Een stressvolle periode? Deze 2 (niet-zweverige) mindfulness tips brengen direct verlichting

Body
mindfulness tips stress

We leven in een super veeleisende tijd op één van de drukste plekken van deze planeet. In feite staan we 7 dagen per week ‘aan’. Om jezelf staande te houden in deze 24/7/365-maatschappij zijn een paar mindfulness tips mooi meegenomen. De 2 tips in dit artikel zijn alles behalve zweverig en brengen direct verlichting. 

Mindfulness tips voor minder stress

Volgens mindfulness-teacher Marisa Garau zijn er 2 dingen die je kunt doen om inner peace te bewaren als je in een drukke periode zit: onverdeelde aandacht geven aan al je taken én gebeurtenissen accepteren zoals ze zich voordoen. In het begin zal dit misschien best lastig zijn, maar hoe vaker je het doet hoe serener de glimlach op je gezicht wordt. Dit is hoe het werkt…

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Mindfulness-tip 1: Geef onverdeelde aandacht aan al je taken

In een drukke periode heeft prioriteiten stellen doorgaans weinig zin. Er glippen constant ad-hoc klussen tussendoor die je planning hopeloos in de war sturen. De mindful manier om hiermee om te gaan? Onverdeelde aandacht geven aan alles wat je doet. Ook al voelt dat tegenstrijdig. Komt er een collega binnen terwijl je aan een presentatie werkt? Focus je dan op deze onderbreking in plaats van hem of haar af te wimpelen. Je gaat dus juist volledige aandacht schenken aan je collega en oprecht hulp bieden. Dit kost je misschien een kwartier, maar het levert je ook wat op: een blije collega en een positief gevoel over jezelf. Daarna richt je je weer met volle aandacht op je presentatie. Je kunt op deze manier meer taken voltooien (want je bent geconcentreerd bezig, aan welke taak je ook werkt) en bovendien ga je aan het einde van de dag met een tevreden gevoel naar huis.

Mindfulness tip 2: Accepteer gebeurtenissen zoals ze zich voordoen

Eén van de wijsheden die mindfulness je leert, is dat je ego een echte aansteller is als het even tegenzit. Een tegenvaller is op zich helemaal niet erg en kun je makkelijk hebben. Maar door de oordelen van je ego kan elke kleine tegenslag uitgroeien tot een geweldig drama. Het is dus zaak om je ego te beteugelen zodat het niet méér stressvolle emoties veroorzaakt dan strikt noodzakelijk. Stel, je was van plan om te gaan sporten maar een vergadering loopt uit. Of je had je verheugd op een romantisch etentje met je lief, maar hij voelt zich grieperig en duikt vroeg onder de wol. Dan kun je twee dingen doen: je verzetten of accepteren. Alhoewel verzet een normale menselijke reactie is, zal het de gebeurtenissen niet veranderen. Bovendien kost verzet je een hoop energie, terwijl het je niets dan stress oplevert. Accepteer tegenvallers dus liever zoals ze zijn en besef dat er genoeg leuke dingen in je leven wél doorgaan. Zo leid je jouw ego af van de negatieve impact van een tegenvaller en kun je je bewust richten op al het goede wat het leven te bieden heeft.

Over Marisa Garnau

stress verminderenMarisa Garau is founder van Growing Mindfulness: een online platform voor digitale mindfulness-cursussen, zónder tijdrovende meditaties. Omdat zij altijd ondernemer is geweest, is haar aanpak down-to-earth en resultaatgericht.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Wil je meer weten? Lees hier dan Marisa’s uitgebreide artikel over stress verminderen dankzij de kracht van mindfulness

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.