Lavendel & citroengras: heilzaam voor je huid, kalmerend voor je geest

Body
karlijn visser

Karlijn Visser
17.07.2019

Juli is de maand dat alle lavendel tot bloei komt. De bekende lavendelvelden in de Provence veranderen in een deinende zee van heerlijk ruikende ontspannende paarstinten. In de skincarelijn van Garnier BIO speelt essentiële lavendelolie een belangrijke rol. Net zoals citroengrasolie. We leggen je graag uit waarom deze twee botanische ingrediënten zulke weldoeners zijn voor je huid én mind.  

Lavendel & citroengras: heilzaam voor je huid, kalmerend voor je geest

Je huid verzorgen kan zoveel meer zijn dan het snel opsmeren van een cremepje. Vaak wordt gezegd dat je huid een spiegel is van onze ziel en moeiteloos laat zien of we ons goed voelen. We blozen als we ons schamen, onze ogen worden zwaarder als we vermoeid zijn. En als we gestrest zijn weerspiegelt de huid dit genadeloos. Vandaar dat een bewuste keus voor skincareproducten op zijn plek is. Met dit in je achterhoofd maak je van je huid verzorgen een heilzaam ritueel, dat bijna een serieuze oefening in mindfulness is. De biologisch gecertificeerde producten van Garnier BIO helpen je daarbij. Ze zijn vegan en verpakt in 100% recyclebaar karton. De twee belangrijke ingrediënten die in deze huidverzorgingslijn voorkomen zijn lavendel- en citroengrasolie.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Lavendel dagcrème & olie

garnier bio, lavendel, citroengras, skincareHet plukken van een lavendelknop, ‘m wrijven tussen je handen en daarna die heerlijke geur opsnuiven. Dan waan je je even in de Provence. In cosmetica wordt lavendel – naast dat het fijn ruikt – gebruikt om de huid tot leven te wekken. “Te revitaliseren” zoals ze dat met een chique woord noemen. De essentiële lavendelolie die Garnier BIO in haar anti-age dag & oogcrème en gezichtsolie gebruikt komt uit Frankrijk en wordt verkregen met door stoomdestillatie van de lavendeltoppen één uur na de oogst. Dit om alle werkzame eigenschappen te beschermen. Zo verstevigt de dagcrème je huid. De gezichtsolie hydrateert en geeft een zonnige glow. De geur is gelaagd. Want naast lavendel ruik je bloemige noten van geranium en een vleugje munt. Tip: voeg wat druppels lavendelgezichtsolie toe aan je dagcrème voor een rijk me-time moment.

Konjacspons = washandje 2.0

garnier bio, lavendel, citroengras, skincareIn Sri Lanka worden de citroengrasstengels gedestilleerd om de essentiële olie over te houden. Dit is meteen ook het werkzame ingrediënt in de Garnier BIO detox reinigingsgel en balancerende dagcrème. Citroengras staat bekend vanwege haar verfrissende eigenschappen en is daarom een mooie match met een normale tot gecombineerde huid. Je huid extra goed schoonmaken doe je met de biologische Konjac spons. Deze spons (= washandje 2.0) heeft van zichzelf al de nodige reinigende en exfoliërende features. Gebruik haar in combi met de detox reinigingsgel voor een verkwikkende reiniging in de ochtend. De geur van citroengrasolie heeft daarnaast een effect op je mind. Deze waait als een frisse wind door je ziel en brengt je direct weer in het hier en nu. Garnier BIO is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Prijzen liggen tussen de  €7,99 en €16,99. Kijk hier voor alle informatie. 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Garnier BIO. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link