Kriebel op je bol? Wellicht heb je een gevoelige hoofdhuid

by Karlijn Visser 15.08.2016

Last van kriebel op je hoofd? Haar dat snel vet wordt? Of roos gesignaleerd? Grote kans dat je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Omdat we dit vaker horen en er ook steeds meer producten op de markt verschijnen die beweren de hoofdhuid weer in balans te brengen, vroegen we Ferry Loeve, saloneigenaar van Het Haartheater, om raad. 

Kriebel op je bol? Wellicht heb je een gevoelige hoofdhuid

Hoe herken je een gevoelige hoofdhuid?

Reden scalp relief gezonde hoofdhuid, ferry loeve, kapper, Het Haartheater‘Er kunnen meerdere dingen aan de hand zijn. Om te beginnen weet je dat je hoofdhuid uit balans is als je jeuk op je hoofd ervaart. Kijk je verder, dan zie ik vaak dat degene met de klacht ook last heeft van roos of een vette of juist zeer droge hoofdhuid. Een ander teken dat de hoofdhuid geïrriteerd is zijn veel rode vlekjes’.

En hoe functioneert een gezonde hoofdhuid dan?

‘Een gezonde hoofdhuid is lichtroze van kleur. Heeft een normale talgafscheiding en de haren zitten muurvast in de haarzakjes’.

Een gevoelige hoofdhuid lijkt een trend. Waar wordt het door veroorzaakt?

‘Dat kan door veel dingen komen. Verandering van temperatuur, ongezonde voeding (ook hier geldt: alles komt van binnen uit), stress of verkeerde producten. Met deze voedingsmiddelen geef je je haar én hoofdhuid een boost: zalmfilet, broccoli/spinazie, linzen, paranoten, kip/kalkoen, eieren, volkoren producten, oesteres, wortelen en yoghurt’.

Hoe houd je je hoofdhuid gezond?

‘Gebruik de juiste producten en let op je voeding. Heb je last van een ongezonde hoofdhuid? Vraag aan je kapper wat voor jou het beste werkt. Los het probleem eerst goed op samen’.

Stel: iemand in je kappersstoel wil haar haren blonderen maar heeft ondertussen voortdurend jeuk op haar hoofd. Wat doe je?

‘Heel eerlijk? Als een klant last heeft van jeuk en het is echt extreem, kleur of blondeer ik het haar niet. Dit is een te groot risico. Wil de klant het alsnog, dan voeren we eerst een 24-uurs allergietest uit om te zien hoe ze op de kleuring gaat reageren’.

Reden scalp relief gezonde hoofdhuid, ferry loeve, kapper, Het HaartheaterWelk product adviseer je bij een gevoelige hoofdhuid?

‘Mijn favorite is van Redken, de Scalp Relief, die we ook bij Het Haartheater verkopen. Daarnaast hebben we ook een aantal producten van Mr. Smith die geschikt zijn voor een gevoelige hoofdhuid en volledig vegan zijn’.

hethaartheater.nl
Beeld: Jacob van Rozenlaar

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN