Dit is hoe de 3 lente manen je helpen bij het waarmaken van jouw dromen

Heart + Soul
lentemanen
lentemanen


23.01.2020

Hoewel iedere volle maan er ongeveer hetzelfde uitziet, is de ene maan de andere niet. Dit komt doordat elke maan haar eigen unieke krachten en energieën met zich meebrengt. Om hier meer inzicht in te krijgen nemen we je mee op maanreis langs de 12 manen van de jaarcyclus. Deze cyclus is in oktober 2019 al begonnen. Dit betekent dat de eerste 3 manen van deze cyclus (de winter manen) inmiddels achter ons liggen. Op 24 januari begint een nieuwe cyclus: die van 3 lente manen. Hun geheime missie? Jou stapsgewijs helpen bij het waarmaken van je dromen.

Hoe de 3 lente manen je helpen bij het waarmaken van je dromen

De eerste maan van de huidige jaarcyclus begon vorig jaar, op 28 oktober 2019. Concreet betekent dit dat we nu bij de vierde maan van deze cyclus zijn aangekomen, ofwel de eerste maan in een serie van drie lente manen. Maar daar over later meer…

3 lente manen

De winter is bijna voorbij en de lente staat op het punt om te beginnen. Het is tijd om langzaamaan uit je wintercoconnetje te kruipen om weer de wijde wereld in te stappen. Je ziet dit ook terug in de natuur: planten beginnen langzaamaan uit de grond te komen en dieren worden geboren. Vandaar dat de lente staat voor groeikracht, weer in beweging komen en naar buiten gaan. Dit geldt ook voor jou en je dromen. Tijdens de winter heb je jouw droomzaadjes geplant. Nu wordt het tijd om ze te veranderen in lentekiemen. Er zijn 3 lente manen die je hierbij helpen: De Overstroming, De Wind en De Traan van de Zon. Deze namen komen van de nog steeds bestaande Schotse Ceile Dei traditie, een Keltische spirituele levenswijze waarin het Keltische landschap centraal staat. De namen van de manen verwijzen dan ook naar eeuwenoude krachtplekken en dieren uit het Keltische landschap.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

De vierde maan: De Overstroming

Op 24 januari is het nieuwe maan. Dit is het begin van de vierde maan van de jaarcyclus. Deze maan draagt de naam De Overstroming. Ze staat tot zaterdag 22 februari aan de hemel en is op 9 februari op haar volst. De vorige maan heb je jouw zelfvertrouwen onderzocht en een derde stap gezet naar jouw droomleven. Deze vierde maan helpt je om jou zelfvertrouwen verder te vergroten. De naam De Overstroming verwijst namelijk naar rivieren die buiten hun oevers treden en het land bewateren, maar ook kunnen verdrinken. Deze maan daagt je dan ook uit om uit je comfortzone te stappen en iets te doen wat je eerder nooit durfde. Hier is lef voor nodig. Als je deze maan één stapje zet dat je leven zal veranderen en je dichterbij je droom brengt, welke is dat dan? Beweeg mee met de energie van De Overstroming en ga deze uitdaging aan. En heb je je stapje gezet? Dan is het tijd om je succes te vieren! Verwen jezelf bijvoorbeeld met een heerlijk avondje niets doen. Dit heb je écht verdiend!

De vijfde maan: De Wind

De vijfde maan en tevens de tweede lente maan van de jaarcyclus staat van zondag 23 februari tot maandag 23 maart aan de hemel. Deze maan heet De Wind. Het is volle maan op maandag 9 maart. De Wind verwijst naar de lentestorm die alle oude overgebleven herfstbladeren wegwaait. En zo ruimte maakt voor al het moois dat in jou geboren wilt worden en wilt groeien. Deze maan gaat dan ook over jouw scheppingskracht. Ze vertelt jou: vanuit de verbinding met jouw innerlijke rust en kracht, kan je met je geest alles scheppen wat je wilt. En zo ook jouw droom uit laten komen. Vandaar dat deze maan je helpt om meer ruimte voor jezelf te creëren en voor waar jij waarde aan hecht. Want als jij weet wat je belangrijk vindt en hoe je jouw tijd graag wilt besteden, kun je het ook gaan scheppen. Oefen deze maan om ‘ja’ te zeggen tegen iets wat jij graag wil en ‘nee’ te zeggen tegen iets dat niet bij je dromen past. Zo schep je stapje voor stapje het leven waar jij van droomt.

De zesde maan: De Traan van de Zon

De maan De Traan van de Zon is de zesde maan en laatste lente maan op de jaarcyclus. Ze staat van dinsdag 24 maart tot woensdag 22 april aan de hemel. Ze is vol op 8 april. De naam De Traan van de Zon verwijst naar de weerkaatsing van het zonlicht in het water. Deze maan laat jou zien dat tegenstellingen helemaal geen tegenstellingen blijken te zijn als je wat beter kijkt. Ze gaat over vergeven en het vergroten van je compassie. Ze leert je hoe belangrijk zachtheid voor jezelf en anderen in je leven is. Deze maan vertelt jou: geef je droom tijd, liefde en aandacht om te groeien en vergeef jezelf voor de fouten die je in het verleden hebt gemaakt. Ze daagt je dan ook uit om naar binnen te gaan en jezelf de centrale vraag te stellen: ben ik zacht genoeg voor mezelf en anderen? Of heb ik snel een oordeel klaar? Vergeef jezelf deze maan één fout en voel hoe vrij je je dan voelt.

Samenvattend helpen de 3 lente manen jou de komende tijd met:

  • het vergroten van je zelfvertrouwen
  • het scheppen van ruimte voor jouw droom
  • jezelf leren vergeven voor de fouten die je hebt gemaakt.

Na de lente cyclus begint op 23 april 2020 de cyclus van 3 zomer manen. En natuurlijk schrijven we daar tegen die tijd een mooi artikel over.

Wintermanen

Ben je benieuwd naar de 3 wintermanen die al geweest zijn? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet zodat je weet wat er aan de 3 lentemanen vooraf is gegaan.

1e maan     28 okt – 25 nov     De Klif
Deze eerste maan van de cyclus gaat over kiezen, want je dromen waarmaken begint met richting bepalen. De centrale vraag bij deze maan is dan ook: waar wil ik naartoe dit jaar? Wat zijn mijn diepste verlangens en dromen die ik dit jaar werkelijkheid wil laten worden?

2e maan     26 nov – 25 dec     Het Getijde
Bij de tweede maan open je je hart voor je droom. Je opent je voor alle kansen om die droom werkelijkheid te laten worden. Wees dus alert en reageer actief op alle kansen die je ziet. Voel je een enthousiast borrelend gevoel in je buik. Dan weet je: deze kans moet ik grijpen! Maar bij dromen waarmaken kom je ook altijd uitdagingen en angsten op je pad tegen.  Het Getijde helpt je om deze onder ogen te komen en in jou te helen en te transformeren.

3e maan     26 dec – 23 jan      De Reebok
De maan De Reebok gaat over vertrouwen in jezelf. Ze vertelt jou: Geloof in je eigen kracht en draag deze uit als een waardig leid(st)er. Ze daagt je uit om naar binnen te keren en jezelf de centrale vraag te stellen: heb ik genoeg vertrouwen in mezelf en in wat ik kan? Of zijn er nog belemmerende gedachten die mij in de weg staan op weg naar mijn dromen?

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: 13 manen om je dromen waar te maken, Caroline Groeneveld

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.