Recept: bananenbrood met extra proteïnen als bonus

Recipes
bananenbrood proteine granola

Vul bij Google ‘recept bananenbrood’ in en je krijgt een half miljoen hits. Niet zo gek want bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook gezond. Wil je jouw bananenbrood voortaan een tikkeltje voedzamer maken? Voeg dan Super Granola Protein Packed van Eat Natural toe. Deze granola is een echte proteïne-bom. Met elke plak bananenbrood die je eet voorzie je jouw lijf van een extra portie eiwitten. Smart baking noemen we dat 😋. Want proteïnen houden je spiermassa in tact en zorgen er voor dat je op gewicht blijft.

Recept: bananenbrood met extra proteïnen als bonus

Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren. Dit zijn bouwstenen waar je lichaam niet zonder kan. Ze zijn onmisbaar voor de opbouw, het herstel en het behoud van spiermassa. Ook stimuleert het eten van genoeg eiwitten gewichtsverlies, omdat het voor een langdurig voldaan gevoel zorgt. Hoe je dag er ook uit ziet, je lichaam heeft elke dag opnieuw proteïnen nodig om goed te functioneren.

Bananenbrood met eiwitrijke upgrade

Een slimme manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen is je bananenbrood voortaan een eiwitrijke en 100% plantaardige upgrade te geven. Voeg simpelweg 100 gram Super Granola Protein Packed van Eat Natural toe. Volkoren haver, amandelen uit Californië en een flinke dosis zaden (meer dan een kwart van het pak!) zijn de helden van deze granola. Geroosterde kikkererwten en proteïne uit erwten geven een extra shot aan ieder portie. Rijkelijk besprenkeld met honing en kokosnoot schaafsel, zodat je die lekkere zoete smaak krijgt. Geraffineerde suikers? Die komen er bij Eat Natural niet in.

Ingrediënten ‘Protein Packed bananenbrood’

  • 3 bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 biologische eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • een handje walnoten
  • een snufje zout
  • 100 gram Super Granola Protein Packed van Eat Natural*

* Super Granola Gluten Free en Granooolala Speculaas Spices doen het ook goed in dit recept 

bananenbrood proteine granola

 

Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maal de granola fijn tot meel in een keukenmachine.
  • Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een glad beslag.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  • Voeg het amandel- en granolameel toe aan het beslag en roer het goed door.
  • Roer tot slot de walnoten erdoor.
  • Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45 minuten af.

Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je hem eruit haalt? Dan is je brood klaar. Enjoy!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Eat Natural. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link