3 ochtendrituelen van Karlijn voor een zuiver begin van je dag

Heart + Soul
karlijn, ochtendrituelen
karlijn visser

Karlijn Visser
26.10.2017

Wat is jouw ochtendritueel? In mijn geval is het simpel: zodra mijn wekker gaat denk ik direct aan eten. Het liefst ren ik naar de diepvries voor wat pakjes bevroren acai om vervolgens mijn geliefde acai bowl mee te maken. Ja, zelfs in de koude maanden van het jaar krijg ik hier een warm hart van. Ook al is het alles behalve Ayurvedisch verantwoord. Na het ontbijt is er ruimte voor nieuwe rituelen. Deze drie wisten afgelopen tijd mijn aandacht vast te houden. Wie weet maken ze jou straks net zo blij als dat ik er van word. 

3 ochtendrituelen van Karlijn voor een zuiver begin van je dag

1. The Breathing App

Breading app, eddie sternTijdens het openingsontbijt van The Inner Peace Confernce begin oktober werd The Breathing App gelanceerd door niemand minder dan de bekende Amerikaanse yoga teacher Eddie Stern. De app helpt om je ademhaling in de juiste frequentie te brengen. Vaak is je inademing namelijk korter dan de uitademing. Om die twee met elkaar in balans te brengen is deze app your life saver. Onder andere Deepak Chopra en muzikant Moby werkten er aan mee. Deepak begeleidde de wetenschap en context van de app, Moby ontwikkelde de ‘breathing cue sounds’ en de muziek. De app is super simpel in gebruik en begeleidt je naar de gewenste resonantie frequentie van zes ademhalingen per minuut. Door de keuzes in het menu bepaal je zelf de lengte van je practice en jouw voorkeur voor het aantal secondes dat je in- en uitademt. De frequentie van resonance breathing hangt verder samen met de delta hersengolffrequentie: een hersenstaat die ook ontstaat tijdens de remslaap en bij diepe meditatie. The Breathing App is gratis verkrijgbaar via de iTunes App store en vanaf volgende maand ook beschikbaar voor Android. Ik gebruik ‘m vanaf het lanceringsmoment elke dag 7 minuten en merk dat ik met een helderder hoofd aan mijn dag begin.

2. Rock Your World room spray

rock your house, rock your worldSoms stuit ik op een product waar ik maar niet over uitgepraat raak. Of in dit geval, niet uit gesprayd. PR lady Willa Stoutenbeek van green agency W. Green drukte laatst een mini room spray van Rock Your Home in mijn handen. Sindsdien spray ik voordat ik met mediteren begin mijn woonkamer ‘s ochtends volledig in met deze Ayurvedische geurblend met de heerlijkste etherische oliën. Zo begin ik mijn dag vrolijk en in balans met bergamot en mandarijn. Als ik ‘s avonds mijn bed in duik komt mijn kussen in aanmerking voor een spraybeurt met Rock Your Night. In hun webshop vind je ook bij elke spray bijpassende edelstenen om zeker te zijn van een moment van re-connection met jezelf. rockyourworld.nl

3. Herfst detox van Vitaviva

vitaviva milde detoxEen detox in de vorm van een sapkuur is niets voor mij. Dan val ik binnen de kortste keren om. Toen ik de kans kreeg een milde detox kuur van Vitaviva te proberen werd ik nieuwsgierig. Ga ik dit wel volhouden? Het startpunt is hun 15 Day Cleanse. Vijftien dagen lang nam ik twee capsules voor het slapen gaan. Dankzij een aantal krachtige kruiden (waaronder aloe vera, Senna blaadjes extract en Cascara Sagrada extract) werden mijn darmen flink aan het werk gezet. Loslaten was wat er gebeurde. En hoe meer kramp je er van krijgt, hoe harder de detox nodig schijnt te zijn. Om mijn darmen ‘s ochtends een handje te helpen deed ik de Nauli Kriya ademhaling: een power techniek waarmee je je buik eigenlijk vacuüm zuigt en die zo je spijsvertering stimuleert doordat je buikorganen worden gemasseerd. Het wordt gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde van Ayurveda en ziet er best freaky uit. Kijk maar. Na de milde detox bleef ik de ademhalingstechniek er in houden. Ik heb het idee dat het mijn buik gezond en soepel houdt. Dit kan alleen op een nuchtere maag, anders komt je maaginhoud omhoog. Wanneer je je darmen ‘schoonmaakt’ en alle slechte organismen en bacteriën de deur hebt gewezen, is het zaak de boel daarna weer netjes op te bouwen. Daar helpt L-Glutamine (en de Maintenence Cleanse van Vitaviva) dan weer bij. Vandaar dat ik ‘s ochtends op een nog nuchtere maag hier een tablet van neem. Doe de 15 Day Cleanse niet vaker dan twee keer per jaar. vitaviva.com

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Foto Karlijn: Harold Pereira voor Urban Goddes

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.