Bramencake! Zo maak je deze beauty met eetbare bloemen

Recipes
bramencake

We geven het eerlijk toe, ook wij hadden ons de Paasdagen anders voorgesteld. Een dagje uit zit er helaas niet in. Maar gelukkig kan binnen blijven ook leuk zijn. Kijk maar eens hoe gezellig het wordt als je deze bramencake met eetbare bloemen op tafel zet! 

Bramencake! Zo maak je deze beauty met eetbare bloemen

Samen bakken is een stuk gezelliger dan alleen. Daarom nodigt culi queen Miljuschka Witzenhausen je uit om online met haar mee te bakken, live op Tweede Paasdag. Om twee uur ‘s middags laat de chef van onder andere 24 Kitchen op Instagram en Facebook zien hoe makkelijk het is om deze oogstrelend mooie bramencake zelf te maken. Maak dus vast ruimte op je aanrecht en haal onderstaande ingrediënten in huis! En vergeet niet een pakje Flora Plant mee te nemen. Want dat is één van de belangrijkste ingrediënten van deze cake. Daarom geven we je graag wat inside information.

Flora Plant: jouw nieuw vriend in de keuken

Het smaakt als roomboter, het ziet eruit als roomboter, het heeft alle goede eigenschappen van roomboter en toch is Flora Plant 100% plant based. Het bestaat uit de plantaardige oliën van o.a. koolzaad en zonnebloem en bevat minder vet en zout dan roomboter. Je kunt er mee bakken, braden, grillen, stomen, smoren en stoven. Daarnaast heeft een pakje Flora Plant de helft minder impact op het klimaat dan een pakje roomboter *. Dat alles verpakt in een biologisch afbreekbare wikkel, vrij van plastic. Door roomboter voortaan te vervangen door Flora Plant zet je een kleine stap in de goede richting naar een beter klimaat. Je vindt Flora Plant in het zuivelschap van jouw supermarkt.

Deze ingrediënten heb je nodig

Voor de cake
45 gr Flora ongezouten, gesmolten
1 tl vanille extract
180 ml water
300 gr bloem
300 gr suiker
1,5 tl baking soda
2 grote biologische eieren
100 gr bramen (vers en/of bevroren)

Frosting
300 gr Flora gezouten, op kamertemperatuur
180 gr poedersuiker
180 gr witte chocolade
Vers bietensap, ongeveer 3 eetlepels

Topping
150 gr bramen (vers en/of bevroren)
1 doosje eetbare viooltjes (of andere eetbare bloemen of kokosflakes)

Zo maak je de bramencake

 • Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in met Flora en bekleed met bakpapier. Zorg dat de randen eroverheen hangen. Die heb je straks nodig om de cake uit de vorm te tillen. De cake in de vorm die in dit recept is gebruikt wordt niet heel hoog dus als je hem liever hoger hebt dan moet je de verhoudingen aanpassen.
 • In een mengkom klop je samen de bloem, suiker, baking soda en het zout. Voeg het water toe plus de eieren, de Flora en een snufje zout.
 • Pureer de bramen en zeef de pitjes eruit. Doe de gepureerde bramen door het beslag
 • Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad indien nodig. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
 • Laat de cake eerst in de vorm nog een minuut of tien koelen, haal hem dan met het papier eruit en zet op een cakerek om volledig af te koelen.

En zo maak je de Frosting

  • Voor de frosting doe je de Flora samen met de poedersuiker in een kom en dit klop je licht en romig.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie, laat heel even afkoelen en giet dan bij de frosting. Klop door tot je een mooi romig geheel hebt.
  • Verdeel de frosting nu over 4 kommen. In de eerste kom doe je 2,5 tl bietensap. In de volgende doe je 1 tl, in de volgende ½ tl en in de laatste een ¼ tl bietensap.
  • Klop het bietensap goed door de frosting zodat je een egaal geheel hebt in vier verschillende tinten.
  • In het midden van de – volledig afgekoelde – cake doe je de donkerste kleur diagonaal over de cake. Aan beide kanten daarvan doe je wat van de tweede kleur, dan de derde en je eindigt met de lichtste kleur aan de punten.
  • Neem nu een kleine spatel en ga met de spatel van punt tot punt terwijl je strepen trekt in het verlengde van de kleuren zodat ze een beetje in elkaar overlopen.
  • Bedek de cake aan een kant met de bramen en doe de viooltjes ertussen.
  • En klaar is de lekkerste bramencake ooit!

De Bake Along met Miljuschka start op maandag 13 april om 14.00 uur op Facebook.com/Miljuschka.Witzenhausen en Instagram.com/Miljuschka

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

*Deze cijfers zijn afkomstig van een uitgebreide analyse van de levenscyclusanalyse van Flora Plant ™ in vergelijking met roomboter. Deze studie werd voor alle EU-markten uitgevoerd door de onafhankelijke groep Quantis. 

Dit artikel is geschreven met Flora Plant. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Ben je benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor we Holistik gratis toegankelijk kunnen houden voor iedereen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.