Nieuwe Maan in Stier: met deze creatieve oefening verwelkom jij je droomleven

Heart + Soul
nieuwe maan, vision board, spirit junkies
Sven Baas

Sven Baas
06.05.2021

De Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin, hoe klein of groot ook. Een à twee dagen voor en na de dag van de Nieuwe Maan hangt er al verfrissende energie in de lucht. Zoek op deze momenten regelmatig de stilte op en verbind je met je toekomstvisie. Zo geef je de kosmos een duidelijk bericht dat jij ‘ready to receive & express’ bent. Deze oefening helpt je om jouw creatiekracht maximaal tot bloei te laten komen. 

Nieuwe Maan in Stier: met deze creatieve oefening verwelkom jij je droomleven

spirit junkiesDe Nieuwe Maan vertegenwoordigt het donker waarin een nieuw begin vorm kan krijgen. Vruchtbare grond die vraagt om nieuwe zaadjes. De energie van de Nieuwe Maan is er een van helderheid en focus, maar ook van een creatief niet-weten. In de dagen rondom Nieuwe Maan regelmatig de stilte in gaan is daarom ontzettend waardevol. Niet alleen zodat je in alle rust nieuwe intenties voor de komende maand kunt zetten, maar ook om te kijken wat deze intenties nog in de weg staat. Komen er beperkende gedachtes of overweldigende gevoelens op? Is er iets in jou dat je vertelt dat je dromen te groot zijn, je plannen onrealistisch, je verlangens te brutaal? Nu is het moment om vanuit kracht én kwetsbaarheid in jezelf te geloven. ‘Het donkerste uur is het uur voordat de zon op komt… it’s time to shine!‘ schrijven Floortje en Imke van The Spirit Junkies in hun Moon Junkies Miracles ebook (waarover hieronder meer).

Manifesteren

Op 11 mei staat de Nieuwe Maan in Stier. Een teken dat staat voor vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht. Is er iets materieels dat je al lange tijd wilt hebben? Dit is een goed moment om een plan te maken over hoe jij je doel stapsgewijs kunt bereiken. Maar het is misschien nog wel belangrijker om je energiefrequentie naar een hoger niveau te brengen. Manifesteren is geloven en diep van binnen voelen dat je verlangens tot uiting worden gebracht in dit leven. Manifesteren gaat niet alleen over verlangen, maar betekent ook je verbinden met een toekomstvisie. Voelen en zien dat je verlangens al vervuld zijn, dat je alles wat je wilt al ontvangen hebt. Visualiseer, beleef en fantaseer. Laat je hierbij niet leiden door angst maar door vertrouwen, dankbaarheid en overgave. De kosmos kan je zegeningen pas op je af sturen als ze ziet dat je ze kunt belichamen en verwelkomen.

Nieuwe Maan oefening: maak een vision board

nieuwe maan, spirit junkies, vision boardEen vision board is de perfecte tool om je intenties op een creatieve manier tot uitdrukking te brengen. Je dromen en doelen bij elkaar knutselen en voor je zien is misschien nog wel krachtiger dan ze met gesloten ogen visualiseren. Schilder, knip, plak, schrijf en kleur vooral niet binnen de lijntjes. Laat de rationele kant van je brein tijdens dit creatieve proces maar even met rust en geef ruimte aan jouw onderbewuste, die de taal van beelden en vormen precies verstaat. Op deze manier zet jij je intenties nog sterker neer en stuur je je wensen het universum in. Je visualiseert jouw droomleven en alles wat je welkom wilt heten. Zo kan het makkelijker naar je toekomen. Zet je vision board op een zichtbare plek in je huis. Zodat de kracht van jouw verlangens je bewuste én onderbewuste continu kan aanspreken. En zodat je kunt onthouden dat je alle power bezit die je nodig hebt om je eigen realiteit te veranderen.

nieuwe maan, vision board, spirit junkies

Moon Junkie Miracles ebook

Bovenstaande oefening komt uit het prachtige Moon Junkie Miracles ebook van The Spirit Junkies. Je vindt er uitgebreide info die je nodig hebt over alle maanfasen. Bij elke fase wachten er verschillende oefeningen op je die jouw reis naar binnen extra verdieping geven. Je leert over manifesteren, intenties zetten, zelfregie en leven vanuit je natuurlijke ritme. Bij het ebook ontvang je 2 geleide meditaties van ongeveer een half uur, die inspelen op de energie van de Volle en Nieuwe maan. Hier kun je het ebook bestellen.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.