Les Culottes: underwear voor nomaden met een zest for life

by Karlijn Visser 17.05.2017

Op slag verliefd werden we op de elegante en super zachte underwear van Les Culottes. Ondergoed draag je direct op de huid, dus dat moet goed zitten én zijn volgens Alice Marzano, de onderneemster achter Les Culottes. En omdat ze de underwear niet vond die ze zelf het liefst droeg, begon ze gewoon lekker ondernemend haar eigen brand. 

Les Culottes: underwear voor nomaden met een zest for life

De coole prints, de vorm en het fijne gevoel… Kortom: de broekjes en hemdjes van Les Culottes zitten als een tweede huid en zijn ook nog eens stylish verantwoord. Alice ontwierp de underpants voor vrouwen als zijzelf, een moderne nomade met een zest for life die continu op zoek is naar avontuur.

Hoe is Les Culottes ontstaan?

Alice: “Toen ik twee jaar geleden met mijn gezin vertrok om een road trip van een jaar te maken, liet ik alles achter: mijn werk, mijn huis en al mijn dagelijkse dingetjes. Tijdens deze tocht realiseerde ik me dat ik alles kon doen en laten wat ik wilde, en dat het leven waarin ik geleefd werd voorlopig voorbij was. Ik gooide mijn carrière om van concept ontwikkelaar en copywriter naar… Tja, naar wat eigenlijk? Aan de prachtige kust van Marokko heb ik al surfend besloten dat ik toch dat ondergoed, waar ik zelf al zo lang naar op zoek was, maar eens moest gaan maken. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en ontstond Les Culottes.”

Naar wat voor ondergoed was je dan zo lang op zoek?

Les CulottesAlice: “Naar comfortabele onderbroekjes met unieke patronen. Geen kant dat schuurt, geen zijde waar m’n broek van afglijd en geen nylon of polyester waar je in zweet. Gewoon een onderbroek die heerlijk zit en er ook nog eens prachtig uitziet! Helaas is dat te veel gevraagd, want je moet kiezen tussen prachtige designs of comfort. Er zijn broekjes die lekker zitten, maar die hebben dan weer een oubollig design. Saaie patronen die dan ook nog non-stop herhaald worden. Vind je eindelijk iets exclusiefs, dan is het weer gemaakt van een synthetisch stofje. Ik wilde niet kiezen, dus ontwikkel ik nu ondergoed van fijne stoffen met bijzondere designs.”

Hoe ontstaat een collectie?

Les CulottesAlice: “Het is belangrijk dat een patroon de vrouwelijke contouren accentueert. Ja, ook op één enkele onderbroek. Ik wil niet zomaar printjes maken op meters stof. Dat basic broekje krijgt dan een extra dimensie. Tijdens onze bijzondere reis heb ik met veel moeite een fabriekje gevonden waar ze het zachtste Modal ooit maken. Lenzing Modal is een vezel dat wordt geëxtraheerd uit beuken bomen. Hartstikke duurzaam, want die groene toppers hebben minder water nodig dan katoen en groeien bovendien razendsnel. De Italiaanse ambachtsman wilde met mij in zee gaan. In zijn authentieke productiebedrijfje maken ze de stof die verwerkt is in de underpants van Les Culottes, bestaande uit 88% Modal en 12% elastane.”

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Meer info + webshop: lesculottesintimates.com. Broekjes kosten €49,95 en het hemdje €59,95

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN