Kleurstylist Ferry Loeve: dit gebeurt er met je haar als je ouder wordt

by Karlijn Visser 17.09.2016

Een leuk spelletje voor op de fiets: probeer de leeftijd te schatten van de persoon voor je op basis van zijn of haar haar. Omdat haarveroudering bij iedereen in een ander tempo en op een andere manier verloopt, kom je soms voor verrassingen te staan. Daarom vroegen we Ferry Loeve van Het Haartheater om advies over de juiste kleur bij de juiste leeftijd. En of extensions nog wel kunnen na je 40e! 

Wat gebeurt er met je haar als je ouder wordt?

‘Ouder worden betekent het ontstaan van een bos grijs haar. Tenminste, dat zou fijn zijn. Langzaam maar zeker verdwijnen alle kleurpigmenten uit je haar. Wat je ziet bij grijze haren is dat ze vaak iets droger en stugger zijn dan haren die nog volop pigment bevatten.’

Wat kun je hier het beste aan doen qua haarverzorging?

‘Omdat grijs haar vaak wat doffer lijkt, is het verstandig om een shampoo te gebruiken die extra hydrateert. Bijvoorbeeld de Hydrating Shampoo van Mr. Smith. Vul je wasbehandeling aan met de Hydrating Conditioner. Deze maakt het haar soepel en zacht’.

Raad je extensions (of andere trend gevoelige capriolen) af bij vrouwen boven een bepaalde leeftijd?

‘Je bent zo oud als je je voelt toch? Ik vind het een rare gedachte dat je boven een bepaalde leeftijd een bob of schouder lengte coupe zou moeten dragen. Als je het kan hebben, draag gewoon lang haar. Bij mij kan en mag alles. Wat ik alleen wél vind is dat je niet van achteren een Lyceum moet zijn, en van voor een Museum. Het enige waar ik moeite mee heb is ouder worden in combinatie met gekke haarkleuren. Echt, why?!’

Welke haarkleur versterkt rimpels en oneffenheden? En welke juist niet?

‘Als je boven een bepaalde leeftijd komt, zul je merken dat je huid iets valer wordt. Laat je haar kleuren met speciale producten. Bijvoorbeeld de Beyond Cover van Redken. Deze kleur houdt er al rekening mee dat de huid valer is en de pigmenten veelal uit het haar zijn. Deze kleuren zijn vaak wat warmer. Wanneer ga je voor een koel kleur? Als je een koel type bent. Denk dan aan een lichtroze huid. Heb je een gele ondertoon ben je een warm type? Dan staan warme kleuren je beter’.

Zijn er bepaalde make-up kleuren die je adviseert voor een frisser gezicht?

‘Hetzelfde advies eigenlijk als met je haarkleur. Kies koel als je een koel type bent en warm als je een warm type bent. Kijk uit voor glanzende kleuren op het ooglid. Deze kunnen rimpels versterken en het oog ouder doen lijken’.

Is het confronterend cliënten te overtuigen van de juiste haarkleur die past hun leeftijd?

‘Niet echt, want vaak zien ze het zelf ook wel. Natuurlijk heb ik er ook cliënten tussen zitten die twijfelen. Maar als ik de juiste kleur bij hen kies en ze zien het eindresultaat zijn ze om: nooit meer een andere kleur! En het ding is dat we er uiteindelijk allemaal zo jong mogelijk uit willen zien. Niets om je voor te schamen’.

Ferry is eigenaar van Het Haartheater in Amsterdam.

Lees tip: laatst vroegen we Ferry naar de do’s and dont’s bij een gevoelige hoofdhuid. 

Beeld: Jacob van Rozelaar

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN