PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Raw kokosyoghurt: zó maak je het zelf!

Food
zest for life kokos yoghurt zelf maken
karlijn visser

Karlijn Visser
18.06.2016

Omdat Evelyn en ik de deur plat lopen bij raw food café Zest for life, hebben we hen in het kader van onze Raw Food Week gevraagd één van hun populairste recepten te delen. Eigenlijk was dit een no-go. En terecht. Maar gelukkig maakten ze voor ons een uitzondering en vonden we een recept voor homemade kokosyoghurt in onze mailbox.

Zo maak je zelf raw kokosyoghurt!

Kokosyoghurt is een goed alternatief voor veganisten (die stiekem vast nog steeds dol zijn op yoghurt maar dan niet van dierlijke afkomst). Met plantaardige yoghurt kun je gelukkig ook alle kanten op. Zeker op basis van kokosmelk. Oef, dat is me toch een partij romig en goddelijk. Deze zelfgemaakte kokosyoghurt bevat geen geraffineerde suikers, chemische zoetstoffen of andere gekke toevoegingen en is ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie. De toegevoegde probiotica geeft uiteindelijk na het fermenteren de friszure yoghurtsmaak. Zelf gebruik ik het liefst probiotica poeder van Amazonia. Maar je zou ook probiotica capsules van een ander merk kunnen proberen. Wees er vast op voorbereid: kokosyoghurt vult enorm. Gelukkig maar. Dan doe je er tenminste lekker lang mee en eet je er automatisch (ten minste, dat hopen we) niet meer van dan je op kunt.

Dit is wat je nodig hebt voor 800 gram kokosyoghurt

  • (244g) 1 ½ kopje geweekte cashewnoten
  • (300g) 1 ½ kopje kokosmelk (of 1 kop kokosvlees gemixt met 1 kopje kokoswater)
  • (130g) ¼ kopje rauwe agave siroop
  • (1g) ¼ theelepel vanille poeder
  • (6g) 2 theelepels citroensap
  • (20g) 1 eetlepel coconut oil
  • (0.5g) snufje zout
  • 10 x probiotic capsules

Mix alle ingrediënten samen in de blender tot er een egale massa ontstaat. Vervolgens schep je de yoghurt in een weckpot of bakje dat je af kunt sluiten. Zet dit op een warme plek waar het goedje voor 10 uur kan fermenteren. Daarna plaats je de kokosyoghurt in de koelkast. Voor het serveren versieren met fruit, noten, zaden, raw granola of whatever you like!

Benieuwd naar de ‘Place to Bio’ die we schreven over Zest for life? Hier lees je ons report. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.