Verlopen – WIN: 3 x 2 maanden ijzersterk vegan superfood van plnktn. t.w.v. €70

Holy Crap
plnktn
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
01.03.2021

Zodra er een nieuwe vegan superfood op onze radar verschijnt, zijn wij er als de kippen bij. Zo ging het ook met de Marine Fytoplankton van Thom Siersema en Alexander Rakic, de twee ondernemende jonge mannen achter plnktn. We gingen in gesprek met arts Alexander, die jou alles gaat vertellen over de gezondheidsvoordelen van deze zoutwater alg. Én we mogen deze week 3 winnaars blij maken met 2 maanden lang ‘plnktn. power’ t.w.v. €70. Doe je mee? 

WIN: 3 x 2 maanden ijzersterk vegan superfood van plnktn. t.w.v. €70

Marine Fytoplankton is een 100% plantaardig en duurzaam voedingssupplement en zit tjokvol belangrijke voedingsstoffen. Het is echter nog vrij onbekend, en dat is bijzonder. De zoutwater alg staat namelijk aan de basis van de voedselketen. Omdat het één van de oudste organismen op aarde is, bevat de zoutwater alg een indrukwekkend aantal natuurlijke voedingsstoffen. De Marine Fytoplankton van plnktn. wordt gekweekt in 100% zuiver zeewater, gewonnen uit zoutwaterbronnen.

De gezondheidsvoordelen

Plnktn. is rijk aan vitaminen en mineralen, onder andere vitamine B1 en B12, jodium en ijzer. Het is bovendien de meest natuurlijke vorm van Omega-3 vetzuren (EPA) en bevat sterke antioxidanten in de vorm van natuurlijke pigmenten/carotenoïden. Daarnaast bevat het plantaardige eiwitten die alle essentiële aminozuren bevatten. Het kan zo onder andere je immuunsysteem ondersteunen, je lichaam helpen ontgiften, cognitieve functies verbeteren, de huid beschermen en je spijsvertering helpen verbeteren. Plnktn. heeft ook een onstekingsremmende werking en kan flink bijdragen aan je energielevel. Wij gingen er kort over in gesprek met mede-oprichter en arts Alexander Rakic.

plnktn

Wat is het ‘magic ingredient’ in plnktn?

Alexander: ‘Plnktn. is een natuurlijke, complete bron van voedingsstoffen in de vorm van een capsule. De Marine Fytoplankton staat aan de basis van de voedselketen en bevat hierdoor een groot aantal voedingsstoffen die wij nodig hebben. Daarnaast blijkt uit steeds meer onderzoek dat geïsoleerde vitamines en mineralen minder gezond zijn dan wij denken. Ons lichaam is gemaakt om van alles ‘een beetje’ tijdens elke maaltijd binnen te krijgen. In plaats van eenmaal per dag een (te) hoog gedoseerde (synthetische) vitamine te nemen, zij wij fan van een gevarieerd dieet met een focus op natuurlijke voedingsbronnen.’

Waarom is het slim om dit bij te slikken? Haal je niet genoeg gezonde stofjes uit een voedzaam dieet?

Alexander: ‘Een gezond en gevarieerd dieet is inderdaad een van de belangrijkste componenten. Je krijgt daarmee belangrijke vitamines en mineralen binnen. Echter zijn er ook belangrijke voedingsstoffen die je niet al te makkelijk binnenkrijgt en die het lichaam zelf niet aan kan maken. Dit zijn met name Omega-3 vetzuren en de (natuurlijke) pigmenten/carotenoïden die meestal voorkomen in algen en planten. Veel mensen slikken een visolie supplement om hun Omega-3 vetzuren binnen te krijgen, maar je ziet duidelijk een groeiende interesse in plantaardige, minder bewerkte vormen. Wetende dat algen de bron zijn van deze vetzuren, is het in onze ogen meer dan logisch om je Omega-3 behoefte bij de bron te halen.’

Zijn er daarnaast andere supplementen die jij als arts zou adviseren?

Alexander: ‘Als arts zou ik mensen adviseren zeker meer eiwitten toe te voegen aan hun dieet. Die zijn voor iedereen van essentieel belang, niet alleen voor fanatieke sporters. Eiwitten houden je spieren, botten en gewrichten gezond. Uit onderzoek blijkt dat mensen veelal te weinig eiwitten binnenkrijgen. Daardoor verliezen ze op latere leeftijd (te) veel spiermassa en zijn ze fysiek kwetsbaarder voor diverse ziekten. Er is gelukkig voldoende keus op het gebied van zowel dierlijke als plantaardige eiwitten, dus voor iedereen zijn er mooie mogelijkheden.’

Voor wie is plnktn geschikt?

Alexander: ‘Voor iedereen. Het heeft meer dan 75 bestanddelen, waarvan bij het merendeel wetenschappelijk is aangetoond dat ze een positief effect kunnen hebben op je hart, ogen, huid of darmen. Het bevat daarom verschillende gezondheidsvoordelen waar een ieder baat bij heeft. Onze gebruikers zetten plnktn. in voor een (te) hoge bloeddruk, hun huid en zelfs voor herstel na het sporten.’ Kijk op plnktn.com voor meer info en hun webshop.

WIN: 3 X 2 MAANDEN IJZERSTERK VEGAN SUPERFOOD VAN PLNKTN. T.W.V. €70

Wil jij kans maken op een voorraad plnktn. goed voor 2 maanden? Dan vragen we je om het volgende te doen:

1. Volg @holistiknl, @evelynvanhasselt, @karlijn_visser en @plnktn_official via Instagram
2. Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

  Je naam*

  Je e-mailadres*

  We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

  Binnen een week krijg je te horen of je hebt gewonnen. Succes!

  Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  Gerelateerde artikelen

  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Gratis Video's
  Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Body Guide mini


     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.