Recept: Matcha cookies van de nét geopende Matcha Bar in Amsterdam

by Karlijn Visser 23.02.2018

In Japan drinken ze het al eeuwen: Matcha thee. Het groene poeder dat gemaakt wordt van de gedroogde theeblaadjes is geroemd vanwege haar vele gezondheidsvoordelen. Bij de onlangs geopende Matcha Bar in de Amsterdamse Pijp maak je kennis met verschillende smaken matcha. Van simpele matcha latte met kokos- of havermelk tot kinako matcha kuromitsu tonyo: een drankje op basis van sojamelk, matcha en Japanse karamelsaus. Onder de echte Aziaten een regelrechte hit. Op de uitspraak oefenenen wij overigens nog steeds. Het leuke is dat ze bij de Matcha Bar niet alleen thee en lattes maken, maar ook toetjes. Denk aan zoete heerlijkheden zoals Japanse rollcakes, matcha pudding en cream puffs (soesjes met matcharoom). Natuurlijk mogen ook de matcha cookies niet aan dit lijstje comfort food ontbreken. Bij deze het recept voor als Japan of Amsterdam niet om de hoek is maar je wel aan de slag wil gaan met het krachtige groene poeder. 

Recept: Matcha cookies van de nét geopende Matcha Bar in Amsterdam

Matcha Bar Amsterdam matcha cookies

Even kort over de gezondheidsvoordelen die aan Matcha worden toegeschreven. Want de bittere smaak die aan het poeder hangt brengt een berg aan goeds voor je mee. Het is thee met een hoog gehalte antioxidanten die de huid jong en het lichaam gezond houden. Eén kop thee bevat sowieso vijf keer meer antioxidanten dan elk ander drankje – zo gaan de verhalen de ronde. Matcha thee werkt ontspannend, verbetert je geheugen en concentratie, ontgift het lichaam en versterkt het immuunsysteem. Wedden dat je versgebakken Matcha cookie met dit in je achterhoofd nog lekkerder smaakt?!

Ingrediënten Matcha Cookies

15 gr Matcha Poeder
– 240 gr bloem
– 170 gr ongezouten boter
– 120 gr poedersuiker
– 2 eierdooiers
– 50 gr witte chocolade stukjes
– snufje zout

Bereiding van de Matcha Cookies

1. Voeg het Matcha poeder samen met de bloem en zeef  door een fijne zeef om een egale matcha/bloem mix te creëren.
2. Doe de ongezouten boter in een kom en mix tot de boter zacht is.
4. Voeg poedersuiker en zout toe en meng dit met de boter totdat de poedersuiker opgelost is.
5. Voeg daarna de eidooiers toe en mix tot de eidooiers zijn opgelost.
6. Voeg nu geleidelijk de matcha/bloem mix toe en mix totdat het beslag een egale groene kleur heeft.
7. Voeg vervolgens de witte chocolade snippers toe en meng dit kort zodat stukjes van de chocolade afbreken.
8. Laat het beslag 2 uur rusten in de koelkast.
9. Haal het beslag uit de koelkast en rol het tot een plak van ongeveer 1 cm dik.
10. Gebruik vervolgens een cookie-cutter om de koekjes in de gewenste vorm te snijden.
11. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175c voor 15 minuten

Check voor meer Matcha-info en het adres: matchabar.nl

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN