Simpel stappenplan: zó geef je jouw intentie mee aan een kristal

Heart + Soul
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
01.05.2018

Elke steen heeft een energie die wij als mens voelen en zien. Sluit, ter illustratie, even je ogen en denk aan je to-dolijst. Welk gevoel geeft dit? Kijk nu naar de afbeelding bij dit artikel, beeld je in dat je zo’n kristal in je hand houdt. En? Hoe voel je je nu? Wat je als laatste hebt gedaan is samenwerken met een kristal, je liet de energie toe. Om de samenwerking te versterken kun je jouw kristal opladen met een intentie, je verlangen. Hoe dat in z’n werk gaat lees je in dit artikel.

Het stappenplan: zo geef je jouw intentie mee aan een kristal

Kristallen zijn een perfecte tool om te gebruiken als je een verandering in gang wilt zetten. Het is echter niet zo dat als je een steen koopt je problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kristallen zijn een hulpmiddel om je brein te sturen en beperkende gedachten (dat is niks voor mij, ik kan dat niet etc.) te overwinnen. Hoe je een intentie meegeeft aan een kristal heb ik in 5 stappen voor jou op een rijtje gezet:

1. Kies

Het is makkelijk om jezelf te verliezen in de symboliek van elke kristal. Misschien ben je weleens in een stenenwinkel geweest en dacht je bij wel 10 stenen: die heb ik nodig. Het is echter belangrijk om een steen te kiezen op je intuïtie. De steen gaat je vertellen waar je op een diep niveau behoefte aan hebt. In de (online) winkel doe je dat door heel even je voeten te voelen, te ademen en je schouders te ontspannen. Waarschijnlijk valt 1 steen je het allermeeste op. Vertrouw jezelf en ga voor deze, lees later pas wat de symboliek is.

2. Reinig

Yes! Je hebt een steen gekocht. En nu? Het is belangrijk je steen te reinigen van energie die je niet wilt. We gaan voor een lekker schoon begin. Houd de steen daarom, na je aankoop, onder de lauwwarme kraan. Pas alleen een beetje op met alle stenen die op -iet eindigen, deze zijn kwetsbaar en kunnen niet zo goed tegen water.

3. Maak contact

Neem vervolgens een moment voor jezelf om in te tunen op jezelf. Steek een kaarsje aan, zet je telefoon op vliegtuigmodus en luister naar rustgevende pianomuziek. Houd de steen in je hand en voel wat er gebeurt. Ga naar je hart. Kun je voelen waar je behoefte aan hebt?

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

4. Draag je intentie over

Een behoefte is een verlangen. Een verlangen is een intentie. Hoe heb je de laatste vraag bij punt 3 beantwoord? Wat kwam er in je op? Houd deze gedachte vast en geef ‘m bewust aan de steen.

5. Plaats je kristal op een plek waar je hem dagelijks ziet of draag er 1 bij je

Afhankelijk van je intentie en de grootte van je steen kies je hoe je de kristal de komende dagen of weken gaat in zetten. Wil je ‘m bij je dragen voor omdat je meer gronding of zelfvertrouwen nodig hebt? Of plaats je de steen in huis op een mooi altaar als herinnering om liever te zijn voor jezelf? Ik hoop dat ik je op weg heb geholpen.

3 stenen met de juiste energie

Hieronder vind je 3 stenen die passen bij de energie van dit moment.

1) Groene Calciet
Deze kristal helpt je om je aandacht te richten op datgene waar het hart om vraagt en de kennis van het hart in het middelpunt van je aandacht te stellen. Groene calciet kan je helpen oude patronen in verband met relaties en emotionele gehechtheid te doorbreken en je meer open te stellen voor liefde.

2) Seleniet
Seleniet is een prachtige witte steen die helpt om energie vrij te laten stromen. Hij staat bekend als vloeibaar licht omdat ie vibreert met de flow van heldere, positieve energie.

3) Citrien
Een gele steen die boordevol positive vibes zit! Hij helpt je om voor geluk te kiezen en je intenties te manifesteren.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link