Kwetsbaarheid & kracht: gelukstrainer Dennis Buist vertelt!

karlijn visser

Karlijn Visser
17.05.2016

De kracht van kwetsbaarheid. Je hebt schrijfster Brené Brown er vast weleens over horen vertellen in één van haar populaire TED Talks. Als we allemaal eens wat meer zouden delen over hoe we ons echt voelen, was er vast veel minder ruzie op aarde. Vandaar dat we gelukstrainer Dennis Buist vroegen om zijn visie op dit topic. 

Kwetsbaarheid & kracht: gelukstrainer Dennis Buist vertelt!

Dennis begint zijn videoworkshop met de vraag: hoe kom je dichter bij jezelf? Dat is een grote en best vage vraag. Zelf zag hij als jongetje regelmatig sterren op MTV voorbij komen. ‘Wat is jouw geheim van het hebben van succes’? vroeg de verslaggever dan. Het antwoord van de ster in kwestie was meestal ‘Blijf dichtbij jezelf’. Ah okay, dacht Dennis. Maar wat ze daar precies mee bedoelden… Geen flauw idee!

Eerlijk zijn is kracht

Na dagen mediteren, uren lang bidden en liedboeken vol mantra’s zingen kwam Dennis er eindelijk achter. Jezelf blijven en zijn heeft met eerlijk durven zijn te maken. Het is dood vermoeiend om alsmaar je onzekerheden proberen te verbloemen. Dat kwetsbaarheid tonen voor mietjes is, kan direct naar het land der fabelen. Voor het tonen van kwetsbaarheid is juist heel veel zelfvertrouwen nodig.

Persoonlijk voorbeeld

Het mooie aan de video’s van Dennis is dat hij altijd een voorbeeld uit zijn eigen leven pakt om een onderwerp te illustreren. Zo ook in deze online workshop. Zie video hier boven. Juist vanuit kwetsbaarheid ontstaat verbinding met jezelf en de ander met wie je je kwetsbaarheid over een bepaalde situatie of persoon durft te delen. In plaats van dat mensen je dom vinden, ontvang je begrip, hulp en hoop.

Chill modus

Op kleine schaal kun je dus al wel degelijk verschil maken als het gaat om het creëren van een mooiere wereld. In verbinding staan met jezelf en de mensen om je heen voorkomt ruis op de lijn. Spreek je direct uit wanneer er iets speelt en voorkom dat emoties een eigen leven gaan leiden. Zo krop je gevoelens niet op en verkeer je eigenlijk zo vaak als je zelf wil in een chill modus.

Beeld Dennis: Geert Broertjes

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link