Acteur en Health coach Miro Kloosterman stelt vegan en glutenvrije Healthbox samen

by Holistik 10.04.2018

De bloedmooie Miro Kloosterman (38) ken je vast uit Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), The Bodyguard of Hartenstrijd. Naast zijn werk als acteur en model is hij werkzaam als health coach. Makkelijk heeft Miro het namelijk niet altijd gehad met zijn gezondheid. Vandaar het ontstaan van zijn passie voor een gezonde levensstijl. Zelf eet hij vegan, glutenvrij en zoveel mogelijk onbewerkte pure voeding. Wat dit hem opleverde? Een duidelijke vermindering in zijn klachten veroorzaakt door de ziekte van Lyme. Tijdens zijn zoektocht naar meer vitaliteit zijn er een aantal producten geweest die hem enorm geholpen hebben. En die zijn nu gebundeld in Miro’s eigen Healthbox die jij kunt bestellen. Wij vroegen hem naar het achterliggende verhaal.

Acteur en Health coach Miro Kloosterman stelt vegan en glutenvrije Healthbox samen

Wat betekent gezondheid voor jou?

Miro: Gezondheid betekent bewust proberen te leven op zoveel mogelijk vlakken. Denk aan bewust met adem bezig zijn en natuurlijk horen meditatie en yoga daar ook bij. Ik eet nu zo’n 5 jaar veganistisch en neem veel groente en fruit tot me. Ook eet ik glutenvrij omdat ik er op mijn 23e achter ben gekomen dat ik daar niet tegen kan. Dat hoort voor mij ook bij gezondheid: zoeken naar de juiste middelen op verschillende vlakken en welke voeding wel en niet bij je passen zodat je optimaal kunt functioneren. Vandaar dat ik mijn kennis graag met jou wil delen en mezelf tot health coach heb geschoold. (healthcoachmiro.com)

Heb je zelf altijd een gezonde levensstijl gehanteerd?

Miro: Zeker niet. Tot mijn 21e dacht ik er niet over na. Ik at en dronk alles waar ik zin in had. Lees: fast food en drankjes met alcohol. Ook was ik verslaafd aan suiker en at de hele dag snoepjes en koek.

Hoe ben je tot deze samenstelling van jouw Healthbox gekomen?

miro kloosterman healthbox

Miro: Ik heb gekeken naar een aantal belangrijke factoren die nodig zijn voor je gezondheid. Ademhalen bijvoorbeeld. Iets waarvan ik hoop dat je er wat vaker bij stil staat hoe je dat eigenlijk doet. Want een lichaam dat niet voldoende zuurstof krijgt is sneller vatbaar is voor ziektes. Daarom in deze Healthbox een proefabonnement van 3 maanden op kundaliniyogaschool.org waar je ademhaling kunt trainen. Ook vind je in de box een aantal voedingsstoffen waar veel mensen tegenwoordig een tekort aan hebben. Zink is daar een voorbeeld van. Om goed te kunnen ontspannen is magnesium nodig. Vandaar een zak magnesium flakes met zeewier van The Tides Wellness om heerlijk mee in bad te gaan. De Maca capsules van Royal Green in de box kunnen helpen om je hormoonhuishouding in balans te brengen. Natuurlijk mogen een paar lekkere verzorgingsproducten niet ontbreken. Net als wat voedzame, vegan en glutenvrije voedingsmiddelen. Scroll even naar beneden als je op de link klinkt, dan vind je daar alle producten met mijn uitgebreide toelichting.

Wat hoop je mensen mee te geven met deze Healthbox?

Miro: Dat je een zetje in de goede richtig krijgt en bewuster gaat nadenken over wat je eet en op je huid smeert. Dit aangezien de huid veel opneemt. Dus als je producten gebruikt waar veel chemische stoffen in zitten krijg je dat dus binnen zonder dat je er erg in hebt.

Heb jij als health junkie nog guilty pleasures?

Miro: Haha! Ik zou het geen junkie noemen hoor. Het is toch best gek dat het normaal is geworden om troep te eten en het juist opvalt als je voor gezonde voeding kiest. Naar mijn idee is iedereen die niet zo gezond leeft juist een junkie. Mensen zijn verslaafd aan geraffineerde suikers, vlees, tarwe (waar ook een stofje in zit dat een beetje zoals opium werkt) en zuivelproducten. Laat staan alcohol. En tja, wat is een guilthy pleasure? Ik denk dat het om balans gaat en om wat je op dagelijkse basis tot je neemt. Voor mij is het niet moeilijk om van gezonde ingrediënten iets te maken dat super lekker is en toch voelt als zondigen. Daarom vind je in mijn Healthbox pannenkoekenmix en kokosbloesemsuiker. Pannenkoeken met banaan, kaneel en kokosbloesemsuiker is zo’n treat. Of zelfgemaakt ijs, ook heerijk. Of een glutenvrije vegan burger met alles er op en er tussen dat je normaal met een burger ook zou eten. Denk niet gelijk dat alles wat glutenvrij en vegan gezond is. Frisdranken zijn ook glutenvrij én vegan en de meeste alcohol en drugs ook. Het is dus duidelijk de kunst om tussen de overvloed aan producten de juiste weten te vinden.

Hoe heb je de ziekte van Lyme omgezet van last naar kracht?

miro kloosterman healthboxMiro: Mijn passie voor gezonde voeding is ontstaan door zelf vaak gezondheidsklachten te hebben. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar een betere manier om te functioneren. Nu kan ik al die opgedane kennis gelukkig delen met anderen. Ik verwacht alleen maar sterker en gezonder te worden, zodat ik ook op oudere leeftijd vitaal ben en het maximale uit mijn leven kan halen. Bestel Miro’s Healthbox t.w.v. minimaal €120 nu voor €45 hier

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN