Holistik Lifestyle Lijstje: 10 sustainable essentials om niet te missen

Holy Crap
lifestyle lijstje, sustainability, vondelpark3, blue spoon
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
27.05.2019

Omdat wij dol zijn op ‘Holy Crap’ verzamelden we dit keer 10 lifestyle essentials die allemaal een link hebben met een bewuste levensstijl én er verrekte mooi uitzien. Van cocktails op basis van overgebleven schillen tot fair trade sieraden en van ‘schoon’ wasmiddel tot ecoluxury skincare. 

Holistik Lifestyle Lijstje: 10 sustainable essentials om niet te missen

1. Zero-waste cocktails met aspergeschillen

close the loop, blue spoon, restaurantBen je dol op cocktails? Zet dan donderdag 6 juni vast in je agenda want dan drink je zero-waste cocktails bij het Andaz Hotel. De gepassioneerde bartender Martin Eisma liet zich inspireren door de afvallige asperge- & gemberschillen uit de keuken en kwam uit op de ‘Sand and Soil’ cocktail met whiskey, tonkabonen en kruiden uit de tuin van restaurant Bluespoon. Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom om aan cocktails te nippen met een bijpassende bite van whiskey-smoked zalm met avocado en quinoa. Smaakten de asperge-drankjes naar meer? Dan kun je altijd doorschuiven naar de andere kant van de hotellobby; daar zit restaurant Bluespoon met een compleet vernieuwde menu kaart. Reserveren via bluespoon-restaurant.nl.

2. Sieraad van Fairtrade goud

solidaridad, juffrouw dubois, sieraden, goudSolidaridad viert feest, ze bestaan dit jaar namelijk 50 jaar. Al die jaren zet de organisatie zich in voor de verduurzaming van productieketens; van koffie, tot katoen, tot aan goud. Om het kroonjaar te vieren, vraagt Solidaridad aandacht voor goudsmid Juffrouw Dubois en haar sieraden van ‘Goed Goud’. Goud is het meest waardevolle metaal ter wereld en wereldwijd werken 25 miljoen mensen in de kleinschalige goudmijnbouw. Helaas werken veel goudmijnwerkers onder slechte omstandigheden en leven vaak in bittere armoede. Bovendien verontreinigt het kwik waarmee zij werken het water en het milieu rond de dorpen sterk. Dat kan anders vinden Solidaridad en Juffrouw Dubois. Solidaridad werkt aan verantwoorde mijnbouw en Juffrouw Dubois koopt fairtrade zilver en ‘Goed Goud’ in voor haar sieraden. Goud dat op een mens- en milieuvriendelijke manier is gewonnen. Kijk voor meer info en verkoop van de sieraden op juffrouwdubois.nl.

3. Poetsen voor een mooiere wereld

Seventh Generation “Bij elke keuze die we maken moeten we rekening houden met het effect op de komende zeven generaties.” Dit oude gezegde van de Iroquois indianen ligt aan de basis van Seventh Generation: was & schoonmaakmiddelen waarbij veiligheid voor mens én milieu voorop staan. Al hun producten zijn ‘powered by plants’ en bestaan voor 97% uit natuurlijke ingrediënten. De verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled en de geuren zijn afkomstige van 100% essentiële oliën (de oranjebloesem ruikt werkelijk verrukkelijk). En natuurlijk zijn de producten niet getest op dieren. Eigenlijk hebben we nooit zin om de (af)was te doen, maar dankzij Seventh Generation kunnen we het bijna een feestje noemen. O.a verkrijgbaar bij Jumbo en via Bol.com.

4. Meubels voor een interieur met vakantievibe

De interieurcollectie ‘Modern Natural by Westwing’ is de eerste van Westwing zelf, ontworpen door founder en creatief multitalent Delia Fischer uit München. De items doen je herinneren je aan die oh-zo chille vakantievibe. En als je weet dat de binnenkant van je eigen huis daar naadloos op aansluit, is thuiskomen van je vakantieoord nog nooit zo ontspannen geweest. Kijk voor de hele collectie op westwingnow.nl.

