BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Menstruatiecup review: groener, gezonder en gemakkelijker?

Body
organicup
organicup


04.12.2017

Is het jou ook opgevallen dat de menstruatiecup steeds vaker opduikt? Op Facebook, health markets en bij meer en meer vriendinnen zie ik ‘m voorbij komen. Hoogste tijd om het organic alternatief voor tampons en maandverband zelf uit te proberen. In de categorie must try presenteer ik jullie: de menstruatiecup. 

Menstruatiecup review: groener, gezonder en gemakkelijker?

De naam zegt het eigenlijk al: een menstruatiecup is een cupje met daar aan een klein steeltje. Je gebruikt ‘m tijdens je menstruatie als een opvangbakje voor je vloeiing. Het cupje is gemaakt van 100% zachte medisch goedgekeurde siliconen en daarmee volledig vrij van chemicaliën. Een voordeel hiervan is dat het dragen van een cup je natuurlijke omgeving op geen enkele manier verstoort. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je tampons gebruikt, 35 procent van wat wordt opgenomen afscheiding is? Niet erg gezond voor down under.

Gemakkelijker: 12 uur zonder stress

Waar je bij tampons en maandverband toch zeker om de 8 uur zult moeten verschonen, kun je een menstruatiecup tot wel 12 uur lang dragen. Wat dus heel veel comfort met zich meebrengt. ‘s Ochtends vroeg voor je werk of voordat je op pad gaat breng je de cup in. Wanneer je ‘s avonds thuis komt, leeg je de cup in je wasbak, spoel je ‘m om en breng je de cup vervolgens weer in voor de nacht. Voor de sporters onder ons: je kunt er echt alles mee! Zwemmen, yoga en rennen zijn geen enkel probleem.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Groener, voor het milieu en voor je lichaam

Eerder schreef ik al dat een cup een gezonder alternatief is voor je lichaam omdat het je natuurlijke balans niet verstoort. Maar buiten dat is het ook een stuk groener. Een menstruatiecup is tot wel 10 jaar herbruikbaar. Stel je eens voor hoeveel tampons en maandverband dit per persoon scheelt! En dan is er nog een voordeel: ook je portemonnee wordt hier blij van. Binnen een half jaar heb je de kosten van een menstruatiecup er uit.

Organicup: de snelstgroeiende menstruatiecup op de markt

De cup die ik geprobeerd heb is de Organicup. Deze zijn beschikbaar in twee maten: A (light/medium flow en geen geboorte) en B (medium/heavy flow en natuurlijk geboorte). Wanneer je deze cup aanschaft heb staat er uitvoerig omschreven hoe je de cup kunt inbrengen en hoe je deze er ook weer gemakkelijk uithaalt. Het is even oefenen geblazen, maar ik kan na een paar keer dragen zeggen dat ik groot fan ben!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.