Klaar binnen 5 minuten: anti-aging carrot fluff

Food

Ik weet niet waarom, maar op een of andere manier word ik altijd blij van het woord ‘fluffy’. En als er dan ook nog zo’n vrolijke foto bij staat, dan wil ik er helemaal het fijne van weten.

Klaar binnen 5 minuten: anti-aging carrot fluff

fluffTot vorig jaar had ik nog nooit van fluffs gehoord, maar toen ik ze spotte op Instagram was er geen weg meer terug. Fluffs zien er verrukkelijk uit, zitten bomvol eiwitten én bevatten weinig calorieën. Niet dat ik geobsedeerd ben door calorieën (verre van zelfs) maar toch… Best fijn als iets lekker is én licht. Deze oranje fluff is bovendien reuze gezond. Dankzij de wortel en sinaasappel die er in zit bevat deze luchtige creatie flink wat vezels, vitamines en mineralen waaronder vitamine B, vitamine C, vitamine E, ijzer, magnesium en zink. Maar wat deze fluff ‘aint-aging’ maakt is de vitamine K, afkomstig uit de worteltjes. Het bijzondere aan vitamine K is dat het de eerste vitamine is waarvan verjongende eigenschappen wetenschappelijk zijn aangetoond. Vitamine K kan namelijk iets wat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden: het verjongen van bloedvaten. Kortom, reden genoeg om je keuken in te duiken!

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Deze ingrediënten heb je nodig:

50 g wortel, bevroren
50 g sinaasappelvruchtvlees, bevroren
60 g caseïne-eiwitpoeder, vanillesmaak
100 ml kokos-rijstmelk
Ook nodig: blender of keuken-machine

En zo maak je deze anti-aging fluff:

1) Doe de nog bevroren stukken wortel en sinaasappel in een blender en maal ze met behulp van de pulseerknop bijna helemaal fijn. De blender of keukenmachine moet sterke messen hebben en ijs kunnen verpulveren (controleer dit vooraf in de handleiding). Schraap het gecrushte fruitijs tussendoor van de wanden met een spatel.

2) Voeg de caseïne toe en maal het eiwitpoeder kort mee. Voeg telkens een scheut kokos-rijstmelk toe (liever te weinig dan te veel) en mix tot het mengsel romig is en de gewenste dikte heeft.

3) Schep de massa over in een grote kom en zet deze in de gootsteen. Mix nog 4-5 minuten met een handmixer of staafmixer met klophulpstuk om de fluff minstens in volume te laten verdubbelen. In krachtige keukenmachines kun je het mengsel gewoon wat langer door laten draaien voor meer volume.

Tip Fluff is te maken in allerlei smaken. De basisingrediënten zijn bevroren fruit of ijsblokjes, groente, caseïnepoeder en een vloeistof (allerlei soorten ‘melk’, of water). Experimenteren maar! Je kunt er ook nog toppings of ingrediënten als fijngehakt fruit, noten of cacao nibs aan toevoegen. Voor zo’n proteïnerijke fluff kan ook wei-eiwitpoeder gebruikt worden, maar voeg dan wel xanthaangom toe om dezelfde rijke, romige consistentie te bereiken.

voedingswaarde per persoon energie: 168 kcal • vet: 1,7 g • koolhydraten: 13,5 g • eiwit: 25,1 g

eet je fitEet je fit

Dit recept is afkomstig uit het boek Eet je Fit van Nanneke Schreurs en José van Riele. In Eet je fit lees je uitgebreid over alle voordelen en op welke manieren je periodiek vasten kunt toepassen in je dagelijks leven. Met duidelijke uitleg, achtergrondinformatie, een stappenplan en heel veel lekkere en makkelijk te maken recepten zoals deze oranje fluff, een matcha cheesecake en wat dacht je van een verrukkelijk pompoen-kokosbrood?

nieuwsbrief

Het boek Eet je fit is uitgebracht door Fontaine Uitgevers en verkrijgbaar via Bol.com voor €19,95.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link