Nieuwe Maan in Vissen: met dit ritueel versterk je jouw intuïtie als superpower

Heart + Soul
nieuwe maan, vissen, intuitie, 2019
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
04.03.2019

We staan aan het begin van een nieuwe maand waarin tot 20 maart de dromerige energie van Vissen heerst. Dit astrologische teken heeft ook invloed op de energie van de maan. Aanstaande woensdag, 6 maart, om 17:05 uur bevindt de maan zich precies tussen de Aarde en de Zon waardoor ze voor ons onzichtbaar is en we slechts haar schijngestalte zien. Deze fase heet de Nieuwe Maan en staat symbolisch voor een nieuw begin. Ook de 2 dagen voor en 2 dagen na het volledig onzichtbaar zijn van de maan behoort tot de Nieuwe Maan periode. De Vissen energie bereikt deze dagen een hoogtepunt en nodigt je uit om volledig gebruik te maken van je intuïtieve superpowers. Dit Nieuwe Maan ritueel helpt je daarbij…

Nieuwe Maan in Vissen: met dit ritueel versterk je jouw intuïtie als superpower

Zit je nog op jouw pad of ben je een beetje verdwaald? Dat verdwaald zijn kan zich uiten in onrust in de vorm van stemmingswisselingen, slaapproblemen of vermoeidheid: signalen van je lichaam dat je niet volledig in tune bent met je intuïtie. De gevoelige energie van Vissen in combinatie met Nieuwe Maan kan zorgen voor een uitvergroting van onrust. Zie deze als uitnodiging om te observeren waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Is het je intuïtie die om aandacht vraagt?

Wat is intuïtie?

Intuïtie is de vorm van handelen of denken waarbij je gevoel mede bepalend is voor het verloop. Gevoel is een innerlijke beleving die voortkomt uit een externe (iets wat je zintuigen opnemen) of interne (een gedachte of beeld) prikkel. Door trauma of langdurige stress kan je je gevoel uitschakelen waardoor je niet meer in contact staat met je intuïtie. Als je niet meer in contact bent met je intuïtie is het lastig om vertrouwen te hebben in jezelf en in het leven. Vertrouwen vormt de basis van innerlijke rust. Gebruik de natuurlijke kalmerende water energie van Vissen juist om je intuïtie te versterken en daarmee je vertrouwen te vergroten. Het volgen van en vertrouwen op je intuïtie bepaalt jouw levensgeluk en hoe je deze positief kunt inzetten om harten van anderen te beïnvloeden.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Nieuwe Maan ritueel

Dit Nieuwe Maan ritueel is bedoeld om bij jezelf naar binnen te kijken, het evenwicht tussen doen en zijn te herstellen; dan wel verstevigen zodat jij je basis versterkt en er zo ruimte ontstaat voor dromen. Dit heb je nodig:

Element aarde: Kristallen die verbonden zijn met de energie van Vissen: AmethistCelestien en/of Labradoriet. Als je  Seleniet en/ of Bergkristal in huis hebt kun je deze kristallen ook toevoegen om de energie van de andere stenen te vergroten.
Element vuur: Kaarsen
Element lucht: New Moon Aura Spray en/ of Be Calm Aura Spray
Element water: Bakje met water
Overig: Pen en papier, je telefoon voor een rustgevend achtergrond muziekje, Palo Santo/ Salie, een deken en/of een yogamat.

nieuwe maan, vissen, intuitie, 2019

Zo voer je het selfcare ritueel uit: Ga naar een plek waar je je zen voelt en niet gestoord wordt. Steek kaarsen aan en zet muziek op. Houd pen en papier bij de hand. Brand wat Palo Santo of Salie om plaats te maken voor nieuwe energie. Leg je kristallen op gevoel op of naast je neer. Ga lekker liggen of zitten, zorg dat je warm bent en blijft. Breng dan de aandacht naar je ademhaling en start met het observeren van je lijf: waar zit de eventuele spanning? Door aandacht te geven aan deze knelpunten breng je als vanzelf ontspanning op deze plekken.

Verbind je met de waterenergie van Vissen

Scan je lichaam en probeer telkens terug te keren naar je ademhaling. Probeer alles te laten komen zoals het komt. Verbind je met de water energie van Vissen door te denken aan de golven die elkaar altijd op volgen. Gevoelens zijn, net als golven altijd in beweging. Blijf ongeveer 10 minuten (of langer) in deze meditatie. Help jezelf door 2 of 3 nummers uit te zoeken die bij elkaar ongeveer 10 minuten duren en zo een baken vormen om rustig te blijven. Mij helpt het om de aandacht naar mijn derde oog, de plek tussen mijn wenkbrauwen die staat voor innerlijk weten, te brengen. Open je ogen en spray wat Be Calm Auraspray om je heen. Deze bevat o.a. een elixir van Amethist welke je helpt om toegang te krijgen tot je dromen en intuïtie. Sluit je ogen weer en denk aan je dromen: voel hoe het voelt om je dromen te leven. Wat komt er in je op en waar voel je het in je lijf? Sschrijf nu op wat je hebt opgemerkt.

Oud en nieuw

Verdeel dan een bladzijden in je notitieboek door een verticale streep op de bladzijden te trekken: linksboven schrijf je OUD en rechtsboven schrijf je NIEUW. In de linkerkolom schrijf je affirmaties op die je los wilt laten, die je weerhouden om te dromen en je tegenhouden om te leven volgens je volle potentieel. Voorbeelden zijn: ik ben niet goed genoeg, ik kan nooit gelukkig zijn etc. In de rechterkolom schrijf je affirmaties die je de komende maand helpen om het vertrouwen in jezelf te vergroten. Nieuwe Maan is immers de start van een nieuwe cyclus en vormt daardoor symbolisch gezien hét moment om met iets nieuws te starten. Jezelf de waardering geven die je verdient bijvoorbeeld. Een mooie kan zijn: ik vertrouw volledig op mijn intuïtie.

New Moon Auraspray

Spray nu de New Moon Auraspray om je heennew moon, nieuwe maan, rock your world, moon collection, deze bevat o.a een elixir van Citrien. Dit kristal vergroot je zelfvertrouwen en staat voor overvloed in de ruimste zin van het woord, van financiën tot liefde. De blend bevat ook essentiële olie van citroen welke zorgt voor een frisse wind, beweging en helderheid in je koppie. Met deze combi versterk je je daadkracht welke je nodig hebt om dromen om te zetten in werkelijkheid. Sluit nu voor een laatste keer je ogen. Adem naar je derde chakra, het punt van je zelfvertrouwen en wilskracht, de plek waar je durft te zijn wie je bent. Leg je hand op deze plek en visualiseer nogmaals je dromen. Glimlach en laat het gevoel van een diep vertrouwen door je hele lichaam stromen. Dit betekent leven vanuit jouw KERN; jouw zijn. Kijk voor meer info over The Moon Collection op rockyourworld.nl.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link