Citrus magic: deze meditatie geeft je een energieke start van de lente met de geur van mandarijn

Heart + Soul
method clementine
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
31.03.2020

We horen het van iedereen; de lentezon zorgt ervoor dat je minimaal twee punten bij je humeur kunt optellen. De warmte vult je hart, het buiten zijn doet een mens goed en je hebt meer energie. Voeg daar de bijpassende geur van mandarijn aan toe en je gaat ook op dagen dat de zon niet schijnt door het leven als het zonnetje in huis. Deze meditatie helpt om je te verbinden met de energie van de zon en staat garant voor een energieke start van de lente, mét een vleugje mandarijn. 

Citrus magic: deze meditatie geeft je een energieke start van de lente met de geur van mandarijn

Samen met de dieren en de planten ontwaak je momenteel uit een lange winterrust. Dit is de tijd van het jaar om je energie weer flink te laten stromen en jezelf te openen voor meer avontuur. Met deze meditatie zet je de eerste stap naar een bruisende lente.

Citrus magic meditatie: zo doe je ‘m in 5 stappen

1. Bij een verkwikkende meditatie horen geen ellenlange sessies in stilte op je meditatiekussen. Begin met een nummer uitzoeken dat je blij maakt en waar je op zou willen dansen. Druk op Play. Benevel – mits in huis – de ruimte waar je bent met een roomspray. De geur van citrusvruchten bijvoorbeeld sluit goed aan op de uitbundigheid van de lente en versterkt de werking van onderstaande stappen.
2. Ga nu stevig met beide voeten op de grond staan, je knieën licht gebogen en je schouders wat naar achter getrokken zodat je mooi rechtop staat.
3. Haal een aantal keer diep adem. Op je inademing visualiseer je de warme zonnestralen die jouw lichaam en geest van binnenuit voeden. Adem je uit, visualiseer dan dat er wortels vanuit je voeten de aarde in groeien. Dit helpt je om in je lichaam te komen en uit je hoofd te gaan.
4. Open nu je armen en bedenk dat je een grote bol vasthoudt. In die bol stop je al je verlangens en gekkigheid waarvan je hoopt dat de lente je gaat brengen de komende periode. Probeer je vast in te beelden hoe je je straks voelt als het daadwerkelijk gebeurt. Zo plant je zaadjes in de energetische wereld en hoeft het zich alleen nog maar in de fysieke wereld te manifesteren. Je positieve gedachten en de daaruit voortkomende gevoelens in de meditatie, trekken gebeurtenissen in de toekomst aan.
5. Rijk nu uit naar de zon en breng de bol als laatste stap boven je hoofd. Houdt ‘m daar even vast en realiseer je dat wat je daar in je handen hebt, waardevol en belangrijk is voor jou. Voel nog een keer hoe stevig je nu op de aarde staat en hoe je dit ook wil gaan doen voor je dromen in de bol. Laat de bol nu samensmelten met de zon aan de hemel en adem nog een keer de zonne-energie in.
Tip: je kunt de meditatie (optioneel) afsluiten door op de repeat knop van je lievelingsnummer te klikken. Dans door de kamer en laat door de kracht van beweging al het moois dat komen gaat vast landen in je lijf and let the sunshine in!

Verkwikkende clementine (mandarijn)

Van bijna alles wat groeit en bloeit in de natuur kun je essentiële olie maken. Zo ook van mandarijnen. De etherische olie uit deze citrusvrucht wordt geperst uit het buitenste deel van de schil en is geel tot oranjegeel van kleur. De geur is friszoet en dat werkt heerlijk ontspannend op je gemoed. Vandaar dat kinderen er doorgaans ook dol op zijn. Daarnaast heeft de geur van mandarijn een kalmerend effect op je spijsvertering en is ze zuiverend voor de huid. Ook kan de geur je stresslevels flink naar beneden halen.

method clementine

Wist je trouwens ook dat poetsen helpt om je gespannen geest kalmeren? In combinatie met de geur van mandarijn is dit bijna een droom. Dus hoe fijn is het om altijd een duurzame, biologische allesreinigerspray bij de hand te hebben, met – jawel – de geur van clementine… Wij hebben haar gevonden: de (keuken)spray van Method. Met deze spray met mandarijngeur creëer jij een heerlijke zen omgeving in je keuken. Kijk voor meer info over de ‘method Spring Clean’ (waar Holistik een bijdrage aan levert onder de noemer ‘aromatic Thursday’) op methodspringclean.nl

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met method. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel, over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform. Zo blijft Holistik gratis toegankelijk voor iedereen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.