Coaching met holistisch huisarts Juriaan Galavazi: dit is waarom een paard de spiegel van je ziel is

Holy Crap
paarden coaching
Natalja De Vos

Natalja De Vos
05.03.2019

Paarden zijn bijzondere wezens. Eeuwenlang stonden ze dicht bij de mens en ook vandaag de dag worden ze als edele dieren beschouwd. Niet zo gek dus dat er steeds vaker terug wordt gegrepen naar de kracht van het paard. En wist je dat een paard jou misschien wel meer inzichten kan geven dan een therapeut? Contributor en holistisch huisarts Juriaan Galavazi organiseert in mei een 3-daagse coaching waarbij je de kans krijgt jezelf te reflecteren óp het paard. 

Dit is hoe paarden de spiegel van je ziel zijn

Paarden zijn als een spiegel. Ze kunnen je er van bewust maken hoe je in het leven staat. Hoe het komt dat paarden onze emoties zo feilloos aanvoelen? Je zou het gemakkelijk vergeten nu vrijwel alle paarden in ons land binnen de muren van een stal wonen, maar ze zijn in hun oeroude genen nog altijd een prooidier, en dus zeer kwetsbaar. Wilden deze planteneters in de natuur overleven, dan moesten ze buitengewoon alert en sensitief zijn. Het kleinste signaal kon letterlijk van levensbelang zijn. Ze spiegelen continu hun omgeving op potentiële gevaren en hun kuddegenoten op gemoedstoestand, spanning en andere signalen. In een coaching met paarden wordt er gebruik gemaakt van dit natuurlijke gedrag van paarden. Het paard spiegelt jouw lichaamstaal en -houding, gemoedstoestand en emoties.

Paardencoaching

Een paard voelt gelijk met welke energie je in de stal staat of op de rug zit. Wanneer je tegenstrijdige signalen uitzendt dan kan je paard daar niets mee. Het wil een eenduidige, duidelijke boodschap. Oftewel: klare taal. Het gaat erom dat jij je gevoelens erkent, dat je congruent bent. Als je je anders voordoet dan je je voelt, is dat verwarrend – voor jou zelf en voor het paard. Onze contributor en holistisch huisarts Juriaan Galavazi heeft zijn ervaring als levenscoach en de kracht van het paard gecombineerd in een 3-daagse digital detox. Drie dagen verblijf je in de prachtige natuur van het dorpje Soest. Daar waar je in het dagelijks leven de mogelijkheid hebt om jezelf of de ander te misleiden, zal een paard van 600 kilo je direct confronteren. Waarom coaching óp het paard? Juriaan: “Het is een waardevol middel om je eigen gedrag, patronen en overtuigingen uit te vergroten. Daardoor word je nog meer bewust, kun je er meteen mee aan de slag en ervaren wat er gebeurt wanneer je het anders doet.”

paardencoaching, paarden, juriaan galavazi, soest

3-daagse digital detox

Holistik’s Natalja is in november deze digital detox aangegaan: “We verbleven met een klein groepje in een gezellig cottage midden in de bossen van Soest. In de ochtend startten we de dag met verschillende meditatievormen, verdieping en intenties van de dag. Dit zorgde ervoor dat je de volledige 3-daagse heel gericht aan de slag kon gaan met jezelf. Na het ontbijt gingen we gelijk door naar Manege Nieuw Eldorado, waar we minimaal twee keer per dag onder begeleiding rijden. Voor elke rit kreeg je een ander paard toegewezen waardoor elke les ook écht een uitdaging was. Elk paard heeft een eigen persoonlijkheid en vergroot op zijn eigen manier jouw emoties wanneer je aan het paardrijden bent. Voor alle mensen die helemaal niets met paardenrijden hebben, no worries! Iedereen krijgt de kans om paard te rijden op zijn eigen niveau. Tijdens het rijden en daarna krijg je feedback van de instructeurs en van Juriaan. Tussen de paardrijlessen zijn er groepssessies ingepland met Juriaan waardoor je theorie en praktijk (het paardrijden) kan koppelen aan elkaar. Dit geeft dit hele retraite meer verdieping en gelaagdheid. Voor het diner gingen we weer terug naar de cottage en maakte Simone Galavazi met toewijding heerlijke vegetarische gerechten. In de cottage is de mogelijkheid om te sparren en we sloten de dag af met inzichten, oefenvormen en meditatie. Het zijn drie intensieve dagen, maar het is een bijzonder effectieve manier van zelfreflectie.” Deze quote van Juriaan omschrijft de drie daagse precies en is een goeie om in je achterhoofd te houden: “Mijn armen zijn gespannen. De teugel snijdt in m’n vingers. Krampachtig probeer ik de witte schimmel onder controle te houden. Hij trekt echter steeds harder en gaat nog sneller lopen. Ik realiseer me dat ik dit nooit ga winnen… Later ervaar ik dat controle pas ontstaat door vooral ook los te durven laten.”

paardencoaching, juriaan galavazi, coaching, paarden

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Van zondag 26 tot en met dinsdag 28 mei organiseert Juriaan Galavazi een digital detox inclusief paardencoaching. Deze training bevat 3 dagen intensieve coaching, vervoer van en naar de manege, 2 overnachtingen, vol pension, dagelijks 2 rijlessen, gebruik van paarden en materiaal. Exclusief eventuele extra consumpties. De kosten zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de 3-daagse digital detox met Juriaan Galavazi: dokterjuriaan.nl of mail naar info@dokterjuriaan.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link