Volgens verschillende gezondheidsvisies, waaronder de Ayurveda en Traditionele Chinese Geneeskunde, is het belangrijk om je voeding aan te passen op het seizoen. Nu de herfst is aangebroken mag je frisse salades inruilen voor warme gerechten, waaronder deze Thom Kha Kai. Deze populaire Thaise soep is romig en zit vol verkwikkende ingrediënten zoals limoen en citroengras. Extra lekker als je ‘m maakt met biologische lang houdbare producten. Hieronder vind je een eenvoudig authentiek Thais recept én onthullen we ons geheim als het aankomt op lang houdbare, Aziatische biologische producten.
Vegan recept: verwarmende Thom Kha Kai soep met 100% biologische ingrediënten
Seizoensgebonden en mindful eten gaat verder dan het aanpassen van je boodschappenlijstje of je eet-tempo vertragen. Je voeding met bewuste aandacht benaderen kan betekenen dat…
- Je bewuster kiest waar je de ingrediënten voor je maaltijden koopt en begrijpt dat jouw keuzes als consument impact hebben op de toekomst van de aarde
- Je je ervan bewust bent dat verschillende voedingsmiddelen verschillende energieën met zich meedragen (zo wordt van verse, plantaardige voeding bijvoorbeeld gezegd dat het een hogere energiefrequentie heeft dan bewerkte, dierlijke producten)
- Je met aandacht kookt en je al je zintuigen bij dit proces betrekt
- Je een eetmoment met dankbaarheid en liefde benadert als verbindend ritueel voor jou en je dierbaren
- Je na een maaltijd niet ‘vergeet’ dat je hebt gegeten maar even stilstaat bij hoe jouw lijf reageert op dat wat je hebt geconsumeerd
- Je je verdiept in de geschiedenis van je favoriete keuken en een poging doet gerechten uit verschillende culturen zo authentiek mogelijk te bereiden
Als je gewend bent om gehaast tussendoor te eten, krijg je misschien de rillingen van bovenstaand lijstje. Leg jezelf vooral geen strenge regels op. Toch is het zo dat voeding de brandstof vormt waar jij elke dag opnieuw op teert, en dat de eetkeuzes die we dagelijks maken een impact hebben op onze omgeving.
Lang houdbare biologische producten
Seizoensgebonden gebonden en zo veel mogelijk biologisch, daar staat mindful eten volgens ons voor. Producten van TerraSana ontbreken daarom niet in onze keuken. “Hoe meer wij voor de aarde zorgen, hoe meer zij voor ons zorgt” wist Kees Barnhard, founder van TerraSana, 40 jaar geleden al. Het assortiment van TerraSana – dat inmiddels uit ruim 400 lang houdbare biologische producten bestaat – is 99,7% vegan. De producten die vanaf nu ontwikkeld worden zijn zelfs sowieso 100% plantaardig. Onnodige verdikkingsmiddelen, smaakversterkers, palmolie en suikers laten ze achterwege. En het liefst staat er een zo kort mogelijke ingrediëntenlijst op de verpakking. Goed nieuws!
Choose Positive
Van misopasta tot amandelpasta en van linzenchips tot Konjac rijst. Met werelds koken én genieten van bekende snacks zit je goed met deze eerlijke producten in je keukenkastje. Een positieve, biologische keus gaat in het geval van TerraSana samen met plantaardig en duurzaam. Jij als bewuste consument geeft met elke euro die je spendeert een stem aan de flora, fauna en toekomstige generaties die we zo graag willen behouden. Over euro’s gesproken; het is fijn om te investeren in bio producten die lang meegaan, zoals miso pasta of tamari. Ook handig: deze smaakbommetjes kun je ter verrijking van heel veel verschillende gerechten inzetten, waaronder deze Thom Kha Kai soep.
Recept: Thom Kha Kai soep
TerraSana heeft ook een speciale Aziatische lijn met ingrediënten om Indiase, Vietnamese, Indonesische en Thaise gerechten mee te maken. Hun essentials voor een pan heerlijk ruikende Thom Kha Kai zijn bij ons populair. De perfecte maaltijd om de herfst mee in te luiden. Hieronder vind je het recept van deze populaire Thaise soep.
Ingrediënten voor 2-3 kommen
- Citroengras, 1 stengel
- Gember, 3 cm
- Chilipeper, 1 stuk
- Thaise rode currypasta, 50 g
- Knoflook, 2 teentjes
- Ui, 1 middelgrote
- Kokosolie (geurloos), 1 el
- Limoenblaadjes, 4 stuks
- Water, 600 ml
- Taugé, 100 g
- Tamari, 2 el
- Verse koriander, een handje
- Kokosmelk light, 200 ml
Zo maak je de Thom Kha Kai soep
- Kneus de stengels citroengras. Snijd ze in de lengte doormidden.
- Rasp de gember. Snijd de chilipepers fijn. Pers de knoflook. Snijd de ui zo fijn mogelijk.
- Doe de kokosolie in een soeppan, samen met de ui, gember, chilipeper en knoflook. Bak 2 minuten.
- Voeg de rode currypasta toe en bak nogmaals 1 minuut. Blus af met het water.
- Voeg de kokosmelk, limoenblaadjes en citroengras toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met tamari. Proef goed en pas eventueel aan.
- Verdeel de soep over 3-4 kommen.
- Maak af met taugé en koriander. Eet de limoenblaadjes niet op.
Tip: De limoenblaadjes zijn lekker aromatisch. Kun je geen limoenblaadjes vinden? Voeg dan op het laatst een klein scheutje limoensap toe aan de soep. Om de soep vullender voor een hoofdgerecht te maken voegen wij extra groenten toe (broccoli, shiitake en kleine tomaatjes), een handje rijst en tofu.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met TerraSana. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.