Lieve yogi, leg 1 van deze 5 kristallen op je mat en geef je practice een boost

Body
kristallen yoga
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
01.01.2020

Doe je al een tijdje yoga en ben je klaar om je practice naar een volgend level te brengen? Door een kristal mee te nemen op de mat, haal je (nog) meer uit je yoga oefeningen. Klinkt dat als muziek in je horen? Dit is de theorie erachter!

Deze 5 kristallen geven je yoga practice een boost!

Kristallen zijn krachtige tools die je in zet om te bereiken wat je wilt. Ze sporen aan tot tijd nemen voor het verwerken van prikkels en het luisteren naar je intuïtie zodat je jezelf kunt geven wat je nodig hebt om je volledige potentieel te leven. Zowel op mentaal als fysiek vlak. Door simpelweg stil te zijn, tijd vrij te maken en ruimte te creëren ga je signalen van je lichaam herkennen. De yoga oefeningen zorgen voor beweging in het lichaam, energie gaat stromen en daarmee creëer je ruimte. Het lichaam krijgt tijd om te herstellen en op te ruimen. Dat is waarom geniale ideeën  of heftige emoties ineens naar boven komen tijdens een practice. De kunst is om, tijdens de yoga, in het hier en nu te blijven. Lukt niet altijd, maar het is een mooi streven. Een kristal helpt om hier op te blijven focussen.

Ok, en nu? Hoe werkt dat in de praktijk?

Kies een kristal die bij je past, zoek er één uit op intuïtie. Neem ‘m mee naar de mat en leg de steen vooraan je mat. Voor de practice begint, houd je de steen even vast voor het zetten van een intentie, leg ‘m daarna voor je neer. Mocht je thuis een practice doen, steek er dan een kaarsje bij aan en gebruik essentiële olie voor een nog diepere zen state of mind. Hieronder deel ik de werking van 5 toegankelijke kristallen die je kunt gebruiken.

1) Rozenkwarts

De steen van de liefde. Spoort je aan om lief te zijn voor jezelf, compassie te hebben en liefde aan te trekken. Rozenkwarts brengt innerpeace, heelt oude wonden en brengt je hart in balans.

Tip: leg tijdens de savasana een rozenkwarts op je hart en probeer de liefdevolle vibes van deze kwarts te verspreiden door je hele lichaam.

2) Zwarte Toermalijn

Deze steen beschermt tegen negatieve energie en slechte vibes. Het helpt je met het krijgen van een positieve mindset en helpt je met het los laten van twijfels en bezorgdheid. Het is een aardende steen en werkt ontstressend als je hoofd vol zit door overload aan prikkels.

Tip: plaats de zwarte toermalijn tijdens de savasana onderaan de mat, bij je voeten, voor een extra aardend en kalmerend effect.

3) Bergkristal

Behoefte aan meer focus en helderheid? Dan is bergkristal je steen! Deze kwarts helpt stagnerende energie op te lossen en versterkt spirituele groei. Doordat deze steen ruimte maakt in je mind verhoogt hij inspiratie en creativiteit.

Tip: houdt deze steen voor je practice in je hand, concentreer je op  iets wat je wilt graag wilt bereiken et voila, je hebt zojuist de energie van de kwarts extra powerful gemaakt en afgestemd op jouw intentie.

4) Amethist

Amethist herinnert ons aan het respecteren van body en mind. Het helpt los te komen van ongezonde gewoontes en patronen. Deze kwarts verbetert de kwaliteit van je nachtrust.

Tip: Plaats tijdens de savasana een stukje amethist op je derde oog. Dit is een super goede manier om (nog meer) in te tunen op jouw intuïtie.

5) Seleniet

Dit is een zachte, vrouwelijke steen. Selene is de godin van de maan en de maan staat voor vrouwelijke energie. Seleniet is ideaal om meer balans en sereniteit in je leven te brengen.

Tip: Hormonen uit balans? Houd tijdens de savasana in iedere hand een seleniet. Deze steen helpt je de hormoonhuishouding te reguleren.

Tip van de redactie: de gouden driehoek

gouden driehoekAls de wereld van kristallen pas net voor je open gaat, kan het goed zijn dat je door de bomen het bos niet ziet. Er zijn immers zoveel kristallen en hun werking is krachtiger dan je denkt. Een slimme start is het aanschaffen van bergkristal, amethist en rozenkwarts. Deze drie stenen samen worden ook wel de gouden driehoek genoemd. Je kunt deze kristallen afzonderlijk gebruiken (bijvoorbeeld op je yogamat) maar ook samen. Ze versterken namelijk elkaars werking en brengen alle aanwezige energie in balans. Samen toveren ze water om tot een krachtige elixer ofwel een drankje met magische eigenschappen. Om de energie in je huis een fijne flow te geven, leg je de stenen in de hoeken van de kamer. Zelf neem ik ze ook altijd mee op reis zodat ik de energie van voorgaande vakantiegangers uit mijn hotelkamer kan zuiveren. De gouden driehoek die Karlijn en ik altijd gebruiken is van Rock Your World.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.