit de yang bron blijven putten. Na een periode van zonneschijn kan een flinke regenbui je helpen om over te schakelen op vrouwelijke yin energie. Typische yin woorden zijn: binnen, rust, voelen, rond, zacht en langzaam. Als het regent doe je er verstandig aan om je leven klein, rustig en zacht te houden. Gebruik een regenachtige dag als het even kan om je terug te trekken en op te laden. Zet vanavond een kop kruidenthee, kruip met een dekentje op de bank en sluit de buitenwereld buiten. Daarmee herstel je het contact met je vrouwelijke energie en ga je regen misschien zelfs juist waarderen…

Nog 2 fijne regen tips:

1) Regenachtig hotel

zander k hotelWist je dat er in Noorwegen een super stijlvol hotel is met regen als thema? Designstudio Claesson Koivisto Rune liet zich door dit weertype inspireren bij de inrichting van het Zander K Hotel in Bergen, een stad waar het nu eenmaal vaak regent. Je ziet het regenthema terug in verschillende tinten blauw en materialen als blauw, beton, marmer en houten details. De Zweedse illustrator Jesper Waldersten voorzag het hotel van regensymbolen. Het resultaat? Een adembenemend mooi en sereen hotel dat bewijst dat regen geen slecht weer is.

2) Het geluid van regen

regenHet geluid van regen heeft iets meditatiefs. Dat vindt ook geluidsman Olivier Nijs. Hij begon 15 jaar geleden met het opnemen van natuurgeluiden waarbij geluiden van menselijke activiteiten of niet-natuurlijke klanken een no go zijn. Op zijn album Rain staan 6 verschillende puur natuurlijke Nederlandse regenbuien. Want druppels op dorre blaadjes op de grond klinken heel anders dan op bladeren aan de boom. Rain is geschikt als achtergrondgeluid tijdens meditatie- en ontspanningsoefeningen, maar je kunt het geluid van regen ook gebruiken om omgevingsgeluiden buiten te sluiten wanneer je je moet concentreren. Ook zijn er veel mensen die Rain gebruiken om in slaap te vallen.

 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: Nordic Design
Fotocredits: Zander K Hotel

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN