Brenda Ooteman volgde haar droom en startte een retreat Villa op Mallorca

Travel
Osa Major, Mallorca, Brenda ooteman, retreat
karlijn visser

Karlijn Visser
09.01.2017

Afgelopen september tijdens het Inner Beauty Retreat sliep ik in de prachtige Villa Osa Major, van Brenda Ooteman en haar man Roland. Ze verkochten hun huis in het Gooi en gingen het avontuur aan: een nieuw bestaan opbouwen in de binnenlanden van Mallorca. Gegrepen was ik gelijk door Brenda’s verhaal. Het getuigd van moed om het vertrouwde achter je te laten en iets op te bouwen waarvan de uitkomst nog niet bekend is. Villa Osa Major wordt regelmatig verhuurd voor retreats, gehost door Brenda herself.

Brenda Ooteman volgde haar droom en startte een retreat Villa op Mallorca

Osa Major, Mallorca, Brenda ooteman, retreat

Waarom ben je naar Mallorca verhuisd?

Brenda: “In 2014 zijn we officieel naar Mallorca verhuisd. Eng was het niet hoor. Het ging eigenlijk heel organisch. Eerst werden we verliefd op het eiland als vakantieplek en kwamen steeds vaker terug. Vervolgens ben ik mijn activiteiten hier gaan uitbreiden. Uiteindelijk hebben we de stap gezet echt op Mallorca te gaan wonen.”

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Hoe heb je van jullie villa Osa Major je werk gemaakt?

Osa Major, Mallorca, Brenda ooteman, retreatBrenda: “Ik heb lang een eigen yogastudio (Yogatree) in Nederland gehad. Het lag dan ook voor de hand om in die lijn mijn activiteiten op Mallorca voort te zetten. Retreats organiseren, in combinatie met het aanbieden van catering vind ik te gek, aangezien koken mijn grote passie is. Omdat de Villa over zo’n 7 slaapkamers beschikt (waarvan 6 mét badkamer), is het een perfecte locatie voor grote groepen. Voor komend jaar staan er al weer 10 tot 12 retreats op de planning. Mooi om te zien wat de aantrekkingskracht van ons huis is als het aankomt op transformerende processen, waar mensen meestal doorheen gaan tijdens een retreat.”

Vertel eens, je was jurist. Hoe ben je in de yoga beland?

Osa Major, Mallorca, Brenda ooteman, retreatBrenda: “Van huis uit ben ik inderdaad jurist en gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht. Sinds 2000 combineerde ik mijn werk als jurist met het doceren van yoga, en zelfs het hebben van een eigen yogastudio. Ondertussen heb ik het juristenvak vaarwel gezegd. Ik haalde er geen voldoening meer uit. Op dit moment bouwen we een unieke yogashala op onze eigen heuvel boven de villa. Daar vind je ook 3 tipi’s en een safarilodge (allen mooi ingerichte tenten van alle comfort voorzien) met eigen faciliteiten. Een soort glamping, heel cool! Het wordt absoluut de mooiste retreat plek van het Mallorca.”

Osa Major, Mallorca, Brenda ooteman, retreat

Hoe ervaar jij het verschil tussen Ibiza en Mallorca?

Brenda: “De natuur op Mallorca is overweldigend en zeer afwisselend: van ruige bergen tot wel 250 baaien waar je kunt zwemmen, en van vervlogen kunstenaarsdorpjes vol bloemen tot een tropisch ogend strand (Formentor). Er wordt het hele jaar gewoond en geleefd. Als er ergens een plek is waar ik goed kan aarden en tot rust kom is het hier. Ibiza is meer een vakantie eiland”.

En wat was het bijzonderste retreat dat in Osa Major georganiseerd is?

Brenda: “Oeh, dat is moeilijk te zeggen. We hebben unieke vipassana retreats hier gehad, maar ook bijvoorbeeld heel bijzondere Women’s Circles. The Inner Beauty Retreat afgelopen september was weer met een indrukwekkende groep docenten. Zo vind ik het elke keer weer inspirerend om nieuwe mensen te ontmoeten en te hosten”.

Osa Major, Mallorca, Brenda ooteman, retreat

Wat voor retreats worden er komend seizoen bij Osa Major georganiseerd?

Brenda: “Onder andere The Inner Beauty Retreat in april, opgezet door Mayke Niestadt. Wat ik daarnaast heel leuk vind, is dat ik 4 retreats voor de nieuwe yogaschool – waarvan één met Johan Noorloos – ga hosten. De coördinatie en boekingen van deze retreates worden door Happy Soultravel gedaan. Eind mei zal de yogashala en omgeving ingewijd worden door de Rinpoche (Tibetaanse boeddhistische eretitel) van Maratika: een plek in Nepal die ik een warm hart toedraag waar ik in november geweest ben. Verder zijn er diverse internationale mensen die bij ons hun retreats organiseren: denk aan een schrijver uit Costa-Rica (die zich inmiddels in zweden heeft gevestigd en daar een magazine heeft) en een Duitse kookboeken schrijfster/ yogalerares. Kortom: een gevarieerd aanbod. Er is zelfs al een boeking voor een yoga teacher-training in 2018 van een Amerikaanse leraar, Simon Park.”

Villa Osa Major kun je ook huren als B&B voor 2 personen vanaf €165, inclusief ontbijt. Retreats boeken kan via Happy Soul Travel

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link