Nieuwe Maan in Maagd: zo krijgt haar puurheid jouw binnenwereld op orde

Heart + Soul
nieuwe maan, maagd, 2019, sterrenbeeld, astrologie
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
29.08.2019

Opruimen, weggooien en je doelen bepalen. De Nieuwe Maan in Maagd heeft de energie van vernieuwing. Maagd is het tweede aarde teken op de dierenriem en staat voor puurheid, vrouwelijkheid en orde. Voel jij je op dit moment vermoeid? Is het chaos in je hoofd en ben je toe aan frisse start? Tap dan de komende dagen in op de ‘get things done’ energie van deze Nieuwe Maan in Maagd. Kristallen expert Hanneke Peters van Rock Your World legt uit hoe je deze energie het beste voor je kunt laten werken.

Nieuwe Maan in Maagd: zo krijgt haar puurheid jouw binnenwereld op orde

Hanneke: In het leven volg je de cadans van gas geven (actie) en gas terug nemen (ontspanning). Wanneer er balans is tussen deze twee, ben jij stress de baas en voel je je energiek en happy. Omdat de natuurlijke energie van Nieuwe Maan naar binnen is gekeerd, geeft ze jou deze dagen een kijkje in jouw innerlijke wereld. Vraag jezelf eens af: zijn actie en ontspanning in mijn leven nog in evenwicht of is er een aanpassing nodig? Dat kijkje naar binnen geeft je richting door jezelf specifieke vragen te stellen (reflecteren = leren) die passen bij sterrenbeeld Maagd, waar op dit moment zowel de Zon en de Maan in staan. De energie van dit sterrenbeeld is daarom dubbel zo krachtig.

Levenslessen van Maagd

Op 30 augustus om 6:36 uur, ontmoeten de Zon en de Maan elkaar in het sterrenbeeld Maagd. Dit betekent dat ze beiden in deze constellatie (een sterrenbeeld bestaat uit een aantal sterren, dit noemen we een constellatie) staan. Maagd is het zesde teken op de dierenriem en staat onder andere voor puurheid, orde en vrouwelijkheid. Iedere constellatie staat ook symbool voor een les die we de komende maand (in dit geval September) mee kunnen nemen zodat we op persoonlijk vlak kunnen groeien. De les van Maagd is dat jij jouw unieke gave laat zien en deelt met de wereld zodat een ander hiervan profiteert. Dat kun je zo groot of klein maken als goed voelt voor jou. Alle oprechte inbreng draagt bij aan een positieve maatschappij; van een glimlach naar een vreemdeling, muziek produceren, een gezonde maaltijd maken voor een ander tot vrijwilligerswerk.

Vind jouw unieke gift

Ik denk dat het leven draait om het vinden van jouw unieke gift. Dit pad kan echter nogal hobbelig verlopen, want vaak vinden we het eng om onszelf en onze talenten te laten zien. Het betekent namelijk dat we goed en waardevol zijn; twee kwaliteiten die we onszelf niet gemakkelijk toe eigenen. Om dit te verhullen gaan we grenzen over, nemen we te weinig tijd voor onszelf en/of blijven we hangen in het verleden. Dit is wat ons rooft van energie en stress bezorgt. Dit is waarom we strugglen in de liefde, met het opvoeden van onze kinderen en verstrikt raken in onszelf.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Het antwoord hierop is opruimen (lees hier “Boeddhistisch schoonmaken: je doet het met deze 5 tips van een Japanse monnik“). Om dit principe goed uit te leggen gebruik ik graag het ordenen van een overvolle kledingkast. In deze kast zie je namelijk door de bomen het bos niet meer en als je die niet ziet kan je steeds een soort van paniekaanval krijgen. Die paniek triggert je stresshormoon (lees hier meer over cortisol) waardoor de chemische cocktail om je goed en energiek te voelen verstoord raakt. Dit is niet erg als het soms gebeurt. Maar ons leven is zo overvol dat het meerdere keren per week voorkomt – denk aan binnenkomende apps en mails.

