Er zijn van die plekken waar je altijd even voor omfietst, omdat je weet dat ze zo ongeveer het lekkerste bananenbrood van de stad hebben. Oliver Green is zo’n plek voor ons. Hun glutenvrije bananenbrood is een ultieme feelgood-slice: voedzaam, niet te zoet en precies smeuïg genoeg. En het goede nieuws? Je hoeft er niet langer de deur voor uit. Dankzij dit recept tover je het beroemde Oliver Green-bananenbrood zó uit je eigen oven. Vol vezels, gezonde vetten en pure ingrediënten waar je lijf blij van wordt. Enjoy!
Recept: glutenvrij voedzaam bananenbrood van hotspot Oliver Green
Een voedzaam tussendoortje of ontbijt waar je lichaam blij van wordt: dit glutenvrije bananenbrood zonder geraffineerde suiker is smeuïg, zachtzoet en boordevol vezels en gezonde vetten. Dankzij de combinatie van haver, amandelmeel en banaan is het niet alleen voedzaam, maar ook vriendelijk voor je bloedsuikerspiegel. Serveer met een royale lepel amandelboter, plakjes banaan en verse bessen voor extra smaak en een vleugje luxe.
Ingrediënten glutenvrij bananenbrood
- 5 bananen
- 1 ei
- 250 g (glutenvrije) havermout
- 125 g amandelmeel
- 90 ml ongezoete appelmoes
- 30 g ahornsiroop
- 25 g kokosolie
- 50 g dadels
- 3 g bakpoeder
- Snuf kaneel
- Snuf zout
Optioneel voor extra luchtigheid:
- 3 g baking soda
- 10 ml appelciderazijn
Bereiding bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Smelt de kokosolie en vet het bakblik ermee in.
- Snijd de dadels in plakjes.
- Maal de havermout tot havermeel en meng dit met het amandelmeel.
- Voeg de dadels, het zout, bakpoeder en kaneel toe aan het meelmengsel.
- Mix de natte ingrediënten (ei, appelmoes, ahornsiroop en kokosolie) in een kom.
- Blend de bananen kort op lage snelheid en voeg ze toe aan het natte mengsel.
- Schep de droge en natte ingrediënten rustig door elkaar.
- Voeg voor een luchtiger brood de baking soda toe en sprenkel de azijn erover; schep dit luchtig door.
- Giet het beslag in het bakblik en bak 50 minuten op 170 °C.
Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt. Serveer met amandelboter, plakjes banaan en bessen.
Over Oliver Green
Wat begon als een idee op een strand in Zuid-Afrika, groeide voor Merel Keizers en Stefan Hoogeveen uit tot een hotspot in Amsterdam en Utrecht: Oliver Green. Hun missie? Gezond eten toegankelijk maken door snel, lekker en bewuste opties op de menukaart aan te bieden. Ze werken met pure ingrediënten zonder geraffineerde suikers of oliën, en zetten groenten in de hoofdrol. Inmiddels is Oliver Green uitgegroeid van één kleine zaak in Amsterdam-Oost tot een keten die staat voor puur eten: vers bereid, voedzaam en zonder onnodige toevoegingen. En nu dus een nieuwe vestiging erbij op het Gelderlandplein in Buitenvelder. Kijk voor meer info op olivergreen.nl.

Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!

