Recept van Rens Kroes: Munt-granaatappelsalade

Food
Rens Kroes salade

munt-granaatappelsalade van rens kroesEind juni bracht Rens Kroes haar derde kookboek uit: On the Go. Bladerend door deze receptenbijbel werd onze aandacht direct getrokken door twee fijne foto’s: die van een Chocolate Banana Bread én van deze munt-granaatappel salade. Wij hebben ‘m al gemaakt. Duik jij straks ook de keuken in?

Recept munt-granaatappelsalade van Rens Kroes

Granaatappel = powerfruit. De pitjes zijn lekker fris-zurig van smaak, zitten bomvol antioxidanten en vitaminen en kunnen zelfs dienst doen als afrodisiacum… Oh la la. Door de combinatie met muntblaadjes is dit de perfecte lichte lunch voor een zomerse dag. In de koelkast is de salade 2 dagen houdbaar. Hieronder vind je het recept voor de salade, de cashewdressing en Rens’ veggie poedermix.

Ingrediënten salade (2 à 3 porties)

* 120 g gierst
* 1 tl veggiepoedermix, zie hieronder * 10 g munt
* 1 granaatappel
* 75 g rucola
* handje gebrande amandelen
* 1⁄2 tl zwarte peper
* cashewdressing, zie hieronder

En zo maak je de munt-granaatappelsalade van Rens Kroes

Spoel de gierst in een fijne zeef schoon en laat uitlekken.
Breng 300 ml water aan de kook in een ruime pan. Voeg de gierst toe en kook in 20 minuten beetgaar. Giet daarna af in de zeef en doe over in een kom. Roer de veggiepoedermix door de gierst en laat afkoelen.
Snijd de munt fijn. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Doe vervolgens alle ingrediënten in een to go-bak en zet in de koelkast. Schenk wat cashewdressing apart in een potje.

Tip: Sla met de stamper van een vijzel of een grote pollepel op de schil van de granaatappel. Zo krijg je de pitjes er makkelijker uit.

Cashewdressing

* 2 teentjes knoflook
* 180 gram rauwe cashewnoten
* 100 ml olijfolie
* 3 el citroensap
* zout, naar smaak

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix in 2 minuten tot een heerlijke romige dressing. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Veggiepoedermix (1 potje)

* 3 tl uipoeder
* 1⁄2 tl nootmuskaatpoeder
* 2 tl knoflookkorrels/poeder
* 2 tl gedroogde tijm
* 2 tl geelwortelpoeder
* 1 tl gedroogde en fijngemalen rozemarijn
* 1 tl komijnpoeder
* 2 tl zout, gemalen
* 1 tl zwarte peper, gemalen

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een potje en schud ze door elkaar of meng met een lepeltje. Je kunt deze mix meer dan een jaar bewaren

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Fotocredits:

RENS KROES
Fotografie & styling Cameron studio – Lieke Heijn / Pim Janswaard @www.cameron-studio.nl.
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link