Met deze 3 tips blijft Karlijn emotioneel in balans…

Heart + Soul
a. vogel, emotionele balans, passiflora, karlijn Visser
karlijn visser

Karlijn Visser
06.04.2018

Vorige week vertrok ik voor mijn werk naar Barcelona om een 2-daagse perslancering bij te wonen. Super leuk natuurlijk en let’s go dacht ik gelijk. Alleen de dag voor vertrek kwam de stress: ik moet vroeg op om mijn vlucht te halen, eenmaal in Barca was er nauwelijks ruimte – vanwege het drukke programma – om mijn mails te beantwoorden en ik had weinig tijd voor mezelf. Om emotioneel in balans te blijven heb ik gelukkig een aantal tips achter de hand. Deze 3 deel ik graag met je. 

Met deze 3 tips blijft Karlijn emotioneel in balans…

1. Online yogaschool

Yoga doet me altijd goed. De ene keer krijg ik er een energieboost van, de andere keer brengt het me diepe ontspanning. Omdat ik het lastig vind om zelf mijn yoga practice te bedenken, ben ik al een aantal jaar lid van The House of Yoga. Waar ter wereld ik ook ben: deze online yogaschool met daarin verschillende yoga- en meditatiestijlen heb ik met één druk op de knop geopend. Soms gebruik ik een yogamat uit de gym van een hotel die ik mee naar mijn kamer heb gesmokkeld, de andere keer voldoet een handdoek en af en toe is enkel de koude grond als ondergrond voldoende. Van Yoga Nidra tot Vinyasa en van Yin yoga tot diverse meditaties, alles is er te vinden en voor elk niveau en elk time slot. Het geeft een vertrouwd gevoel dat ik overal waar ik naar toe reis dezelfde yoga practice kan doen. Vooral deze van Ayurveda therapeut en yoga teacher Tory Hyndman heeft een sterk aardend effect. Ideaal in stressvolle situaties.

2. Kruidentabletten met magnesium en passiebloem

a. vogel, emotionele balans, passiflora, karlijn VisserStress leidt tot innerlijke onrust, stemmingswisselingen, prikkelbare gevoelens, vermoeidheid en een minder vrolijk gevoel. Van A. Vogel kreeg ik hun ‘Passiflora Rustgevend Emotionele Balans’ tabletten onlangs opgestuurd. Deze kruidentabletten helpen je evenwicht te bewaren in stressvolle situaties. Het is een 100% natuurlijk middel, helpt snel en je kunt het voor een langere periode gebruiken (mocht je daar behoefte aan hebben). Naast Passiebloem (Rustgevend), Citroenmelisse en Valeriaan (ondersteunen beiden bij innerlijke onrust en stemmingswisselingen) uit de ecologische A.Vogel Tuinen, is aan deze tabletten ook 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Magnesium toegevoegd: gunstig voor je gemoedstoestand en draagt bij aan een gezonde geestelijke balans. Daarnaast boost magnesium je energielevel. De toegevoegde zink zorgt voor evenwicht in emotionele ups and downs. Zelf nam ik het potje mee naar Barcelona. De nacht voor mijn vertrek nam ik mijn eerste tablet en heb dit twee keer per dag doorgezet tot thuiskomst een dag later. Het opstaan om 5u ‘s ochtends ging soepeler dan normaal en eenmaal op Schiphol na de security check heb ik in alle ontspannenheid genoten van een matcha latte. Eind van de middag nam ik mijn tweede ‘Emotionele Balans’ tablet. Dat gaf me genoeg energie om nog een dansje te doen en na middernacht pas mijn bedje in te kruipen. Vlak voor vertrek naar de luchthaven de dag daarna deelde ik Emotionele Balans uit aan mijn mede reizigers. Want het is toch altijd een dingetje om op tijd op het vliegveld te zijn tot het boarden kan beginnen. Het potje was daarna zo goed als leeg. In het vliegtuig terug naar Amsterdam heb ik mijn ogen dicht gedaan. Net ontwaakt wierp ik een blik op mijn net gekregen Fitbit en zag dat mijn hartslag aanzienlijk laag was (63 slagen per minuut). Wat dat betekent? Een stressvrije trip en ik weet dankzij wie, A. Vogel :-)! Kijk voor meer info op avogel.nl

3. Reiki zelfbehandeling

Reiki is een Japanse heelkunst – door Mikao Usui in de 19e eeuw in het leven geroepen – waarbij handoplegging wordt gebruikt. Door de handen van degene die de behandeling geeft stroomt de reiki (levenskracht), zonder dat je daarbij zelf als reiki-gever energie verliest. De reiki energie is een onuitputtelijke bron van liefdesenergie die je op elk gewenst moment mag aanspreken om mee te helen. Mits er een zuivere intentie achter zit en je bent ingewijd. Nu ik mijn tweede reikicursus er op heb zitten, zet ik de zelfbehandeling het liefst dagelijks in. Voor het slapen gaan begin ik met het behandelen van mijn hoofd door de verschillende handopleggingen. Dan voel ik de vonkjes energie stromen. Placebo effect of niet: mijn systeem wordt er heel rustig van. Ik verbind me ondertussen met mijn voeten zodat ik hen ook meeneem in de energiestroom. Tijdens de reiki-zelfbehandeling werk ik al mijn 7 chakra’s af met handopleggingen, aangezien dat immers de energiecentrales zijn van het menselijk lichaam. Ongeveer een half uur ben ik hier mee bezig om te eindigen met mijn handen op mijn onderbuik. Klaar om in slaap te vallen. Het is een fijne gedachte dat ik mezelf op deze manier altijd van nieuwe helende energie kan voorzien. Meer info over reiki en diverse opleidingen vind je hier.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Credits beeld: Naoise Culhane

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link