Recept: Bonensalade met zoete aardappel

Food
Sanne van Rooij Beautyblands Glamour Linda bonensalade met zoete aardappel
Sanne van Rooij Beautyblands Glamour Linda bonensalade met zoete aardappel


16.05.2016

Het jaar van de boon is in volle gang. Een uitkomst voor Sanne van Rooij. Als vegan maakt zij volop gebruik van de onmisbare eiwitten uit peulvruchten. Zeker als veganist is het belangrijk de inname van voldoende eiwitten in de gaten te houden. Maar dan wel zo lekker mogelijk! Vandaar deze bonensalade van Sanne voor jou. 

Bonensalade met zoete aardappel 

Een veggiebowl of bonensalade is voor mij het go-to recept wanneer ik geen zin heb om uitgebreid te koken of totaal geen inspiratie heb. Een bonensalade is dan zo gemaakt en bevat alles wat ik zoek in een complete maaltijd. Voordat ik mijn verdiepte in plantaardige voeding, was ik totaal niet bekend met peulvruchten. We aten thuis wel eens kapucijners en heel af en toe kidney bonen. Maar dat er nog zoveel meer keuze was? Ik had geen flauw idee. Dat heb ik pas 2 jaar geleden ontdekt. Inmiddels kan ik niet meer zonder, linzen, kikkererwten, zwarte bonen en spliterwten. Grote hoeveelheden gaan er bij ons thuis doorheen. Ik maak er humus, veggieburgers en zelfs brownies van. Want bonen zijn echt multi inzetbaar.

Ingredienten Bonensalade

– voor 2 grote bakken salade –

1 grote zoete aardappel
1 klein blikje bonen (limabonen en zwarte bonen zijn favoriet)
1 klein blikje linzen
1 halve avocado
granaatappelpitjes van een halve granaatappel
75 gram quinoa
twee grote handen verse bladspinazie
twee grote handen verse boerenkool
een handje verse rucola
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie

Bereiding Bonensalade

Snij de zoete aardappel in blokjes en kook deze zo’n tien minuten tot ze beetgaar zijn. Ondertussen kook je de quinoa naar instructies op het pak. Snij vervolgens de rode uien en de teentjes knoflook in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan. Wanneer goed warm, voeg je hier de ui, knoflook en paprikapoeder aan toe en laat je dit op laag vuur 5 minuutje bakken. Na 5 minuten zet je het vuur hoger en schep je de bonen, linzen, quinoa en zoete aardappel erbij. Laat nog zo’n 2 minuten staan. Snij de avocado in kleine stukjes en leg deze, samen met de granaatappel pitjes, wat verse spinazie, rucola en boerenkool op de salade. Roer goed door en eet smakelijk!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link