Vanaf vandaag geopend: groene Let it Grow oase op Amsterdam CS

by Natalja De Vos 07.09.2017

Bij Amsterdam Centraal denk je waarschijnlijk niet direct aan bloemen en planten. Toch verandert een deel van het station vanaf vandaag in een groene oase. Want dan opent Let it Grow: een bijzondere conceptstore die alle 60.000 dagelijkse passanten de heilzame werking van de natuur aan den lijve laat ervaren. 

Let it Grow geeft station Amsterdam Centraal een groene oase

Als je veel tijd doorbrengt in een stad als Amsterdam weet je dat leven in een stedelijke omgeving behoorlijk overweldigend kan zijn. Als gevolg van luchtvervuiling, geluidsoverlast en lichtvervuiling heb je als stadsbewoner vaak een verhoogd stressniveau en een zwakker immuunsysteem. Wat helpt is je regelmatig begeven in een groene omgeving. En vanaf vandaag kan dat ook op een plek waar je het totaal niet zou verwachten: op station Amsterdam CS. Hier opent innovatieplatform Let it Grow vandaag een tijdelijke conceptstore.

Vertrouwen door lavendel

Let it Grow is niet zomaar een winkel, maar een plek waar reizigers de positieve waarden van bloemen en planten kunnen ervaren. De conceptstore is tot stand gekomen met behulp van kunstenaars en wetenschappers. Zo verkende futuroloog Jacintha Scheerder voor Let it Grow de wetenschappelijk bewezen effecten van bloemen en planten. Daaruit blijkt onder andere dat we elkaar meer vertrouwen door de geur van lavendel, dat de kleur van bloemen ervoor zorgt dat we een groter gevoel van hoop en blijdschap ervaren en dat het onderdompelen in groen de focus op de werkvloer aanzienlijk verhoogt.

Urban jungle

Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere urban jungle op één van de drukste plekken van Nederland? Je vindt Let it Grow op station Amsterdam Centraal. De conceptstore is vanaf vandaag geopend tot en met 30 november 2017 en is onderdeel van Lil’ Amsterdam. Lil’ Amsterdam – een samenwerking tussen PUP Creative Agency en NS – is een nieuw en tof shop- en cultuurconcept in de Amstelpassage. Lil’ Amsterdam is een verzamelplek – een creatieve hub en een culturele oase – van moderne initiatieven die consumenten en inspiration seekers in een nieuwe beleving voorziet. Het is een klein high-tech dorp waar plaats is voor negentien deelnemende partijen, de Lil’ Amsterdam contributors: allemaal ondernemers die een bijzondere verbinding hebben met de hoofdstad.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN