BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Karlijn verliest 50 kilo tijdens haar garderobe detox door stijlmeester Bodo

Holy Crap
kleding detox karlijn visser
karlijn visser

Karlijn Visser
19.05.2018

De bel gaat. Stijlmeester Bodo Breg staat op de stoep met in zijn hand een rol vuilniszakken. “Visser het is zover. We gaan puinruimen en goed ook. No mercy. Er blijft geen kledingstuk onbelicht. En daarna beginnen we aan je keukenkastjes.” Nee, niet ook mijn keukenkastjes! Brrr wat heb ik dit moment lang weten uit te stellen. Toen mijn goede vriend Bodo even daarvoor bij mij thuis op bezoek kwam was er geen ontkomen meer aan. Hij struikelde nog net niet over de kledingstukken, maar het openen van mijn kast en wat er toen allemaal spontaan uitrolde gaf de doorslag. Het doel? Zeven vuilniszakken vullen voor een goed doel en de tweedehandswinkel, om daarna van de opbrengst mijn yoga teacher training te betalen. 

Karlijn verliest 50 kilo tijdens haar garderobe detox door stijlmeester Bodo

Ook geef ik regelmatig gebruikte stuks weg aan mijn lieve vriendinnetjes, die het wellicht een tweede leven kunnen geven. Alleen een rigoureus opgeruimde kast ga ik met deze methode natuurlijk nooit krijgen. En laat dat nu wel net zijn waar ik behoefte aan heb: overzicht, minder ballast en meer liefde voor de kledingstuks die ik heb. Toen Bodo aanbood om me te helpen ‘kleding detoxen’ zie ik gelijk ja. Ik heb het geweten. Het opruimen van mijn garderobe hakte er behoorlijk in. Psychisch dan. Doodop was ik na ons middagje ruimen, en dat terwijl mijn stappenteller continu aan het trillen was om aan te geven dat het tijd was voor wat extra stappen. Het met harde hand door mijn spullen gaan stuitte kennelijk op weerstand. Bodo is stylist. Daarom vertrouw ik hem volledig in de keuzes die hij maakt qua kledingstuks: dit wel (1x) en dit niet (10x). Om even de verhouding aan te geven. Wil je weten hoe het er verder aan toeging, bekijk dan vooral deze video die ik maakte van deze middag:

Wat het kledingdetoxen me heeft gebracht? Rust in mijn hoofd en een blij gevoel telkens als ik mijn kast open. Pas later merkte ik hoe vaak ik wel niet bezig was in gedachte met kledingstuks verdelen: past dit bij haar? En wanneer zie ik vriendin X? Dan kan ik het stapeltje meenemen, etc. Ik heb alle 7 vuilniszakken ingebracht bij De Ruilhoek, een tweede handswinkel bij mij om de hoek. De items die ze niet wilden innemen, mochten via hen gelijk naar het goede doel. Bodo heeft me geholpen in het maken van keuzes en daardoor weet ik nu beter wat me mooi staat en wat niet en dat less is more ook hier het credo is. En dankzij deze middag flink opruimen heb ik nu mijn Yoga Teacher Trainig kunnen bekostigen. Een prachtig cadeau aan mezelf om mijn overdaad aan troep te transformeren naar een opleiding waar ik de rest van mijn leven plezier van ga hebben.

Sophisticated en duurzame sites om kleding te (ver)kopen

1. The Next Closet: Duurzame marktplaats voor tweedehands merkkleding. Want waarom steeds maar nieuwe kleding kopen als er al zoveel moois is? The Next Closet maakt bijzondere merkkleding betaalbaar én helpt jou om geld te verdienen aan je garderobe. Ze maken de tweedehands kledingmarkt mainstream door mensen te inspireren om te investeren in kwaliteit en hergebruik. Zo zeg je ‘NEE’ tegen fast fashion en kies je voor kwaliteit!
2. United WardrobeOok dit platform is gebaseerd op een sociale marktplaats voor het kopen en verkopen van kleding. Tijdens het shoppen krijg gelijk je een fijn inkijkje in de kast van alle modeliefhebbers ter wereld en weet je dat je Moeder Aarde minder vervuilt bij de aankoop van een pre owend piece.
3. Vestiaire Collective: Sinds 2009 is Vestiaire Collective van een Frans bedrijf uitgeroeid naar een wereldbedrijf. Maar liefst 6 miljoen fashionliefhebbers kopen en verkopen dagelijks hun kleding op het platform. En wekelijks worden er ruim 30.000 nieuwe items ingebracht. Elk item dat wordt ingebracht controleert het team op 100% kwaliteit en authenticiteit. Zo doen ze dat in Parijs, alles met stijl :-).

5 x tips om je kledingkast te detoxen

1. Selecteer uit je garderobe nog vóór de detox een basisgarderobe. Dit is het fundament van elke outfit die daarop volgt. Zo weet je na de kledingdetox precies waar je eventueel aanvullingen kunt gebruiken.
2. Maak het jezelf makkelijk en begin met kleding (of spullen) weg te gooien die je sowieso nooit meer gebruikt of draagt. Zo houdt je het overzicht en hoef je niet gelijk in een emotioneel stuk te duiken.
3. Vraag jezelf bij elk kledingitem af: voel ik hier liefde voor of heeft het een speciale herinnering? Niet? Weg er mee.
4. Heb je na de grote kledingdetox nog regelmatig last van koopimpulsen? Zet jezelf op een streng dieet en spreek af: 1  stuk erin = 1 stuk eruit.
5. Wat mij helpt is om mezelf af te vragen als ik een item wil aanschaffen: is het kwalitatief genoeg dat als ik het zat ben, ik het in kan brengen bij de tweedehands shop? Zo niet, dan is het geen duurzame aankoop. Een no go dus. Kijk voor meer informatie of een afspraak met stijlmeester Bodo op bodobreg.com.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.