Meditatie met klankschalen: het geheim voor diepe rust

by Eva Alberda 09.06.2017

Dat meditatie twee gezichten heeft zullen de meeste van ons al gelezen hebben. Aan de ene kant is het zo makkelijk: je gaat comfortabel zitten en let op je ademhaling. Aan de andere kant is de rust, eenmaal beland op je meditatiekussentje, vaak ver te zoeken. Herkenbaar? Dan hebben we wellicht een manier van meditatie voor je gevonden die dwars door al je weerstand en gedachten heen vibreert… 

Meditatie met klankschalen: het geheim voor diepe rust

Een klankschalen meditatie ervaar je met meer dan alleen je gehoor. Zelfs wanneer je slechthorend of misschien wel doof bent kun je dezelfde effecten merken. Dit komt door de vibraties. Wanneer je beseft dat alles om je heen een constante vorm van vibratie is, verklaart dit natuurlijk een heleboel. Elke atoom, cel, weefsel en orgaan zendt vibraties uit, ongeacht of we dit doorhebben of niet. Het is daarom eigenlijk niet meer dan logisch om met geluid te werken om de juist vibraties door ons lichaam te laten absorberen.

Effecten sound healing

Door geluid kunnen we de vibratie van onze hersengolven veranderen, onze hartslag vertragen en de ademhaling verdiepen. Zo beïnvloeden we eigenlijk ons algehele welzijn. Sound healing is de therapeutische toepassing van deze vibraties. Door bepaalde geluiden te creëren met welzijn als intentie ben je in staat om in harmonie te zijn met jezelf. Je ervaart deze harmonie door een balans te vinden in het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect. Deze techniek van sound healing wordt over de hele wereld en in allerlei culturen al meer dan duizenden jaren toegepast.

Sound healing

Afgelopen Hemelvaartsdag was het zover. Karlijn en ik ondergingen een klankschalen meditatie in het mooie Hoxton hotel in Amsterdam. Stacey Griffin nodigde ons uit. Zij is de founder van Shift Meditation. Volgens Stacey is muziek al sinds het ontstaan van de mensheid een onderdeel van ons leven. Velen claimen zelfs dat muziek de universele taal is, maar simpel gezegd is muziek niets meer dan georganiseerd “geluid”. Sound healing is door muziek uit de entertainment industrie wat op de achtergrond geraakt. Toch pleiten wij voor een come back van de healing sounds.

Voordelen sound therapy

Er zijn eigenlijk te veel voordelen om op te noemen, maar de volgende benefits hebben Karlijn en ik ervaren die ene afgelopen Hemelvaartsdag. Na onze sessie waren we beiden in een staat van diepe ontspanning, het kostte ons zeker 10 minuten om weer ‘te landen’. Je bent zo zen als maar kan en alle stressgevoelens waren bij mij als sneeuw voor de zon verdwenen. Andere voordelen? Sound therapy werkt als immuunbooster en kan het zelfs je bewustzijn vergroten.

Stacey Griffin

Stacey Griffin is de vrouw achter Shift meditation, ze is gecertificeerd Sound Therapie Practitioner and Minfulness Meditation teacher. Na 15 jaar een veeleisende job in de fashion industrie te hebben gehad, werd ze door haar burn-out gedwongen om het rustiger aan te doen. In deze periode kwam ze voor het eerst in aanraking met meditatie en heeft ze haar certificaat van MBSR gehaald aan de University of Massachusetts Medical School. Jullie zullen begrijpen, dat ik zeker van plan ben om vaker deze meditatiesessies bij haar te gaan volgen. Hopelijk zien we je jullie bij een van Stacey’s toekomstige sessies!

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Op 23 juni is het volgende maandelijkse sound bath om 20u bij Delight Yoga op de Nieuwe Achtergracht. Je hoeft niets mee te nemen, behalve comfortabele kleding aantrekken. Op Shift Meditation vindt je alle aankomende events. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN