Dit is hoe (biologische) maaltijdboxen je leven leuker en makkelijker maken

by Karlijn Visser 11.10.2017

Uit gemakzucht of gewoon omdat je zin hebt om je kookskills een upgrade te geven. Een maaltijdbox is er voor iedereen die lekker en gezond eten wil combineren met comfort. Want hoe fijn is het dat exact hetgeen je nodig hebt voor een culinair maaltje in één keer in portieverpakking op je deurmat wordt afgeleverd?! Dit is onze top-5. 

Dit is hoe (biologische) maaltijdboxen je leven leuker en makkelijker maken

1. Marley Spoon

Marley Spoon, bio maaltijden

Deze snelgroeiende tech-startup helpt miljoenen huishoudens om beter en met meer seizoensproducten te koken. Marley Spoon springt er voor ons uit vanwege haar strenge food waste beleid en omdat ze haar klanten stimuleert om eens wat vaker vegetarisch te eten. Groenten koopt Marley zoveel mogelijk seizoensgericht in en het liefst van het land bij biologische boeren. Ook houdt ze bij de selectie van ingrediënten rekening met dierenwelzijn en het milieu. Misses Spoon streeft naar een duurzamer voedselproductie-systeem. Door bewust om te gaan met transport, tussen-personen over te slaan en precies afgemeten hoeveelheden te leveren werkt ze zelfs efficiënter dan de supermarkt. Waarom ik verliefd werd op Marley? De huisstijl is om te zoenen zo mooi. En de items in de box zijn als het even kan verpakt in elegant vormgegeven portie verpakkingen. De maaltijdboxen zijn verkrijgbaar in medium en groot formaat, met de keus tussen twee tot vier gerechten per week. Je kunt kiezen uit glutenvrij, vegan, vegetarisch of met vlees. Met code HOLIMARLEY ontvang je maar liefst €25 korting op je eerste bestelling bij Marley Spoon. (vanaf €6,65 per gerecht, marleyspoon.nl)

2. Hello Fresh

hello fresh maaltijdbox

Na al een paar jaar gezellig aangesproken te zijn geworden op straat door members van de Hello Fresh-family, heb ik eindelijk besloten de box zelf eens voor 3 dagen te testen. Ik koos voor de Original Box: gerechten bestaande uit een mix van vis, vlees en vega. Zelf eet ik het liefst vegetarisch, maar mijn vriend maak ik dolblij met af en toe een klein stukje vis of vlees. Wat ik tof vond aan deze maaltijdbox? Dat ik verrassende smaakcombinaties heb geprobeerd en kon oefenen met wat nieuwe kooktechnieken. Daarnaast bleven de recepten ook na afloop nog terug vinden op de site van Hello Fresh. Super sympathiek, want de recepten mag iedereen gebruiken, ook als je nog nooit iets bij het bedrijf besteld hebt. Mijn favoriet was de quinoa salade met geitenkaas, walnoten en komijndressing. Zie hier het recept. (vanaf €34 per week en te bestellen via hellofresh.nl)

3. Kooc inspired by Ralph Moorman

ralph moorman, koocSamen met Kooc ontwikkelde levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach Ralph Moorman 6 lekkere kant-en-klaar maaltijden. Dat een snelle hap altijd te zout en ongezond is, behoort vanaf nu tot het verleden. Ralph bedacht een aantal heerlijke biologische gerechten, allemaal vrij van geraffineerde suiker, gluten en lactose. En om snack-aanvallen tussen de maaltijden door te voorkomen, zorgde Ralph ervoor dat zijn maaltijden goed gevuld zijn. Minimaal 500 gram per verpakking. Ideaal voor de grote eter dus. Daar houden we van. Onze lievelingsmaaltijd? De wilde zalm met rode rijst en groenten. Verkrijgbaar online en bij Ekoplaza vanaf €8,95.

4. Vegan Ekomenu

3 food trends 2017Een plant based lifestyle krijgt steeds meer aanhangers. Doorgewinterde vegan Sanne van Rooij van Living The Green Life vertelt dat er verschillende redenen zijn om over te stappen: je wilt bijdragen aan een schoner milieu, uit dierenliefde of gewoon omdat je vegan food lekker vindt. Deze maaltijdbox bestaat in allerlei varianten, maar nu is er ook de vegan box – of eigenlijk de vegan brown paper bag. Sanne creëerde samen met Ekoplaza het Vegan Ekomenu. Sanne: “Vegan koken is echt anders koken. Het is niet altijd makkelijk om de recepten te vertalen naar een maaltijd. En om precies de juiste ingrediënten in huis te halen. Door middel van een tas gevuld met álles wat je nodig hebt, hoop ik het mensen makkelijker te maken. Daarbij is het leuke aan de maaltijdbox dat je geïnspireerd raakt.” De 100% plantaardige tas van Ekomenu is gevuld met biologische ingrediënten en de onweerstaanbaar lekkere recepten van Sanne. (vanaf €39, ekomenu.nl)

5. Verse Oogst en Mygoodfoodshop

Verse Oogst box, the greeneryMocht je het leuk vinden om verrast te worden met gezonde seizoengebonden groenten en fruit? Bestel dan eens de Verse Oogst box. Dit kan vanaf €22,50 per week. Je kunt zelf aangeven of je de box voor 2 of 4 personen wilt ontvangen en voor 3 of 5 dagen. Het leuke is dat je na het uitpluizen va de healthy doos ook precies weet bij wie welke groenten, fruit of paddestoelen vandaan komen. Tot portretfoto van de boer aan. Je vindt het in de bijgesloten brochure. Ook ontvingen wij laatst op de redactie een tof ‘Back to work’ pakket vol groente, fruit en noten om de week gezond en smullend mee door te komen. Het was van MyGoodfoodshop: een nieuwe webshop waar je verse en voedzame boodschappen doet. Je kunt kiezen voor een boodschappenpakket per recept, productcategorie of een unieke mix van groenten, fruit, noten en verse vis.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN