My Daughter and Me retreat: zo versterk je de magische band tussen jou en je dochter op Ibiza

Heart + Soul
retreat, moeder en dochter, ibiza, renu kashyap
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
08.09.2019

Een 7-daags retreat speciaal voor moeders en dochters tussen de 6 en 12 jaar. Liza Bot en Renu Kashyap zijn de hosts en lieve vrouwen achter dit toffe initiatief. Renu werkte als stylist voor diverse fashion magazines. Ze verliet het snelle Amsterdam voor een idyllische finca op Ibiza. Hier kan ze haar dochter Skye Avelon (8) vrijer en dichterbij de natuur op laten groeien. Liza werkte bij een gerenommeerd kinderdagverblijf als organisatiemanager in Amsterdam. Ook zij mistte iets in de drukke stad en vond dat op Ibiza. Renu en Liza delen hun liefde voor yoga, een gezonde lifestyle en een stuk spiritualiteit dat ze geweldig vinden om samen met hun gezin te kunnen ervaren. Het ‘My Daughter and Me retreat’ is een optelsom van hun vriendschap en gedeelde passie voor een bewuste manier van leven. En hoe mooi is het dat ze zulke jonge mensen al de kans geven om in een veilige omgeving – samen met hun mama – zichzelf beter te leren kennen om tot bloei te komen… Wij gingen met de ladies in gesprek over hun aankomende retreat van 12 t/m 19 oktober, waar nog slechts 2 plekjes voor beschikbaar zijn. Iets voor jou? 

My Daughter and Me retreat: zo versterk je de magische band tussen jou en je dochter op Ibiza

retreat, moeder en dochter, ibiza, renu kashyap

Is er door alle afleiding van tegenwoordig een gemis in het contact tussen moeder en dochter?

Renu: ‘Ik ken het gevoel dat je alle ballen hoog moet houden. Je gezin, werk, je sociale leven, de sportschool etc. Als ik naar Nederland ga zie ik de vermoeidheid en stress bij stadse moeders in hun ogen. Vaak is er simpelweg te weinig tijd om dieper te verbinden met hun dochter. Tijdens het retreat bieden wij wel die quality time samen. Ook helpen we moeder en dochter op weg in het maken van verbinding, ook als er weinig tijd is. Elkaar weer écht kunnen zien en voelen is een prachtig cadeau’.

retreat, moeder en dochter, ibiza, renu kashyap

Renu, hoe blijf jij goed in verbinding staan met je dochter?

retreat, moeder en dochter, ibiza, renu kashyapRenu: ‘Skye is de inspiratie geweest voor ons retreat. Ik praat vaak met haar over mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe belangrijk het is om te voelen. Bas (mijn man) en ik willen onze dochter laten bloeien in plaats van afremmen, straffen of afwijzen. Het zonder oordeel naar haar kunnen kijken is soms een uitdaging, maar helpt om haar volledig te laten zijn wie ze is. Skye is de grootste spiegel voor mij en zij kan mij ook nog veel leren. Ik betrek haar bij mijn proces, en dat het niet erg is als je er even niet uitkomt. Dat mijn proces meer gaat over zelfreflectie en bewustzijn, dan dat je alles perfect hoeft te doen.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Door geen verwachtingen bij Skye neer te leggen en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gevoel, kan Skye haar pure zelf zijn en dat verbindt ons. Leven vanuit het hart, dankbaarheid en elkaar omhoog liften is iets wat ik heel belangrijk vindt en ook aan Skye mee geef. Het geluk zit in onszelf en niet daar buiten. Maar het allerbelangrijkste voor onze connectie is tijd en oprechte aandacht. Dat is onbetaalbaar’.

retreat, moeder en dochter, ibiza, renu kashyap

Heeft jullie moeder & dochter retreat ook invloed op de rest van het gezin?

Liza: ‘Elkaar omhoog tillen, elkaar écht zien, er voor elkaar zijn en praten over je gevoel zijn thema’s die aan bod komen tijdens het retreat. Alles begint met bewustzijn. Wij geven moeder en dochter inspiratie mee die zij weer kunnen delen thuis met de andere gezinsleden. Al is het alleen maar het feit dat de moeder en dochter beter in hun vel zitten en een diepere connectie hebben gemaakt. Iedereen die onderdeel is van het gezin plukt hier de vruchten van, omdat de emoties in een gezin kunnen synchroniseren. Positiviteit heeft een grote impact en geef je ook automatisch door aan anderen’.

Wat maakt een moeder – dochter retreat bijzonder?

Liza: ‘Tijdens dit retreat staat de connectie tussen moeder en dochter centraal. Maar we bieden ook ME-time voor de moeders zelf. Elke moeder is immers ook dochter geweest; het proces van meisje naar vrouw is voor hun heel herkenbaar. Zo is de cirkel weer rond. We laten de zachte vrouwelijk energie stromen die tegelijkertijd heel krachtig is. Het retreat-programma hebben wij zelf bedacht en komt rechtstreeks uit ons hart. De verbinding tussen hoofd en hart staat centraal. Daarnaast is het de uitdaging om tijdens het retreat steeds meer verbinding met je hart te krijgen, zodat je vanuit die plek durft te gaan leven. Alle activiteiten dragen bij aan dit groeiproces wat hopelijk tot lang na deze ervaring door bloeit’.

Is een retreat over persoonlijke ontwikkeling niet te zwaar voor kinderen?

retreat, moeder en dochter, ibiza, renu kashyapRenu: ‘In tegendeel. Ik had zelf gewild dat ik hier als kind bij had mogen zijn. Veel mensen om mij heen beginnen pas als volwassene aan hun spirituele ontwikkeling. Dan is een stuk lastiger om vastgeroeste patronen te doorbreken. Ik vind het fantastisch dat dit aanbod voor kinderen er nu is, waardoor zij dichter bij hun pure zelf staan. Mijn dochter Skye doet bij elk retreat mee aan het programma en ik zie haar ontwikkelen, dat is mooi om te zien. We leren de kinderen om hun emoties uit te drukken en geven ze bepaalde waarden mee. Bijvoorbeeld dat we deze week een hechte ‘tribe’ zijn en dus voor elkaar zorgen en elkaar supporten. Niemand wordt buitengesloten. We gebruiken opdrachtjes om de kinderen te belonen als ze iets liefs voor een ander doen en zetten ze dan even in het zonnetje. Of we werken aan hun zelfvertrouwen door ze iets te laten zeggen met een talking stick in de girls circle. Ze krijgen een kristallen workshop en leren wat de stenen voor helende werking hebben en hoe ze hun dromen kunnen manifesteren. Ook zingt Lex Empress een ‘soulsong’ voor moeder en dochter; een liedje dat zij speciaal maakt voor hen, altijd met een spirituele boodschap’.

Willen jullie nog een wijze levensles mee geven?

Renu: “Speak to your children as if they are the wisest, kindest, most beautiful and magical humans on earth, for what they believe is what they will become.” Deze quote laat zien hoe wij met kinderen, maar ook met volwassenen, omgaan. Liza en ik hebben beiden veel liefde te geven en zien altijd het mooie en de potentie in mensen. In Liza heb ik mijn wederhelft gevonden. Haar liefde voor kinderen, de natuur, spiritualiteit en gezonde voeding sluiten precies aan bij hoe ik de opvoeding voor mijn dochter voor ogen heb; bewust, levenslustig en vrij’.

Er zijn nog slechts 2 plekjes vrij voor het aankomende My Daughter and Me retreat van 12 t/m 19 oktober. Kijk voor meer informatie en boekingen op mydaughterandme.world.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.