Westwing Collection, modern natural, ibiza

5. Smeren voor een ‘future proof’ huid

alpha-h, cream, zonnebrandWij kregen onlangs een wel heel fijne creme opgestuurd: Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15 van Alpha-H; een 5-in-1 creme zodat je de hele dag door gehydrateerd bent, je make-up goed blijft zitten, je beschermt tegen luchtvervuiling en blauw licht (daar sloegen wij direct op ‘aan’) en UVA | UVB bescherming factor 15. Deze moisturizer versterkt de huid tegelijkertijd, zodat ze er gezond en stralend uit blijft zien. Smeren to the max dus! Alpha-H (€ 41,95 – 50 ml) is verkrijgbaar via alpha-h.nl.

6. Youall: zuivere funky skincare

Youall, skincare, vegan, organicHet team van Youall heeft 2 jaar intensief onderzoek gedaan naar goede vervangers en ingrediënten voor in huidverzorgingsproducten. Het resultaat is deze funky lijn: 100% vegan, maar ook glutenvrij en zonder parabenen en microplastics. De basisingrediënten zijn onder andere morgina, macadamia, aloe vera en ginko. Vanaf nu verkrijgbaar bij meer dan 200 winkels in Nederland. Kijk voor meer info op youall.care/nl 

7. Bewust genieten bij Vondelpark3

vondelpark3, restaurant, vondelpark, horecaVorige week was Team-Holistik uitgenodigd voor een diner bij Vondelpark3. Je begrijpt vast dat dit dé plek is om naar toe te trekken met mooi weer. Het groene uitzicht op het Vondelpark brengt je direct in ultieme Zen-staat. De menukaart voor zowel lunch als diner is geïnspireerd op de Keto Lifestyle; laag in ongezonde zetmeelrijke koolhydraten en hoog in vetten, eiwitten en groentes. Noem het ‘bewust genieten’. Wij aten de bloemkoolcurry en tempura van lokale groentes. Yum! Geen zin om in de rij te staan voor een tafeltje? Reserveer dan van tevoren je spot via de reserveringslijn of via vondelpark3.nl

8. Eerlijke Hollandse honing

bijenbaas, eerlijke honingDe bijenpopulatie neemt nog steeds flink af door vermindering van biodiversiteit, het gebruik van pesticiden en bijenziekten. En dat betekent voor ons naast bijensterfte een gebrek aan eerlijke honing. Gelukkig is er Bijenbaas dat honing wint uit de Nederlandse natuur. Ze gebruiken geen schadelijke middelen en brengen de bijen ook niet naar plekken die wel met chemische gewasbescherming werken. Zo is elke pot honing terug te leiden naar de lokale bijenbaas en de plek waar hij zijn bijen houdt. Vanuit de bijenraat gaat de honing direct het potje in. Voor 2 potten bijzonder eerlijke honing à 350 ml betaal je €15. 

9. Boost je gezondheid met adem-app van Max Strom

Max Strom, breathing app

Max Strom, internationaal bekend auteur, spreker en docent op het gebied van ademhalingstechnieken, lanceert zijn nieuwe App ‘Strategic Breathing’. Hiermee helpt Max je om zijn ademhalingsmethode onder de knie te krijgen, lekker relaxed vanuit je eigen huiskamer. Deze gezonde manier van ademhalen heeft een positief effect op je welzijn waardoor slapeloosheid, angst en depressie verminderen. Ideaal dus in tijden van stress. ‘Strategic Breathing’ is gratis verkrijgbaar in de iOs App store; aanvullende hoofdstukken kosten € 9.99

10. Lots of Lesvos: cadeautjes met de puurste olijfolie

lots of lesvos, kruiden, zout, vluchtelingen, griekenlandLots of Lesvos verkoopt mooi vormgegeven cadeaupakketten met de puurste olijfolie, honing en zout & kruiden uit Lesbos. Hiermee ondersteunen ze lokale boeren en vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Het gaat inmiddels zo goed dat Lots of Lesvos verder wil groeien om een grotere positieve impact te maken. Daarom zijn ze een crowdfundcampagne gestart. Met jouw support kunnen ze zo een groter aantal producten inkopen. Help je mee om dit super sympathieke initiatief te supporten? Via deze campagne kun je tot en met 31 mei hun heerlijke cadeaupakketten bestellen (of je wacht tot na 31 mei en bestelt ze dan via lotsoflesvos.org). De producten worden uiterlijk in oktober geleverd.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.