PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Liposomale formules: zo verdubbel je de kracht van jouw vitaminepil

Body
liposomale supplementen, morgen is nu, vitamine C, magnesium
karlijn visser

Karlijn Visser
12.07.2019

Hoeveel supplementen slik jij dagelijks? Wij lusten er behoorlijk wat. Van multivitamine tot magnesium en van vitamine C tot ashwaganda. You name it, en het staat bij ons in de kast. Want zeker nu we nauwelijks nog dierlijke proteïnes eten en de hoeveelheid belangrijke vitamines en mineralen in onze voeding afneemt, is het nodig om bij te slikken. Maar hoe weet je of al die waardevolle supplementen daadwerkelijk door je lijf worden opgenomen? Die kans vergroot je door te kiezen voor liposomale formules; supplementen waarvan de vitamines ‘verpakt’ zitten in minuscule vetbolletjes.

Liposomale formules: zo verdubbel je de kracht van jouw vitaminepil

Het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen is key om zowel fysiek als mentaal lekker in je vel te zitten. Maar als je gezond, bewust en natuurlijk leeft, heb je dan toch nog supplementen nodig? Ja! We komen dagelijks met 2.600 chemische stofjes in aanraking. Ons lichaam is gelukkig ontzettend slim: voor elke gifstof bestaat wel een gezond stofje, waar het giftige stofje aan gebonden kan worden om deze te neutraliseren. Echter onze voeding bevat tegenwoordig 80% minder vitamines en mineralen dan vroeger, waardoor ons lichaam niet zomaar meer van de giftige stofjes afkomt. Ook vormt de opneembaarheid van al die nutriënten in voeding én supplementen een groot probleem doordat veel mensen kampen met ongezonde darmen. Je darmen werken niet meer optimaal door onder andere het gebruik van antibiotica, suikers, alcohol en chemicaliën in de landbouw. Om toch zoveel mogelijk effect te hebben van je supplementen kiezen wij graag voor liposomale formules.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Supplementen en hun opneembaarheid

Veel supplementen in hun gebruikelijke vorm worden slecht door het lichaam opgenomen. Er is zelfs in de wetenschap veel discussie over het nut van het innemen van supplementen. Zo is ooit gezegd: ‘het slikken van vitamines en mineralen creëert alleen maar dure urine’. Dit is natuurlijk wat extreem, maar dat niet zomaar alles wat je slikt goed wordt opgenomen is een feit. Ongeveer 10-80% van de supplementen die je slikt wordt opgenomen in je bloed. Slechts 5% daarvan komt in je lichaamscellen terecht. Dit komt grotendeels doordat de stoffen tijdens het transport in je lichaam worden afgebroken, nog voordat ze de juiste bestemming hebben bereikt.

Liposomale vitamines

Liposomen kunnen dan helpen. ‘Vetblaasjes met inhoud’ worden ze ook wel genoemd. Het is een manier van vitamines, kruiden en mineralen inkapselen en verpakken in vet. Waarom? Om zo het transport van de waardevolle stofjes naar de juiste cellen in je lichaam beter en sneller te laten verlopen. Op deze manier zijn de vitaminen en mineralen beschermd gedurende de reis door je maag, darmstelsel en de rest van je lichaam. Hier kun je er nog meer informatie over vinden.

Nanomineralen goed voor opneembaarheid

Ook biologische nanomineralen vermengd met gevitaliseerd bronwater worden direct opgenomen door je slijmvliezen, en dat proces begint al in je mond. Daarom zijn ze niet afhankelijk van het maag/darmkanaal voor opname en dus heel effectief. Om je een beter beeld te geven bij de nanomineralen: die zijn vooral ongelofelijk klein, maar liefst één miljoenste deel van een millimeter. Deze ultrakleine deeltjes hebben daarom een hoop voordelen. Omdat ze zo klein zijn wordt het nanomineraal (bijvoorbeeld ijzer, magnesium of zink) sneller en vollediger opgenomen door je slijmvliezen, maar bijvoorbeeld ook door je huid. Hierdoor komt het mineraal direct in je bloedbaan en ondervindt het dus geen nadelen door opname via ons spijsverteringskanaal. De deeltjes zijn zo klein dat het zelfs je bloed-hersenbarrière kan passeren. Wauw! Dit zijn nog eens geavanceerde voedingssupplementen. Hier lees je er meer over.

Deze liposomale supplementen & nanomineralen van Morgenisnu.nl wil je proberen!

Morgenisnu.nl is een toffe webshop met voedingssupplementen en producten die je helpen om langer en gezonder te leven met respect voor mens en natuur. Ze hebben een breed aanbod liposomale supplementen en nanomineralen. Deze 5 sprongen er voor ons meteen uit:

Liposomale vitamines & mineralen
1. Liposomale Vitamine C, €29,95
: Deze Liposomale Vitamine C bevat enkel pure ingrediënten en heeft een ongekend hoge biologische beschikbaarheid dankzij de natuurlijke liposomen. Liposomale Vitamine C wordt tot wel 20 x beter opgenomen dan reguliere Vitamine C.

liposomale supplementen, morgen is nu, vitamine C, magnesium
2. Liposomale Magnesium, €29,95: Magnesium is een mineraal dat onder andere nodig is voor de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren. Liposomale Magnesium wordt ook tot wel 20 x beter opgenomen door je lijf dan ‘normale’ magnesium.
3. Liposomale Glutathion, €46,95: Glutathion is met een lastig woord een tripeptide. Simpel gezegd is het een stofje dat is samengesteld uit een verbinding van drie aminozuren. In het geval van glutathion zijn dit cysteïne, glycine en glutamine. Glutathion wordt in alle levende organismen en in alle lichaamscellen aangetroffen in een hoge concentratie en belangrijk voor het goed functioneren van je spijsverteringssysteem en spieren. De liposomale variant is ook weer veel beter opneembaar dan de reguliere glutathion.

Nanomineralen
liposomale supplementen, morgen is nu, vitamine C, magnesium, the health factory4. Glow & Shine Spray van The Health Factory, €39,95
: deze spray bevat de nanomineralen goud, zink en platina en geeft je huid meer elasticiteit en licht je haar letterlijk op. Cleopatra gebruikte eeuwen geleden al vloeibaar goud voor het behoud van een jeugdige en stralende huid. Goud activeert namelijk de aanmaak van collageen: een eiwit dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Maar liefst 70% van de huid bestaat uit collageen.
5. Nano ijzer van The Health Factory, €32,95: Dit is een waardevol product met een zeer hoge opneembaarheid om te proberen mocht je een laag ijzergehalte hebben. En dat komt vaak voor bij mensen die geen vlees eten. IJzer is één van de belangrijkste mineralen voor ons lichaam en ondersteunt bij talloze processen. Dit Nano IJzer bestaat uit gezuiverd water met 25ppm minuscule ijzerdeeltjes van hoge zuiverheid en bevat dus geen belastende stoffen.

Cadeau voor jou van Morgenisnu.nl

Wil jij de liposomale supplementen & nanomineralen zelf eens proberen? Je bestelt ze nu met 15% korting als je code ‘Holistik’ gebruikt bij het afrekenen via morgenisnu.nl. De korting geldt op alle liposomale en producten van The Health Factory.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Morgenisnu.nl. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.