Maagd energie: orde & vrouwelijkheid

Terug naar opruimen, want dat is het antwoord op je vermoeidheidsvraag. Met de zomervakantie achter de rug (waarin je vaak meer tijd hebt om je leven te overzien) is er meer ruimte ontstaan. Tel daarbij de natuurlijke energie van Maagd: orde + vrouwelijkheid (= meer in contact met je intuïtie) + puurheid en die van Nieuwe Maan (nieuwe start) op en je hebt DE ingrediënten om een fris begin te maken. Om je hierbij te ondersteunen, raad ik je aan om vanavond en/of de komende drie dagen stil te staan bij de Nieuwe Maan in Maagd om onderstaand stappenplan uit te voeren.

1. Ruim op: zowel psychisch als in huis of op je werkplek

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Je zult merken dat je door het ordenen van je huis ook je gedachtes kunt ordenen. Het geeft ruimte en rust. Ook schrijven is een goede manier om je geest op te ruimen.

nieuwe maan, maagd, 2019, sterrenbeeld, astrologie2. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt

Nu je door het opruimen overzicht krijgt, zie je ook wat je niet meer gebruikt en wat je dus niet meer nodig hebt. Gooi of geef het weg. Zoals ongebruikte spullen ruimte innemen in je huis, zo nemen ook gedachtes waar je niks meer aan hebt ruimte in. Die ruimte gaat ten koste van je helderheid; van helder zien wie je bent en waar je naar toe wilt. Mentaal ruim je op door bewust afstand te nemen van hetgeen je niet meer nodig hebt, door los te laten. Dit kun je in gedachten doen of, als je extra hulp nodig hebt, kun je kristallen gebruiken die dit ondersteunen (zoals rookkwarts) of je schrijft hetgeen je los wilt laten op een briefje en verbrand deze.

3. Bepaal waar je heen wilt en maak doelen

Nu je meer ruimte hebt, kun je gaan voelen waar je heen wilt. Meditatie is een mooie tool om hierbij in te checken. Mediteren werkt voor iedereen anders. Misschien is dat het luisteren van een geleide meditatie, een wandeling in de natuur of het doen van een Sudoku puzzel – bepaal wat werkt voor jou. Na de meditatie ga je zitten en schrijf je op waar je blij van wordt, waar zie je jezelf over één jaar en hoe kom je hier? Maak het zo concreet mogelijk – hoe zie je eruit, welke kleding draag je, hoe kijk je, welke mensen zijn er bij je en hoe ziet je daginvulling eruit?

4. Schrijf je intentie op

Lees de tekst die je hebt geschreven nog een keer door. Is er één woord wat het meest bij je blijft hangen? Maak hier je intentie van. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn: ik leef samen met de liefde van mijn leven of ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk.

5. Herinner jezelf dagelijks aan je intentie

Schrijf je intentie op een briefje en plak ‘m op je badkamerspiegel, maak ‘m de screensaver op je telefoon of breng ‘m over in een kristal (Rookkwarts, Unakiet, Mos Agaat, Dumortieriet, Roze Calciet zijn kristallen die bij de energie van Maagd passen) wat je bij je draagt of op een zichtbare plek in je huis zet. De kracht zit ‘m in de herhaling. Zorg er dan ook voor dat je je intentie niet vergeet.

Gezond zenuwstelsel

nieuwe maan, maagd, 2019, sterrenbeeld, astrologieIeder sterrenbeeld is gekoppeld aan delen van ons lichaam. Voor Maagd zijn dit het zenuwstelsel en de spijsvertering. Bovenstaand stappenplan helpt je deze twee in balans te houden. Een kalm zenuwstelsel betekent jezelf zeker voelen, een overprikkeld zenuwstelsel betekent je angstig en onzeker voelen. Door mentaal en fysiek op te ruimen creëer je rust in je zenuwstelsel: je hebt minder prikkels te verwerken. Go for it! Meer weten over kristallen? Hanneke schreef het boek Rock Your Crystals, €18,50 via Bol.com. 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link