Met déze 5 kruiden en mineralen ondersteun je jouw emotionele balans

Body
emotionele tsunami

In oude yogageschriften worden emoties ook wel beschreven als golven, vritti’s in het Sanskriet. Om emotioneel in balans te blijven is het belangrijk om vrede te sluiten met alle emoties die zich – net als eb en vloed – aandienen en weer terugtrekken. Soms veranderen golven alleen in een tsunami en kan je emotionele balans wel wat ondersteuning gebruiken. Hulp komt rechtstreeks uit de natuur in de vorm van kruiden en mineralen.

Met deze 5 kruiden en mineralen ondersteun je jouw emotionele balans


a vogel passifloraHet overkomt me niet vaak, maar een paar keer per jaar heb ik te maken met emotionele buien. Waar mijn vriend Bas de bui meestal al ziet hangen, merk ik het zelf vaak pas aan duidelijke stemmingswisselingen zoals  a) uit mijn slof schieten of b) in huilen uitbarsten. Hoewel deze buien bij mij meestal niet lang duren (een weekend onder een dekentje op de bank doet wonderen) probeer ik tegenwoordig in te grijpen voor golven veranderen in een tsunami. Een holistische aanpak helpt mij het beste. Zodra de vaste grond onder mijn voeten begint te wankelen, schrap ik afspraken in mijn agenda, boek ik een massage én zorg ik ervoor dat ik van onderstaande drie kruiden en twee mineralen voldoende binnen krijg.

5 kruiden en mineralen die jouw emotionele balans ondersteunen

a vogel passiflora

1) Citroenmelisse

De toepassing van citroenmelisse kent een 2000 jaar oude traditie. In de tiende eeuw  werd deze plant al gebruikt als middel bij melancholie. Ook Karel de Grote geloofde heilig in de invloed van het plantje en bepaalde zelfs dat het in iedere kloostertuin aangeplant moest worden. Citroenmelisse ontspant gevoelens van angst op natuurlijke wijze. Daarnaast ondersteunt citroenmelisse je zenuwstelsel, is het opbeurend, en ondersteunt het bij stemmingswisselingen.

2) Passiebloem

Passiebloemen zijn zó mooi dat je ze het liefst in een vaasje zou steken. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en worden daar al honderden jaren gebruikt als middel bij innerlijke rust.

3) Valeriaan

Valeriaan (kattenkruid) is een plant die in grote delen van Europa en Azië voorkomt en al sinds de Griekse oudheid wordt gebruikt. De rustgevende invloed werd echter pas in de 18de eeuw ontdekt. Het grote voordeel aan valeriaan is dat het rustig maakt zonder effect op je concentratievermogen. Valeriaan heeft een rustgevende en ontspannende invloed op het zenuwstelsel.

4) Magnesium

Magnesium wordt ook wel ‘de vonk van het leven’ genoemd. Het is een mineraal dat goed is voor je gemoedstoestand. Je lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken. Je moet het dus uit je voeding zien te halen. In donkergroene bladgroenten, ongeraffineerde noten en granen zit veel van dit mineraal. Een supplement kan voeding aanvullen.

5) Zink

Als je in een stressvolle periode zit en emoties alle kanten opvliegen is het geen gek idee om wat extra zink binnen te krijgen. Zink is namelijk een mineraal dat je immuunsysteem ondersteunt.

Het goede van vijf werelden

Passiflora Rustgevend Emotionele Balans van A. Vogel combineert het goede van 5 werelden. Dit 100% natuurlijke middel bevat passiebloem, citroenmelisse en valeriaan geplukt in de ecologische tuin van A. Vogel in ’t Harde (Gelderland). In combinatie met de mineralen magnesium en zink dragen deze drie natuurlijke stoffen bij aan een goede geestelijke balans. Je kunt Passiflora Rustgevend Emotionele Balans gerust voor een langere tijd gebruiken. Zodra je geen ondersteuning meer wenst zet je het potje gewoon weer in de kast.

 

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.