Zó helpt de kracht van kleur je in je spirituele bewustwording

Heart + Soul
kleur spirituele bewustwording
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
13.10.2020

De kleuren waar jij je graag mee omringt kies je niet zomaar. Ze spiegelen op een subtiele manier je binnenwereld. En als je er voor openstaat, kun je kleur inzetten om in contact te komen met jezelf. Kleuren hebben namelijk een energetisch effect op jouw gemoedstoestand. De juiste kleurkeuze boost je zelfvertrouwen, verlaagt stress en brengt je in contact met je intuïtie. Spiritueel Toegepast Psychologe Femke Sneek van Fearlessly Feminine legt uit hoe dit werkt.

Zó helpt de kracht van kleur je in je spirituele bewustwording

Kleur is energie. Het bevat een trilling die resoneert met jouw energieveld. Wetenschappelijk gezien valt deze theorie binnen het elektromagnetisch spectrum, dat van invloed is op het gehele universum. Denk aan de lange golflengten zoals radio- en elektriciteitsgolven. Maar ook de kortere zoals gamma- en kosmische stralen. De meeste van deze trillingen kun je als mens niet waarnemen met je zintuigen. Licht is echter één van de zichtbare delen van dit spectrum, en het veld waarin de regenboog van kleuren voorkomt. Omdat jij ook een energieveld hebt, kun je kleuren begrijpen en voelen op een dieper niveau. Zeg maar daar waar je zintuigen ophouden met waarnemen. Ze spreken namelijk de taal van emotie; iets dat je als mens instinctief begrijpt.

Hue-Man

Ook reageren je 7 gekleurde chakra’s (de energiecentrales van je lijf) op de trillingen van kleur. Dit betekent dat jij de aspecten van kleur en licht allemaal in je draagt. Je chakra’s staan ook wel symbool voor de ‘ware boodschap van kleur’. Zo wekken de kleuren die jij kiest een bepaald gevoel op. Dit gevoel is weer verbonden met één of meerdere van je chakra’s, waardoor je in dat gebied een sensatie ervaart. Als je begrijpt hoe dit werkt, heb je een krachtig middel in handen om je leven in elk opzicht mooier maken. En kan kleur de sleutel tot geluk en vreugde zijn. De Engelsen noemen de mens dan ook niet voor niets ‘hue-man’: hue (kleur) man (mens).

Kracht van kleur bekennen

Als kind begrijpen we dit instinctief. Maar tijdens het opgroeien raken we dit besef vaak kwijt en verdwijnt je diepere verbinding met kleur. Zonde, want kleur heeft een verbluffende kracht als je haar bewust inzet. Het kan je voeden, ondersteunen en opbeuren. Want kies je een kleur, dan kies je voor datgene wat jij op dat moment nodig hebt. Dit geeft je inzichten in jezelf en laat je weer verbinden met je intuïtie. Ook zal de energie in en om je heen zo in balans worden gebracht en voel jij je meer in harmonie met jezelf en je omgeving.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Hoe werkt dit dan?

Om je vast een voorproefje te geven, duiken we in de kleurenpsychologie achter de primaire kleuren rood, geel en blauw. Ben je ook geïnteresseerd in de secundaire en tertiaire kleuren, lees dan dit artikel.

Rood

Rood brengt vooral een fysieke reactie teweeg. De kleur staat voor mannelijkheid en fysieke energie in de vorm van uithoudingsvermogen, kracht en passie. Prikkels die je kan ervaren bij rood zijn warmte, energie en opwinding. Maar ook woede, ergernis en uitputting. Welke invloed heeft rood op jou en wat vertelt dit je?

Geel

Geel staat in verband met je emoties en zenuwstelsel. Zo wordt de aanmaak van het gelukshormoon serotonine gestimuleerd en versnelt je stofwisseling als we geel zien. Veel geel in je leven toevoegen dus zou je zeggen… Helaas, dat werkt averechts. Een teveel aan geel kan namelijk angst, nervositeit en vermoeidheid veroorzaken. Ook schijnen baby’s in een gele kamer meer te huilen. Hoe ervaar jij de kleur geel?

Blauw

Blauw is een kleur die onze psyche raakt. Zo heeft een lichte kleur blauw een kalmerend effect en ervaren we dit vaak als beschermend. Hoe donkerder en verzadigder het blauw, hoe beter we ons kunnen concentreren, maar het kan ook sombere gevoelens veroorzaken. Herken je dit?

Ga spelen met kleur

Bovenstaande kleuren hebben dus een positief of negatief effect op je emoties, zenuwstelsel en op je mentale gesteldheid. Speel daarom naar hartenlust met kleur. Trek een kleur aan en voel wat deze met jou doet of voeg een kleur toe aan je interieur. Stel jezelf de volgende vragen om je kleurbewustzijn te verruimen: wat vertelt de kleur jou? Wat doet hij met je? Welke kleuren passen bij jou en voelen goed om uit te dragen? Duidelijkheid hierover helpt je om relaties te verbeteren. Want als we ons hullen in kleuren die aansluiten bij onze persoonlijkheid, zijn we eerlijk tegenover onszelf. En wie eerlijk is naar zichzelf, staat ook beter in verbinding met anderen.

Kleurenreading femke kleurenreading

Denk je nu; ik wil mijn kleurbewustzijn verder ontwikkelen? Ga dan eens langs voor een kleurenreading bij Spiritueel Toegepast Psycholoog Femke Sneek van Fearlessly Feminine. Met haar readings helpt zij voornamelijk vrouwen om zich weer te herinneren wie ze werkelijk zijn. Hiervoor maakt ze gebruik van het Aura-soma kleurensysteem: een holistisch systeem om lichaam, ziel en geest mee in balans te brengen. Bestaande uit kleine kleurrijke flesjes waar oliën in zitten, gemaakt van levende energieën van kristallen, bloemen, kruidenextracten en essentiële oliën.

Wat vertelt jouw kleurkeuze?

Wanneer je een reading ondergaat, kies je 4 flesjes (uit de Aura-Soma collectie van 117 stuks) met jouw favoriete kleurencombinatie. De losse flesjes afzonderlijk, maar ook in verbinding met elkaar, vertellen een verhaal over jou. Femke helpt je om de diepere betekenis achter je kleurkeuzes te vinden. Na afloop ga je met nieuwe inzichten naar huis en is je kijk op kleur (waarschijnlijk) voorgoed verandert.

Cadeautje van Femke

Speciaal voor Holistik-lezers krijg je van Femke 20% korting op een kleurenreading. Deze korting loopt t/m 30 november 2020. Voor het maken van een afspraak, mail Femke via fearlesslyfeminine.nl@gmail.com.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.