Waarom Evelyn geen killerbody heeft (en ook nooit zal krijgen)

Body
killerbody

Ligt het aan mij of lopen er steeds meer dertigers én veertigers rond met een afgetraind lijf? Strak moet het zijn, en niet zo’n beetje ook. Het ultieme doel? Een killerbody waar de gemiddelde 20-jarige jaloers op zou zijn. Het is een trend waar ik niet aan mee doe. En ik zal je uitleggen waarom.

Waarom Evelyn geen killerbody heeft (en ook nooit zal krijgen)

Een paar keer per jaar krijg ik het op mijn heupen. Dan wil ik ook een killerbody, inclusief sixpack. Om na enkele dagen te concluderen dat 5 keer per week naar de sportschool gaan en leven op proteïneshakes, kipfilet en roerbakgroenten me doodongelukkig maakt. Waar ik telkens weer achter kom is dat het krijgen van een killerbody een typische here today, gone tomorrow wens is. Heel even ben ik super gemotiveerd om vervolgens weer af te haken. Maar dat komt niet omdat ik geen drive heb. Holistik is daar het levende bewijs van. Als ik alle uren die ik in Holistik heb gestoken in de sportschool had doorgebracht dan was ik nu Miss fitness 2017. Als ik iets écht wil, dan ga ik er ook voor. En precies daar zit ‘m de clou.

Hoofdwens of hartsverlangen?

Als je het mij vraagt is een groot verschil tussen een hoofdwens en een hartsverlangen. Hoofdwensen komen voort uit het ego en hangen vaak samen met status, geld en uiterlijk. Het probleem met hoofdwensen is dat ze zwak zijn. Bij de minst geringste tegenslag geef je op. Een hartsverlangen is subtieler, maar vele malen krachtiger. Als je eenmaal weet wat je hartsverlangen is, dan ontdek je een ongekend sterke drive in jezelf en ben je niet te stoppen. Maar wanneer weet je nou of iets een hartsverlangen is? Volgens spiritueel leraar Michael Mackintosh helpt het beantwoorden van deze 3 vragen bij het concretiseren van hartsverlangens:

1) What would be the highest physical manifestation of my inner nature?
2) At the end of my life, what would I like to be remembered for?
3) What would be the greatest service I could render to the planet, the one which would leave me most fulfilled?

Gehoor geven aan een hartsverlangen betekent dus eigenlijk het manifesteren van de meest authentieke versie van jezelf. Begint je ziel te zingen bij de gedachte aan wat je in de wereld wilt zetten? Dan is het een hartsverlangen. Of mijn ziel opveert bij de gedachte aan een sixpack? Nou nee. En dus is het krijgen van een strak lijf voor mij niet meer dan een hoofdwens.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Geen spiegel te bekennen

Dat ik niet warm loop voor het verkrijgen van een killerbody komt doordat ik me de laatste jaren wat minder ben gaan focussen op de buitenkant. Een proces dat zich op allerlei manieren manifesteert. Zo laat ik make-up vaker achterwege en ook mijn sieraden blijven steeds langer in hun kistje liggen. Ik geloof dat de gaatjes in mijn oren zelfs al zijn dichtgegroeid. Natuurlijk heb ik mezelf de vraag gesteld of ik niet gewoon aan het verslonzen ben. Maar ik weet zeker: dat is niet het geval. Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Zo was ik onlangs not amused toen mijn haar een paar centimeter te kort was geknipt. Ik ben er alleen achter gekomen dat er bij de meest gelukkige momenten in mijn leven in de verste verte geen spiegel te bekennen was.

Fuck die killerbody

Don’t be eye candy. Be soul food is een quote die past bij de fase van mijn leven waarin ik nu zit. Begrijp me niet verkeerd: dat ik geen killerbody nastreef betekent niet dat ik elke avond als een zoutzak op de bank plof. Ik beweeg juist regelmatig. Ik streef naar het zetten van minimaal 10.000 stappen per dag (lukt meestal niet altijd) en doe twee keer per week aan krachttraining om mijn spiermassa ik tact te houden (iets dat na je 30e bittere noodzaak is). Een gezond en fit lichaam draagt bij aan een heldere geest en helpt me bij het vervullen van mijn hartsverlangen: Holistik tot een succes maken. Zodat de wereld uiteindelijk een iets mooiere plek wordt.

Holistisch afvallen

Is het krijgen van een strak lijf voor jou geen hartsverlangen, maar zou je wel graag wat af willen vallen? Geef jezelf de tijd en volg alsjeblieft geen crashdieet, dat is vragen om problemen. Zorg er liever voor dat je voldoende slaapt, houd stress binnen de perken en beweeg wat meer dan je nu doet. Als je dan ook nog een beetje op je eten let kom je een heel eind. Valt een killerbody voor jou wél binnen de categorie hartsverlangens? Good for you. And go for it. En dat meen ik. Want van oordelen over elkaars hoofdwensen en hartsverlangens wordt de wereld sowieso geen mooiere plek.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link