Hogere smoothie kunde: zo krijg je ze bubbelvrij, met meer vitamines én niet bruin na een paar uur

Food
philips, vacuum blender
karlijn visser

Karlijn Visser
28.06.2018

Weet je nog in die goeie ouwe tijd, dat je zegeltjes bij Albert Heijn kon sparen voor een stel handige bewaarpakjes, inclusief vacuümpomp? Ik ging los op de spaarkaarten en heb inmiddels een extra keukenkastje nodig voor al mijn bakjes. Teveel gekookte quinoa kan ik tegenwoordig dankzij de vacuümpomp zelfs een week lang goed houden. Kun je nagaan wat het effect is van een high-speed vacuüm blender… Want die zorgt ervoor dat je groente- of fruitsmoothie minder oxideert, langer vers blijft, meer vitamines behoudt, er frisser uitziet én beter smaakt. Bam! 

Hogere smoothie kunde: zo krijg je ze bubbelvrij, met meer vitamines én niet bruin na een paar uur

philips, vacuum blenderZonder blender in de buurt ben ik onthand. Echt waar. Ik heb het gemerkt tijdens de afgelopen twee weken dat ik vakantie vierde aan de Spaanse kust. Samen met mijn familie huurden we voor elke week een ander huis. En tot twee keer toe heb ik werkelijk alle keukenkastjes, verboden kamertjes en schoonmaakhokken doorgespit in de hoop alsnog een blender te vinden. Sjit happens. Het bleef bij een staafmixer waar ik met engelengeduld nog net een fluweelzacht soepje mee wist te brouwen. Maar mijn zelfgemaakte hummus, smoothies, sapjes, pesto en pastasauzen kon ik vergeten. Vrees niet: ik heb alsnog van mij vakantie genoten ondanks dit grootse obstakel ;-).

Blenden voor meer levensgeluk

Toen pas realiseerde ik me hoe verrekte handig en multi inzetbaar een goede blender is. Het maakt koken en gezond, smaakvol eten een heel stuk makkelijker. Sinds kort prijkt er een sterke jongen op mijn aanrecht. Van Philips kreeg ik hun nieuwste High Speed-vacuümblender thuis gestuurd om te testen. Want vacuümblenden is misschien wel de meest geavanceerde manier om zoveel mogelijk good stuff in je smoothie of juice te behouden. Als je namelijk een apparaat gebruikt met een hoge snelheid, zoals een traditionele blender of sapcentrifuge, dan komt er warmte vrij door de snelle rotaties. Hierdoor gaan de enzymen kapot uit groenten en het fruit. En dat levert uiteindelijk veel minder vitamines en mineralen op in je sap.

Voordelen van vacuümblenden

philips, vacuum blenderDe high-speed blender van Philips die ik momenteel gebruik zorgt voor minder luchtbelletjes, minder schuim en minder gescheiden sap in mijn smoothie doordat er nauwelijks sprake is van oxidatie (dit ontstaat zodra voeding in contact komt met lucht en het bederven begint). Super fijn! Want ik kon nog weleens last van oprispingen hebben na het drinken van een smoothie met onder andere spinazie en avocado. Voordat de krachtpatser in actie komt, zuigt het apparaat eerst alle lucht uit de kan. Doordat er minder lucht in de kan zit, wordt oxidatie tegen gegaan. Zo blijven je sappen en smoothies langer vers in de koelkast. De substantie blijft fris van kleur en behoudt tot 24 uur ál haar gezonde stofjes. Vergeleken met smoothies uit een normale blender* is na acht uur drie keer zoveel vitamine C aanwezig. 

Gezond dieet volgens Wereldgezondheidsorganisatie

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bestaat een gezond dieet uit ten minste 400 gram of vijf porties groente en fruit per dag. Zelf smoothies maken is dus een eenvoudige manier om hier aan te voldoen. En het stimuleert je creativiteit. Althans bij mij. Ik vind het een uitdaging om zo min mogelijk groente en fruit weg te gooien. Liever gooi ik alle restjes bij elkaar in de blender, en weet ik er met de juiste toevoegingen van kruiden, noten en wat vanillepoeder en kaneel een goddelijke substantie van te maken. Daarna komt het leukst: de toppings er op gooien met grootse precisie zodat het wat Instagram-waardige plaatjes oplevert. Dat is altijd het doel. En ook al mislukt het negen van de tien keer: de creative flow waar ik (even) in verkeerde pakt niemand me meer af. Net als de vitamines, mineralen en enzymen die er dankzij de Philips High-speed vacuümblender volop in blijven zitten :-). Kijk voor meer info op philips.nl/blenders.

*Vergeleken met blenden zonder gebruik van de vacuümfunctie in de Philips HR3752, test uitgevoerd met tomaten door een onafhankelijk laboratorium, november/december 2017

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Philips. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link