Kombucha uit Californië: hét perfecte drankje dat past binnen jouw holistische lifestyle

Body
karlijn visser

Karlijn Visser
06.12.2018

Holistik X KeVita collab: Het is licht bruisend, niet al te zoet en heeft een subtiele theesmaak. Kombucha is ideaal voor wie er een bewuste levensstijl op na houdt en toch regelmatig iets anders wil drinken dan water. De kombucha die wij al langer op het oog hadden is eindelijk overgewaaid naar Nederland uit het hippe L.A. En als ze ergens weten hoe je er een holistische levensstijl op na houdt, is het daar wel. Een mooie aanleiding om je wat meer te vertellen over wat kombucha is en waarom die van KeVita zo lekker is. 

Kombucha uit Californië: hét perfecte drankje dat past binnen jouw holistische lifestyle

Wat is kombucha?

In de grote steden staat kombucha al op menig menukaart bij de hippe koffiebarretjes. We kennen zelfs een eettentje in Amsterdam (SOIL) waar ze je een onbeperkte kombucha-refill beloven bij bestelling van een flesje. In plaats van bier schenken ze bij SOIL kombucha uit de tap. Dit drankje is ontstaan door fermentatie. Een beetje kenner weet dat je darmen dol zijn op alles wat gefermenteerd is. Denk aan zuurkool, kimchi en dus uiteraard ook kombucha. Het wordt gemaakt van zwarte of groene thee, water, appelazijn, een kombuchazwam en suiker. Waaaat? Suiker!? Yes, suiker. Normaliter probeer je daar vast – net als wij – ver van uit de buurt te blijven. Maar gedurende het fermenteren gebeurt er iets bijzonders met de suikers in kombucha. De kombuchazwam bestaat uit verschillende bacteriën en gisten die samen een weefsel vormen. De pro’s noemen dit weefsel ‘scoby’. Alsof je het over je lieve huisdier hebt, zo klinkt het… Deze zwam is een levend organisme en een onwijze zoetekauw; hij produceert allerlei stoffen en heeft suiker nodig om te kunnen blijven groeien. Tijdens het fermenteren wordt de suiker omgezet in zuren, gisten, enzymen, vitamine B en vitamine C. Vandaar dat er van de oorspronkelijk toegevoegde suiker in het uiteindelijk drankje nog maar weinig overblijft. Nu snap je meteen waar kombucha haar licht zure smaak aan dankt.

Kevita, kombucha, gezond

KeVita: all over from California

KeVita werd 10 jaar geleden voor het eerst gebrouwen in Ojai, Californië, door de eigenzinnige Bill Moses. Deze biologische wijnmaker is lange tijd bezig geweest met het ontwikkelen van dit innovatieve drankje. Als echte wijnkenner was hij op de hoogte van de werking van gisting-processen. Samen met holistische voedingsdeskundige Chakra Earthsong (ja echt, zo heet ze. Tof toch, zo’n spirituele naam?!) perfectioneerde hij de kombucha en werd de lokale favoriet ineens een wereldwijde hit. Leuk detail: alle zacht sprankelende kombucha-flesjes wordt nog steeds gebrouwen in Californië. Inmiddels door een groot gepassioneerde team onder bezielende leiding van Bill en Chakra. Zo lukt het om trouw te blijven aan de formule en de waarden van KeVita waar het ooit mee begon: een holistisch verantwoord drankje dat naast lekker, ook goed is voor mens en planeet.

3 smaken: ananas, kers en gember

In Nederland zijn er 3 smaken KeVita verkrijgbaar. Zelf ben ik dol op de gember variant, die ik dan ook regelmatig drink na een yogales of als alternatief voor een cocktail ‘s avonds. Verwacht een krachtige theesmaak met een spicy randje. De ananas- en kersensmaak zijn ietsje zoeter. Ideaal om je herfst humeur een oppepper mee te geven! KeVita is verkrijgbaar bij verschillende yogascholen en supermarkten in Amsterdam. Benieuwd naar andere KeVita-fan en de avonturen van Bill & Chakra in Californië? Volg KeVita dan op Instagram

Dit artikel is geschreven in samenwerking met KeVita. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link