Net zo goed worden als Tony Robbins? Dennis wilde het maar werd niet gelukkig

karlijn visser

Karlijn Visser
03.08.2016

Net zo’n goede trainer in persoonlijke ontwikkeling worden als de beroemde Tony Robbins. Als echte perfectionist was dit het doel van onze gelukstrainer Dennis Buist. Of dit streven hem ook werkelijk happy maakte? Nou nee. In deze video workshop legt hij uit hoe perfectionisme je in de weg kan zitten en dat het vooral gebaseerd is op de angst om te falen. 

Net zo goed worden als Tony Robbins? Dennis wilde het maar werd niet gelukkig

De lat hoog leggen en jezelf uitdagen is goed, maar als perfectionist ben je vaak boos op jezelf. Net als Dennis voordat hij in dit onderwerp dook. Hij vergeleek zichzelf als trainer het liefst met de grootste trainer van het moment Tony Robbins. Wat er gebeurde? Dennis vond zijn werk steeds minder leuk worden, miste de motivatie om koers te houden en hij was nooit tevreden met wat hij presteerde. Eigenlijk was er steeds minder ruimte voor de leuke dingen in het leven. Want helaas maar waar: als perfectionist ben je vaker níet dan wel efficiënt bezig. Uren kun je er over doen iets af te ronden om vervolgens met de hakken over de sloot de deadline te halen. En dan nog… is het waarschijnlijk naar jouw zin niet goed genoeg.

Angst en streven naar perfectie

Volgens de Dikke Van Dale streeft een perfectionist naar perfectie. Je wilt alles zo goed mogelijk doen. Maar wat ligt er bij dit gedrag aan ten grondslag? Angst. Angst om fouten te maken, angst om niet aardig gevonden te worden of de angst om niet de voldoen aan verwachtingen. Het beangstigende gevoel dat je niet goed genoeg bent uit zich in perfectionisme. Herken jij jezelf in dit verhaal? Probeer dan de vier stappen die Dennis je aanreikt in zijn video om het streven naar perfectie los te laten. Zo geniet je meer van behaalde successen, heb je realistische en heldere verwachtingen van je eigen kunnen en ervaar je dat het okay is om je af en toe gewoon een dag ‘niet goed’ te voelen.

Ben jij enthousiast over deze video workshop van Dennis? Dan zijn onderstaande trainingen ook echt iets voor jou.

Kwetsbaarheid & Kracht: gelukstrainer Dennis Buist vertelt
Dennis Buist legt uit: dit is waarom problemen zich herhalen
Gelukstrainer Dennis Buist geeft online workshop energiemanagement

Beeld Dennis: Geert Broertjes

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link