BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Dit is het geheim van de perfecte protein fluff…

Food
protein fluff

protein fluffEen paar weken geleden viel mij oog op deze foto van een protein fluff. De luchtige substantie zag er zó lekker uit dat ik besloot de maker er van een mailtje te sturen. Deze queen of fluffs was zo attent een recept te geven en daar hebben jullie massaal op geklikt. We zijn dus nog niet uitgepraat over fluffs…

Anderhalf jaar geleden stuitte Monique van Freud and Fries op het recept voor protein fluffs. In het begin mislukte ze nog wel eens, maar inmiddels heeft ze zóveel fluffs gemaakt dat het Monique weinig moeite meer kost en ze volop experimenteert met ingrediënten. Op Instagram zijn de fotogenieke fluffs van Monique – aka the queen of fluffs – een regelrechte hit. Waarom dat is vertelt ze hier.

Op welk moment van de dag kun je een fluff het beste eten?

Ik lees regelmatig dat mensen fluffs als ontbijt eten of zelfs als pre-workout meal. NO! Ik vind dat protein fluffs geen hele maaltijd zouden moeten vervangen. Qua calorieën is een fluff namelijk niet meer dan een mini-maaltijd (in de fluff op de foto zitten slechts 104 calorieën!). Daarbij is het hele idee achter één van de hoofdingrediënten Micellar Casein (langzame eiwituitgifte) dat je het voor het slapengaan neemt om je lichaam ’s nachts de mogelijkheid te geven te herstellen. Wat mij betreft is ’s avonds voordat je naar bed gaat het ideale moment om je protein fluff te eten. Je hoeft nergens meer naartoe (want opgezette buik) en je voorkomt de neiging om ’s avonds flink te snacken (want vol gevoel).

Zijn fluffs vooral bedoeld voor mensen die veel sporten?

Fluffs zijn, vanwege de hoge hoeveelheid eiwitten, handig om te nemen wanneer je veel sport en spierherstel dus van belang is. Maar voor wie minder of niet sport zijn eiwitten net zo goed essentiële voedingsstoffen. Die hoef je niet per se uit protein fluff te halen, maar het kán wel. Bovendien is een fluff ook gewoon een lekkere snack.

Merk je dat jouw recepten en fotos veel worden gekopieerd?

Protein fluffs zijn inderdaad een flinke hype en ik vind het enorm tof om te zien dat anderen het recept ook uitproberen en hun eigen creaties bedenken. Als ik weer een #freudandfries-tag voorbij zie komen, maakt dat me enorm blij. Als mensen mijn foto’s delen omdat ze die er zo gaaf uit vinden zien, vind ik dat ook leuk. Dan weet je dat het wordt gewaardeerd!

Waar moet een goede fluff aan voldoen? Moet je ‘m op z’n kop kunnen houden?

Ja, de schaal op z’n kop kunnen houden zonder dat het eruit loopt of het op een lepel kunnen ronddraaien zijn goede criteria! Een fluff moet dus sowieso luchtig (FLUFF!) zijn, zo min mogelijk stukjes ijs bevatten en zoveel mogelijk eiwitten (het is immers PROTEIN fluff). Wanneer het waterig is, snel smelt, inzakt of meer op een smoothie lijkt, zou ik het geen fluff noemen.

Zit je er echt vol van?

Als je je fluff goed maakt, zit je er écht vol van. Tot buikpijn aan toe. Sommige fluffs houden je wat langer vol dan andere, maar je krijgt weer honger zodra de luchtbelletjes geknapt zijn (of zo stel ik het me voor dan) . Het is en blijft niet écht veel voedsel dus het vol zitten is natuurlijk ook maar een illusie.

Zitten er veel calorieën in?

In het basisrecept niet. Je krijgt alleen wat diepvriesfruit, een schep caseïne (eiwitpoeder) en wat vloeistof zoals karnemelk binnen. Maar goed, je kunt je fluff zo calorierijk maken als je wilt door extra toppings toe te voegen en wat te spelen met hoeveelheden.

Zou je er mee kunnen afvallen? Is er zoiets als een fluff dieet?

Je kan met alles afvallen, als je er maar niet te veel van eet. Een protein fluff heeft als “voordeel” dat het enorm vult en tegelijkertijd redelijk laag in calorieën is, maar een fluff dieet (überhaupt het idee van een dieet) zou ik niet aanraden. Nogal eenzijdig ook. Ik pakte het zelf in eerste instantie wel vaak ‘s avonds omdat ik dan de neiging had te veel te snacken en gewoon iets wilde nemen waar ik lekker lang over kon doen. Maar wat mij betreft moeten protein fluffs als afvalmethode geen ding worden. Daardoor heb ik in het begin ook wel getwijfeld om ze vaak op social media te plaatsen. Maar uiteindelijk zijn het wel mooie plaatjes en zijn fluffs enorm lekker. Ik hoop dan ook dat de meesten ze DAAROM eten. En niet om af te vallen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.