Lacoste x National Geographic: in deze eco-proof capsule collectie staat de natuur centraal

Wonderful World
lacoste national geographic
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
18.11.2020

Dat je outfit veel meer is dan wat stukjes stof die je warm houden zal je niet verbazen. Het is een verlengstuk van je karakter, je kunt er je creativiteit in kwijt én je betrokkenheid naar de natuur mee tonen. Wij vonden een collectie waarin al deze elementen mooi samenkomen. Lacoste maakte namelijk in samenwerking met National Geographic een bijzondere collectie als eerbetoon aan de aarde. Ruim 10.500 diersoorten zag het designteam voorbij komen, om uiteindelijk met onderstaande 4 wilde dieren te eindigen in een eco-proof en fashion verantwoorde capsule collectie.

Lacoste x National Geographic: in deze eco-proof capsule collectie staat de natuur centraal

lacoste national geographic

De samenwerking is geïnspireerd op het ambitieuze National Geographic Photo Ark project: een meerjarig fotoproject onder leiding van de beroemde National Geographic fotograaf Joel Sartore. Zijn doel? Wereldwijd zoveel mogelijk diersoorten in dierentuinen, aquaria en natuurreservaten vastleggen. Hij brengt daarmee, net als deze capsule collectie, een ode aan biodiversiteit en de schoonheid van het dierenrijk.

Vier hoofdrolspelers in de collectie

Om deze unieke collectie vorm te geven, spitte het designteam van Lacoste het archief van Sartore helemaal door. Wat betekende dat er ruim 10.500 diersoorten de revue passeerden. Uiteindelijk bleef er een selectie van vier dieren over om flink in de spotlights te zetten. De Grévyzebra (een bedreigde zebrasoort uit de drogere streken van Kenia en Ethiopië), de zwartgroene gifkikker (Dendrobates auratus), de libelle (Celithemis eponina) en de Jaguar (Panthera onca). De prachtige pelzen en schubben van deze vier wilde dieren lieten zich perfect vertalen naar kleurrijke prints. Denk aan het wilde vlekkenpatroon van de jaguar en de hypnotiserende vleugels van de libelle.

Eco-prooflacoste national geographic

Elk kledingstuk uit deze capsule collectie heeft een eigen ‘tag’, die informatie bevat over de vier geselecteerde diersoorten. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste blauwe pijlgifkikkers helemaal niet giftig zijn? Of dat de ‘Halloween libelle’ haar griezelige naam te danken heeft aan haar oranje vleugels? Of dat de vlekken van een jaguar rozetten heten en ze sterk verschillen van luipaardvlekken? Uiteraard zijn ook alle materialen uit deze capsule collectie eco-proof. Van gerecycled polyester dat verwerkt is in de tassen, tot biologisch katoen in de polo’s. De zolen van de schoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. De Lacoste x National Geographic-collectie is verkrijgbaar in de Lacoste boetieks en op lacoste.com.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lacoste. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor Holistik gratis toegankelijk kan blijven voor iedereen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.