Droom jij van schone oceanen? Kom dan naar de After Summer Beach Cleanup

by Evelyn van Hasselt 23.08.2017

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je je zo één kunt voelen met de natuur als op het strand. Tenminste, als je niet voortdurend wordt geconfronteerd met zwerfafval. Dat vinden ook Ecover en WasteBoard. Op 2 september (Blankenberge) en 16 september (Scheveningen) bundelen zij daarom krachten voor de After Summer Beach Cleanup. Ben jij er bij?

Oproep: After Summer Beach Cleanup

Oké, ik geef het eerlijk toe: zwerfafval verzamelen op het strand is niet per se iets waar ik zin in heb op mijn vrije zaterdag. En ook mijn vriend Sebastiaan stond niet direct te trappelen toen ik voorstelde om het samen te doen. En toch zetten we 16 september in onze agenda’s. Al is het maar om onszelf er aan te herinneren dat we niet eindeloos kunnen nemen zonder te geven. Niet alleen in relatie tot andere mensen, maar zeker ook als het gaat om de natuur.

Meer plastic dan vissen

EcoverThe greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it. Als we de andere kant op kijken dobberen er in 2050 meer stukken kunststof in de oceanen dan vissen*. Schokkende feiten, helemaal als je je bedenkt dat deze onnatuurlijke (en uiteindelijk giftige!) snippers op je bord eindigen. Drijfplastic wordt door zon en zout water namelijk geleidelijk gereduceerd tot microplastic. Dat is dit niet zonder gevaar, want deze minuscule deeltjes nemen chemicaliën en andere nasties op uit het water waardoor ze giftig worden. De giftige deeltjes worden vervolgens gegeten door levende wezens uit de onderwaterwereld. En als zij het binnen krijgen, dan belandt het plastic uiteindelijk ook op jouw bord.

Beach Cleanup

ecover beach cleanupReden genoeg voor Ecover om actie te ondernemen in de vorm van een After Summer Beach Cleanup. En nee, dit is geen eenmalige PR-stunt. Ecover is pionier op het gebied van ecologische was- en reinigingsproducten en zet zich al decennia lang in voor een betere en gezondere wereld. Ecover is er van overtuigd dat we oplossingen voor de plastic soep in de oceanen in eigen hand hebben. Een van die oplossingen is het organiseren van een Beach Cleanup op 2 september (Blankenberge, België) en 16 september (Scheveningen). Het doel is mensen te activeren en in oplossingen te laten denken. Wat er met het verzamelde zwerfafval gebeurt? Daar maakt Ecover een limited edition fles afwasmiddel van die dit jaar voor het eerst voor 50% uit recycled ‘ocean plastic’ bestaat.

WasteBoards

Ecover organiseert de Beach Cleanup in samenwerking met WasteBoards. Dit is een upcycle onderneming die plastic flesdoppen omsmelt tot hippe skateboards. Een gelijkgestemde ziel wanneer het gaat om ‘waarde’ zien in afval. Wie tijdens de Beach Cleanups het meeste zwerfafval verzamelt, wint een special edition EcoverWasteBoard die ter plekke gemaakt wordt in de mobile WasteBoard Bakery. Hoe tof is dat!?

Data – tijden – locaties

Hoe meer mensen er mee doen aan de Cleanup hoe groter het effect. Zet één van beide data dus en je agenda. Zie het als een verfrissende strandwandeling met benefits. De vissen, schildpadden en andere bijzondere zeewezens zullen je dankbaar zijn!

Beach Cleanup 2 september
Van 13:00-16:00 uur Blankenberge de Pier
Zeedijk 261
8370 Blankenberge

Beach Cleanup 16 september
Van 13:00-16:00 uur TrashUre Hunt
Strandweg 155
2586 JM Scheveningen

*Bron: World Economic Forum

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN